Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Wireless card installed and updated but not functioning


06 Aug 2009   #1

windows 7
 
 
Wireless card installed and updated but not functioning

I just installed Win 7 on my custom built PC and everything went great until I tried to access the internet through my wireless card. Windows says that the drivers are all up to date but when I try to open the Ralink Network Utility nothing happens, also windows says that no wireless networks are available. My router is fine because I am accessing wireless internet with my laptop.

Does anyone have any thoughts?

My System SpecsSystem Spec
.

06 Aug 2009   #2

Win7 Build 7600 x86
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by cgm79630 View Post
I just installed Win 7 on my custom built PC and everything went great until I tried to access the internet through my wireless card. Windows says that the drivers are all up to date but when I try to open the Ralink Network Utility nothing happens, also windows says that no wireless networks are available. My router is fine because I am accessing wireless internet with my laptop.

Does anyone have any thoughts?
Do have that rig hooked up by cable network now?

If so I can help you.

greetz
My System SpecsSystem Spec
06 Aug 2009   #3

 
 

Quote   Quote: Originally Posted by cgm79630 View Post
I just installed Win 7 on my custom built PC and everything went great until I tried to access the internet through my wireless card. Windows says that the drivers are all up to date but when I try to open the Ralink Network Utility nothing happens, also windows says that no wireless networks are available. My router is fine because I am accessing wireless internet with my laptop.

Does anyone have any thoughts?
Did you create or setup a wireless network in "Network and Sharing Center"?

Attachment 21722
My System SpecsSystem Spec
.


06 Aug 2009   #4

windows 7
 
 

Thanks for the taking the time to reply to my thread, but i went ahead and got another adapter and it worked first time. i guess win 7 doesn't like the first card i had, lol.
My System SpecsSystem Spec
06 Aug 2009   #5

 
 

Quote   Quote: Originally Posted by cgm79630 View Post
Thanks for the taking the time to reply to my thread, but i went ahead and got another adapter and it worked first time. i guess win 7 doesn't like the first card i had, lol.
Wow! That was an easy fix, wasn't it? Thanks for letting us know how fixed it!

You are welcome here any time!

Robert
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Wireless card installed and updated but not functioning




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:11 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33