Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: Windows mail recieves but won't send ("Socket Error: 10060")

14 Oct 2011   #1

Windows 7
Windows mail recieves but won't send ("Socket Error: 10060")

I have a work issued laptop, with my work email set up through Windows Live Mail 2011. It works fine in the office, but for some reason, when I work from home, messages won't send over my wireless connection.

The "errors" I get are "Windows Live Mail Error ID: 0x800CCC0E" and "Socket Error: 10060".

It's a standard Toshiba black laptop. The email is a Squirrel Mail account. And in properties, I have the "My server requires authentication" option checked.

Forgive me, but I'm not well-versed with the lingo. I do more with design and editing software. Again, it works fine with my internet connection at work, but not at home. So I wonder if it maybe has something to do with my home internet. Both are wireless. Home is DSL through AT&T.

Hopefully, I can get this fixed today, or I'll be forwarding emails through my personal account. Fun stuff.

Let me know if more details are needed. Any help is appreciated. Thanks.

My System SpecsSystem Spec
14 Oct 2011   #2

Win7 H.Prem. 32bit+SP1

Hi hgarcia, try sending wih your firewall disconnected.
My System SpecsSystem Spec

 Windows mail recieves but won't send ("Socket Error: 10060")

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
Windows Live Mail: "Unexpected Error" - Unable to delete some messages
I never ever had this issue with Outlook Express. Suddenly, after I tried to delete some messages, I get the above error. I tried to move the messages to my deleted folder, nothing. I tried to move the store folder to another directory, nothing. I even uninstalled and uinstalled Windows Live, same...
Browsers & Mail vs. WLM when "send link as" or "send page as" is clicked
I have a W7 32bit laptop and I do not have MS Office installed. I have been using Hotmail until a couple weeks ago when I was "converted" to email - which I like OK. When I'm using a browser - IE9 in this case - and when I click on "send link as" or "send page as", it launches Windows...
Browsers & Mail
"Mail to" shortcut in Send To context menu fails command line argument
Hi All, Previous PC was an XP and we had a shortcut within the Send To context menu called "Mail To" which when clicked on a file would open a new email with the file attached and with the default email (as done from within Outlook), not the crappy text "mail recipient" one that is standard in...
Browsers & Mail
" Send page by e-mail " and the " Send link by e-mail " are grayed out
IE9 is set as default. ( I also have Firefox, but rarely used and not set as default.) Windows Live Mail is set as default. Start > Default Programs > Associate a file type or protocol with a pogram > MailTo ... Current Default is Windows Live Mail In IE9, the " Send page by e-mail " and the...
Browsers & Mail
cannot send from "live mail"
I cannot send from my live mail account.....i can recieve ok any help appreciated...i am not a techy please keep any reply simple thanks
Browsers & Mail
Can't find "Send" Button on e Mail
I am trying to send an attached photo using Windows 7 e Mail but I can't find the "send" button. Am I blind? See attachment
Browsers & Mail

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 15:20.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App