Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: annoying internet problem


07 Aug 2011   #1

Windows 8 Pro
 
 
annoying internet problem

HI all,

I have this problem for long but i choose to ignore it as it was not that serious but lets get behind the root of this problem.anyways i use wireless modem to connect to internet.What happens is twice or three times a day i loose internet connection and the network icon shows yellow exclamation mark.Sometimes the loss is just for like 10 or maybe 20 seconds and internet gets re connected automatically.Many times i manually reboot my modem to use it again.

This has been a persistent problem for last 6 months or so.Any help will be appreciated.

My System SpecsSystem Spec
.

07 Aug 2011   #2

Windows 7 Home Premium 32 bit
 
 

Same thing here. I have an SMC router, and sometimes the network drops out. It goes back on when resetting the router. I think it is a hardware problem which lies with the modem/router.

Martin
My System SpecsSystem Spec
07 Aug 2011   #3

Windows 8 Pro
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Martin Dendev View Post
Same thing here. I have an SMC router, and sometimes the network drops out. It goes back on when resetting the router. I think it is a hardware problem which lies with the modem/router.

Martin
My router was provided by my ISP and i updated to the latest firmware.Imagine you are in the middle of important work and net goes down
Lets hear from resident experts what they have to say.
My System SpecsSystem Spec
.


07 Aug 2011   #4

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 x64
 
 

I need a clarification here from both of you.
Are either one of you using a usb wireless device?
My System SpecsSystem Spec
07 Aug 2011   #5

Windows 8 Pro
 
 

Nope i am not using USB wireless device.I have ADSL wireless modem/router.
My System SpecsSystem Spec
08 Aug 2011   #6

Windows 8 Pro
 
 

it happened again and this time chrome gave error message about DNS error or something.
Any suggestions what to do
My System SpecsSystem Spec
08 Aug 2011   #7
2xg
Microsoft MVP

Win7 & Win8 64bit
 
 

Hello,

Make sure that you have the latest driver for your Wi-Fi Adapter. This is a wireless issue correct? Pls. correct me if I'm wrong. Have you tried a wired connection?

Please provide an ipconfig /all output.
Click on Start => in run or search box type cmd, choose run as Admin and press enter. Open up a command prompt then Copy and Paste these ipconfig /all >c:\ipconfig.txt . Please attach the .txt file to be found in your Local Disk 'C' on your next post.
My System SpecsSystem Spec
08 Aug 2011   #8

Windows 8 Pro
 
 

Attachment 169229
Quote   Quote: Originally Posted by 2xg View Post
Hello,

Make sure that you have the latest driver for your Wi-Fi Adapter. This is a wireless issue correct? Pls. correct me if I'm wrong. Have you tried a wired connection?

Please provide an ipconfig /all output.
Click on Start => in run or search box type cmd, choose run as Admin and press enter. Open up a command prompt then Copy and Paste these ipconfig /all >c:\ipconfig.txt . Please attach the .txt file to be found in your Local Disk 'C' on your next post.

Yes i have the latest drivers for my Wi-Fi adapter and no its not only wireless issue,even with wired connection i keep loosing connection once or twice a day.Its like my modem/router resets automatically though its switched ON all the times.
Attached is the txt file.
My System SpecsSystem Spec
08 Aug 2011   #9
2xg
Microsoft MVP

Win7 & Win8 64bit
 
 

Thanks for the output, it looks good.

Is it possible for you to connect a different PC or laptop? Test it on both wired and wireless connection. If you are able to duplicate the issue then you might need to call your ISP, Modem might be faulty.
My System SpecsSystem Spec
08 Aug 2011   #10

Windows 8 Pro
 
 

I have tested my connection on both my desktop/laptop in wired as well as wireless configuration and the result is the same.Thanks for your input.I will let my ISP know about the problem.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 annoying internet problem




Thread Tools



Similar help and support threads for2: annoying internet problem
Thread Forum
Annoying Malware, cant' open anything or access network & internet System Security
BSOD When Surfing the Internet / Screen...Very Annoying Freezes BSOD Help and Support
Annoying Problem BSOD Help and Support
Annoying internet performance Network & Sharing
Annoying Internet Explorer 8 Browsers & Mail
An annoying problem Browsers & Mail

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:43 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33