Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Internet speed problem


16 Aug 2011   #1

Windows 7 Professional 32bit
 
 
Internet speed problem

My internet speed is 256 kbs (download)
when i go to speedtest it shows that my speed is 1.8 mb/s
My ISP sais that it should be 2048kb/s
But its never over 250kb/s

NEED HELP!!

Its a ADSL(broadband)connection with modem:
Paradigm PTI-8411 Annex A (its from ISP) and TP-Link wireles TL-WR340G

My System SpecsSystem Spec
.

16 Aug 2011   #2

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Hi hanomajstor, how many applications are you running when you downloading? The reason I ask is that your running with 1.5gb of memory and sometimes when memory runs low internet speed can drop due to lack of resources. This also could be a problem with your modem as well. How long have you had the modem and have you had this trouble before?
My System SpecsSystem Spec
16 Aug 2011   #3

Windows 7 Professional 32bit
 
 

when i download something i turn of every application or softwer that uses internet
and 1.5gb is not that small amount of memory.
I have listed my modems,the paradigm modem is old about 3 years.
On the web page of my ISP sais that i should have 2048 kb/s download rate.
I think i have problems with my paradigm modem because I cant get in the settings(192.168.1.1)in any web browser but for the tp-link modem i can get in the settings
My System SpecsSystem Spec
.


16 Aug 2011   #4

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by hanomajstor View Post
when i download something i turn of every application or softwer that uses internet
and 1.5gb is not that small amount of memory.
I have listed my modems,the paradigm modem is old about 3 years.
On the web page of my ISP sais that i should have 2048 kb/s download rate.
I think i have problems with my paradigm modem because I cant get in the settings(192.168.1.1)in any web browser but for the tp-link modem i can get in the settings
I think your right as far as the paradigm modem is concerned if you can't open it up in a web browser that usually suggest it's bad. I would have your isp send you a new one. 3 years is an awfully old modem/router and they would have a different firmware and everything installed on the newer versions which would also be more compatible with your connection and all.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Internet speed problem




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:10 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33