Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: DNS server not responding error, Need Help Pls


30 Aug 2011   #1

Windows 7 Prof x64 on Macbook w/ Parallels
 
 
DNS server not responding error, Need Help Pls

I have Googled this subject until I am blue in the face and nothing has helped in the past 48 hrs, even the Open DNS instructions.

I have a Macbook Pro w/ Snow Leopard 10.6x and I recently installed Parallels and Win 7 Prof x64 so I could access many of my military sites.

I was up on the internet in my OWA, I had just gotten my CAC reader to work so I could access my email from home, when my computer got an update push and restarted. Once it rebooted I no longer had internet access and keep getting the DNS error message.

I have tried setting the "preferred DNS & alternate DNS" addys and I will show an internet connection for about 30 seconds and then it changes back to no internet.
I have tried turning off my Win Firewall and my Virus Barrier X6 software/firewall to no change.

I have been on a Mac for about 2 yrs now and am trying to get the hang of Win 7 so I'm not great at the DOS Cmd like code for looking at everything. I have tried a few of the suggestions but nothing has worked and I don't know enough anymore to identify a problem when doing ipconfig /all etc.

I have an Airport Extreme router that works fine with my macbook & my husbands Macbook as well, both wireless and ethernet. I however cannot say the same for the Windows partition and I don't remember enough to know where to look to trouble shoot any router issues etc.

This issue basically nullifies the purchase of Parallels and Win 7 since I now can't get on the internet.

I would GREATLY appreciate any help I just need it to be explained a little more in depth. If commo by email would be better I'm OK with that, I just really need some help and all the forums don't make it seem like my ISP or MS give a crap.
THANKS for any guidance/troubleshooting anyone can help me with!

My System SpecsSystem Spec
.

30 Aug 2011   #2

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by txaggiechik View Post
I have Googled this subject until I am blue in the face and nothing has helped in the past 48 hrs, even the Open DNS instructions.

I have a Macbook Pro w/ Snow Leopard 10.6x and I recently installed Parallels and Win 7 Prof x64 so I could access many of my military sites.

I was up on the internet in my OWA, I had just gotten my CAC reader to work so I could access my email from home, when my computer got an update push and restarted. Once it rebooted I no longer had internet access and keep getting the DNS error message.

I have tried setting the "preferred DNS & alternate DNS" addys and I will show an internet connection for about 30 seconds and then it changes back to no internet.
I have tried turning off my Win Firewall and my Virus Barrier X6 software/firewall to no change.

I have been on a Mac for about 2 yrs now and am trying to get the hang of Win 7 so I'm not great at the DOS Cmd like code for looking at everything. I have tried a few of the suggestions but nothing has worked and I don't know enough anymore to identify a problem when doing ipconfig /all etc.

I have an Airport Extreme router that works fine with my macbook & my husbands Macbook as well, both wireless and ethernet. I however cannot say the same for the Windows partition and I don't remember enough to know where to look to trouble shoot any router issues etc.

This issue basically nullifies the purchase of Parallels and Win 7 since I now can't get on the internet.

I would GREATLY appreciate any help I just need it to be explained a little more in depth. If commo by email would be better I'm OK with that, I just really need some help and all the forums don't make it seem like my ISP or MS give a crap.
THANKS for any guidance/troubleshooting anyone can help me with!

Please give us info about your network setup, ISP, etc.

Please also run IPCONFIG /ALL (in windows of course)

(start>cmd>right click and run as admin> IPCONFIG /ALL)

Please make a screenshot of the output and upload it to us here. TIA

Ken
My System SpecsSystem Spec
31 Aug 2011   #3

Windows 7 Prof x64 on Macbook w/ Parallels
 
 

Thanks for the reply, please find below the ipconfig results. I finally figured out the Admin part but when I ran t there were no differencesfrom the information below (still trying to figure out the interface btw my Mac, Parellels & Win 7). As a note, when I came home today my router and cable modem were not working. So, I popped in my T-Mobile rocket stick and voila, I could connect to the internet in IE, very confusing. I played around in the Parallels Desktop "preferences" and virtual machine "configuration" where I found some options for Host-Only & Sharing Network and something called "Bridge Networking". I changed some options, lost my connection again to the DNS error, rolled my computer back to a previous set point, still no connection...Went back in and set things for the Bridge Networking when my internet came back up and knock on wood I have had a connection for about 1 hour now. I think the bridge networking said my virtual will use the connection my main OS uses but it's very confusing in the internet connection page for Win because I don't actually see what network I am connected to but am trusting it is my WPA2 connection through my Airport.... I still have no idea what I did or what changed to make it work, but I still can't access my OWA email like I did the other night. It gets to that screen that says there's a problem with certificates but when I click to still go to the site I get nothing....alas, the reason I switched to Mac (aside from my silly .gov/.mil sites I need), Win & MS drive me nuts. If anyone can see anything from the below information that is important for me to know/watch for with future errors that info would be greatly appreciated!

Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\Stephanie>ipconfig /all


Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : White-PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
DNS Suffix Search List. . . . . . : hsd1.sc.comcast.net.

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . : hsd1.sc.comcast.net.
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) PRO/1000 MT Network Connection
Physical Address. . . . . . . . . : 00-1C-42-A6-C9-F1
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::89e0:23bd:1642:2e41%10(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 10.0.1.5(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Wednesday, August 31, 2011 8:41:58 PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Thursday, September 01, 2011 8:41:57 PM
Default Gateway . . . . . . . . . : 10.0.1.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 10.0.1.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 234888258
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-15-D9-DD-C3-00-1C-42-A6-C9-F1

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 10.0.1.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Tunnel adapter Local Area Connection* 10:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0:4137:9e76:30ca:4749:b833:28e(Prefe
rred)
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::30ca:4749:b833:28e%12(Preferred)
Default Gateway . . . . . . . . . : ::
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

Tunnel adapter isatap.hsd1.sc.comcast.net.:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . : hsd1.sc.comcast.net.
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes


C:\Users\Stephanie>
My System SpecsSystem Spec
.


Reply

 DNS server not responding error, Need Help Pls




Thread Tools



Similar help and support threads for2: DNS server not responding error, Need Help Pls
Thread Forum
Solved DNS server not responding Network & Sharing
Device or DNS server is not responding error Network & Sharing
Solved "DNS Server Isnít Responding" error msg for my Office 365 website Network & Sharing
DNS server not responding Network & Sharing
the dns server isn't responding error Network & Sharing
Constant error: "The DNS server isnít responding" (Win7 Pro 64bit) Network & Sharing
Bootup Error 1014 DNS Server not responding Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:28 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33