Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: DHCP - WIN7 64Bit - Not Working


13 Aug 2011   #1

Windows 7 Ultimate x64
 
 
DHCP - WIN7 64Bit - Not Working

Hello,

I just installed a new version of windows 7 64bit Ultimate. I am currently having an issue with obtaining a IP address using DHCP. I can connect using a Fixed IP address. Windows defaults to 169.X.X.X address and subnet mask of 255.255.0.0.

Any Ideas Of what could be the issue.

Machine has all latest patches and is fully registered licience

Thanks

My System SpecsSystem Spec
.

13 Aug 2011   #2

Windows 8 Core X64
 
 

Have you tried Control Panel, Windows Firewall, Troubleshooting my network while using DHCP?

Is DHCP Client started in Services?
My System SpecsSystem Spec
13 Aug 2011   #3

Windows 7 Ultimate x64
 
 

DHCP has started on startup as per normal. Tried also reinstalling windows again thinking that windows might of corrupted during installation still a NO GO.

Fixed Ip is working great but would like to work on DHCP.

MOBO i am using is a Gigabyte 990FXA-UD5
Processor - AMD Phenom II 1090T
My System SpecsSystem Spec
.


14 Aug 2011   #4

Windows 8 Core X64
 
 

That board uses Realtek 8111E chip (10/100/1000 Mbit) chip for network (Gigabit). I don't see anywhere that should cause a DHCP problem.

I did find this: Windows Vista cannot obtain an IP address from certain routers or from certain non-Microsoft DHCP servers. I know it's for Vista but Windows 7 and Vista are very much alike. Check the "Let me fix it myself" section and see if adding a new DWORD value of DhcpConnEnableBcastFlagToggle fixes this for you. If not you can always delete it again (or leave it).

Also check to see if there is a firmware update for your router.

Can you borrow another router to try?
My System SpecsSystem Spec
17 Aug 2011   #5

Windows 7 Ultimate x64
 
 

All good thanks for your help guys.

Worked it out. It was really strange. I use a seperate switch to connect to as I have multiple devices connected to the one lan port. This was the issue.

So what i done was connect straight directly to the wall socket that leads to the router then connected fine on DHCP.

I then disconnected it and reconnected it to my switchbox and worked fine ever since. Got no idea why it couldnt find a IP the first time looks like i just needed it to connect directly to the wall socket for the first time
My System SpecsSystem Spec
05 Nov 2011   #6

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Hi,

I've got sampe problem, I have changed NIC as well and it din't help. It works fine with static IP, I have decided to use static IP, cause there is no other choise.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 DHCP - WIN7 64Bit - Not Working




Thread Tools



Similar help and support threads for2: DHCP - WIN7 64Bit - Not Working
Thread Forum
win7 64bit and xp mode lan not working Virtualization
Com Surrogate Stopped Working. Win7 Home Premium 64bit General Discussion
Windows 7 HP 64bit re-install/fix Win7 not working? Backup and Restore
Portable hard drive not working on win7 ultimate 64bit Hardware & Devices
DHCP not working after Windows 7 Upgrade Network & Sharing
dns & dhcp not working in windows Network & Sharing
SB Audigy 2 mic not working in Win7 64bit Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:44 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33