Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: connections


14 Aug 2011   #1

Windows 7 Pro- 32bit.
 
 
connections

Whenever I try to connect to the internet, I can search and connect with a site once, when I try to search and connect a second time to a different site, the wheel just sits and spins. I can get to the internet by using my favorites but if I try to connect to a link on a favorite page, the wheel just sits and spins.

Using the HP tools provided on my computer, a test run on the network adaptor responded with a message,(see attached).

This problem is not on my computer but on my mother's HP computer.



Attached Images
 
Attached Files
File Type: zip Seven Forums.zip (385.2 KB, 3 views)
My System SpecsSystem Spec
.

14 Aug 2011   #2

Desk Top with Win 7 Home Premium 64 bit and Lap Top with Windows 8.1 Pro 64 bit
 
 

Did you do a scan for malware? If you don't have a utility called Malwarebytes, it might be a good idea to download one and run it. They do have a good free one.
My System SpecsSystem Spec
15 Aug 2011   #3

Windows 7 Pro- 32bit.
 
 

Hi Frank1,
Yes, that was the first thing I did. I've used malwarebytes for about two years now and like it. Let me tell you what I've done so far...

besides Mb, full AVG scan
SpyBot(portable, updated) scan (found 1 Trojan and 11 adware)
sfc scannow
errors and bad sectors scan
system restore back 1 week
Win 7 troubleshooting tool (network adapter and internet connection)
tuneup registry clean
ccleaner
HP scan ( that's where the snip came from )
got rid of google tool bar
reset iexplore
down loaded Chrome, ( to check browsers )
ping the amazon site ( nothing sent nothing received, 100% fail)
But again, ie's favorites links will take you right to your site faster than you can spit?
unplugged for 5 minutes

Now, here's the funny thing... we unplugged the pc over night and we have no problems anymore. Go figure... I've talked with friends around the area and some of them are experiencing the same thing. Why some and not others, and all at the same time I do not know. We think the provider may be doing something but, why would unplugging over night fix that unless the reconnect set something different at the providers end or maybe I just needed to unplug here for longer. I'm keeping my eye on it and letting others out here know what we did to help... so far

Todd
My System SpecsSystem Spec
.


15 Aug 2011   #4

Desk Top with Win 7 Home Premium 64 bit and Lap Top with Windows 8.1 Pro 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by simono1 View Post
Hi Frank1,
Yes, that was the first thing I did. I've used malwarebytes for about two years now and like it. Let me tell you what I've done so far...

besides Mb, full AVG scan
SpyBot(portable, updated) scan (found 1 Trojan and 11 adware)
sfc scannow
errors and bad sectors scan
system restore back 1 week
Win 7 troubleshooting tool (network adapter and internet connection)
tuneup registry clean
ccleaner
HP scan ( that's where the snip came from )
got rid of google tool bar
reset iexplore
down loaded Chrome, ( to check browsers )
ping the amazon site ( nothing sent nothing received, 100% fail)
But again, ie's favorites links will take you right to your site faster than you can spit?
unplugged for 5 minutes

Now, here's the funny thing... we unplugged the pc over night and we have no problems anymore. Go figure... I've talked with friends around the area and some of them are experiencing the same thing. Why some and not others, and all at the same time I do not know. We think the provider may be doing something but, why would unplugging over night fix that unless the reconnect set something different at the providers end or maybe I just needed to unplug here for longer. I'm keeping my eye on it and letting others out here know what we did to help... so far

Todd
That is strange--maybe the problem is at the provider's end. Sometimes when I'm experience a problem, just shutting down and restarting will help. I think that sometimes something will get stuck in the memory. When shutting down the computer, it clears the memory and you start fresh. But it could be one of several things that caused it.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 connections




Thread Tools



Similar help and support threads for2: connections
Thread Forum
New PC no connections available Network & Sharing
Connections Chillout Room
No Connections are available. Network & Sharing
Solved IE and connections to web Browsers & Mail
Solved No Connections Network & Sharing
Two connections Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:04 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33