Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Troubleshoot and Diagnostic Policy not started

23 Aug 2011   #31
stonebear

Windows 7 Ultimate x64
 
 

I can see a fresh or repair install coming yea, lol.


My System SpecsSystem Spec
.
23 Aug 2011   #32
seth500

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Believe me I have some suites control a lot of processes and take over the permissions. Acronis does this as well...Do a clean install like Anak directed you to in his previous post. It will be a lot better..
My System SpecsSystem Spec
23 Aug 2011   #33
stonebear

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by seth500 View Post
Believe me I have some suites control a lot of processes and take over the permissions. Acronis does this as well...Do a clean install like Anak directed you to in his previous post. It will be a lot better..
I am gonna un-install BitD first. Even then I bet it leaves a load of problems and I will have to fresh install anyway.
My System SpecsSystem Spec
.

23 Aug 2011   #34
stonebear

Windows 7 Ultimate x64
 
 

BitDefender is gone but the problem remains, not surprised really, it might not have been the cause and even if it was, removing it wouldn't necessarily fix it.

I just know I have had problem after problem since installing it, some of those were definitely down to BitD - adding files to the system reserved making it too full to do a system image with Windows backup, for example. I started a thread on that a few days ago.
My System SpecsSystem Spec
23 Aug 2011   #35
Anak

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 Home Premium 64bit Ver 6.1.7600 Build 7601 - SP1
 
 

Just got back, been doing chores...Have caught up on my reading, you guys have been busy!

Quote   Quote: Originally Posted by stonebear View Post
Quote   Quote: Originally Posted by seth500 View Post
Believe me I have some suites control a lot of processes and take over the permissions. Acronis does this as well...Do a clean install like Anak directed you to in his previous post. It will be a lot better..
I am gonna un-install BitD first. Even then I bet it leaves a load of problems and I will have to fresh install anyway.
If you do have anything of value on the HDD try to save it.

If we are getting into permissions, i will have to bow out because I have no access in my 7 Home Premium to the Group Policy Editor.



The only other suggestion I would have would be to start windows with only the bare necessities back in msconfig.

Go to the services tab > Check, Hide all MS Services >Disable whats left >then reboot...

If DPS is running okay now, then it is something in those disabled services that is causing the problem.

The general tab would have selective startup checked along with the Load system services with the Load startup items blued out because you made a selection back on the services tab.

You can also do selective startup with the Startup tab, and launch Windows TroubleShooting from the Tools tab.
My System SpecsSystem Spec
23 Aug 2011   #36
stonebear

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Hi again Anak.

I have decided to do a fresh install, something aint right and I have other issues with this install anyway. Thanks again for all your help.
My System SpecsSystem Spec
23 Aug 2011   #37
Anak

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 Home Premium 64bit Ver 6.1.7600 Build 7601 - SP1
 
 

Your welcome. We do fresh installs too!

Hey! what are you doin' up at four in the mornin'?
My System SpecsSystem Spec
23 Aug 2011   #38
stonebear

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Anak View Post
Your welcome. We do fresh installs too!

Hey! what are you doin' up at four in the mornin'?

Can't sleep!
My System SpecsSystem Spec
23 Aug 2011   #39
seth500

Windows 7 Ultimate x64
 
 

LOL! He's to busy putting in his new system!
My System SpecsSystem Spec
26 Aug 2011   #40
stonebear

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by seth500 View Post
LOL! He's to busy putting in his new system!
Actually, I did it today.

Thanks for the help guys.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Troubleshoot and Diagnostic Policy not started




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Windows Diagnostic Service Policy is not running
Hi as the title above says I am having trouble with the windows diagnostic service policy not running. When trying to fix it using troubleshooting it does not do anything. I have set all 3 diagnostics to automatic as some threads have suggested however when I try to enable the diagnostic service...
General Discussion
Diagnostic Policy Service not working
Hello All I am looking for help with a problem I am having with my laptop Dell Inspiron 1545 O/S Windows 7 Home Pemium. It has stopped connecting to the internet through the house wireless router although all other devices in the house can connect. If I try to run troubleshooter I cannot and get...
Network & Sharing
Can't run Diagnostic Policy Service because of Error 5
This started happening when I accidentally turned off my computer whilst it was booting. I have tried sfc /scannow, I have done the CMD thing (net localgroup Administrator) and have tried manually starting the service, to no avail. Here is a screenshot of what I think appears to be the...
Performance & Maintenance
The Diagnostic policy is not running, help!
I took my adventure to google to try to resolve this issue, the reason why i ask is I try to repair my internet and I get this. Here is what I have done so far. -I tried all of those things and I finally got it fixed: go to start ,search and type:- cmd, right click on returned cmd.exe...
Software
Diagnostic Policy Service cannot be started
I've searched the forum but most error text is different. Mine is simple.. It says I've tried multiple things however I cant get it fixed.. I tried system restore but system restore took 4 days and SURPRISINGLY, the restore failed.. I am planning to do system image restore.. Any help will...
General Discussion
Cannot start diagnostic policy service
i tried to diagnose my internet connection, and it informed me that the diagnostic policy service was not running. so i went over to services.msc right clicked the diagnostic policy service and got the following error: im at loss |:
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:14.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App