Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: I have some issue with RDP

18 Nov 2011   #1
mad duce

Window 7 Pro 64Bit
 
 
I have some issue with RDP

Hi there i have some issue with RDP too here my setup.

2 computer one running Win 7 Pro 64bit and 1 running Win Xp Pro
Broadband connection
Open port forwarding in my router to 2xxx1 for Win7 and 2xxx2 for Win XP
Open firewall in Avg virus scanner for allow RDP, and changed the default port to 2xxxx that match router

- RDP with in the Lan was fine, win 7 to win xp or winxp to win7 computer no issue
- RDP outside of lan can't connect
- RDP inside lan but use wan IP can't connect
- RDP inside lan with wan IP with all firewall disable still can't connect

I also setup a PPTP (VPN) in win 7 but again can't connect on it.

I really dont know what going on with this. Please help


My System SpecsSystem Spec
.

20 Nov 2011   #2
Dave Atkin

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Hello,

When you have selected 'allow connects from computers running any version of remote desktop' in the remote settings?

Is there a reason why you have changed the RDP Ports on the computers? Is your router unable to re-direct public ports?


Dave
My System SpecsSystem Spec
21 Nov 2011   #3
mad duce

Window 7 Pro 64Bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Dave Atkin View Post
Hello,

When you have selected 'allow connects from computers running any version of remote desktop' in the remote settings?

Is there a reason why you have changed the RDP Ports on the computers? Is your router unable to re-direct public ports?

Dave
Yes I have checked to all connects from computer running any version. I changed the default port 3389 to my own because I don't want to keep the default. Its higher risk of getting common bot attacks. My router redirect public ports with no issue, I have a string sof port open in my router firewall for different games, P2P DL, and other programs.
My System SpecsSystem Spec
.


21 Nov 2011   #4
Dave Atkin

Windows 7 Ultimate x64
 
 

I suggest that you change the PC's listening port back to 3389 and then use your router to redirect the public port 2xxx1 to local port 3389. There is always a chance that something could be using port 2xxx1 on the PC which would make it not work.

Test that the ports are open on your router by using telnet (This will have to be done outside of your network):
Using Telnet to Test Port 3389 Functionality



Dave
My System SpecsSystem Spec
21 Nov 2011   #5
mad duce

Window 7 Pro 64Bit
 
 

Good idea thank Dave, I'll give the default port a try tonight.
My System SpecsSystem Spec
22 Nov 2011   #6
mad duce

Window 7 Pro 64Bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by mad duce View Post
Good idea thank Dave, I'll give the default port a try tonight.
Ok update change the local port back to 3389 but still have a different incoming public port in router port fowarding. I got RDP working with wan IP and the forwarding port. But this only work if I got AVG firewall turn off, so port forwarding is no issue and window have no issue. I been going over couple forums and found out their was other who also have this problem getting AVG firewall to work with RDP.

I guess now we found the issue hopefully AVG will fix this bug. Thank all for helping.
My System SpecsSystem Spec
23 Nov 2011   #7
Dave Atkin

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Hello,

Just create a rule in AVG to allow Remote Desktop or port 3389 if possible.


Thanks
My System SpecsSystem Spec
23 Nov 2011   #8
mad duce

Window 7 Pro 64Bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Dave Atkin View Post
Hello,

Just create a rule in AVG to allow Remote Desktop or port 3389 if possible.


Thanks
Thank Dave yeah I tried. I try the default the build in RDP setting in AVG, tried creating a new rule, tried changing the setting, tried the default/modding the PPTP setting, tried create a new application access with rules, nothing work.

Good thing is I just build my computer 2 weeks ago and are using their trial version AVG Internet Security 2012. In there own forum there user who upgraded from 2011 to 2012 version, and their RDP stop working. So for sure their not going to get my business anytime soon.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 I have some issue with RDP




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Boot issue, 0xc0000098 ci.DLL file issue
OK so I hope this can be a quick fix and thanks for your help. * Randomly computer didn't start, get something telling me that the ci.dll file is missing or corrupt and error 0xc0000098 * safe mode and last know good configuration both result in bsod * Tried a few things, disconnect all...
BSOD Help and Support
net start command line issue - 64bit issue?
I am trying (in vain) to issue a net start command "net start - "C:\Program Files (x86)\uTorrent\utorrent.exe", on the command line. The error message is "the filename, directory name or volume label syntax is incorrect". I believe the 3 details are correct, as i am looking at the utorrent.exe file...
General Discussion
HP Multi Print/Scan Issue Re Install Issue?
I have an HP M1522 NF multi function peripheral attached to a PC running Windows 7. I needed to re install the drivers and software the other day but now it will only install the printer drivers and not the scanner drivers or any of the accompaying software?
Hardware & Devices
jpeg permission issue / possible encryption issue
Hello, I am new to the forums and have looked around just about everywhere I can think of for a similar topic and thus far have been unable to locate any help. If this has been previously covered, please point me in the direction and I will read up. So as for my issue.... I was running...
General Discussion
Interesting connectivity issue, just a browser issue
Opps, maybe not so unique since I just noticed an ENTIRE forum for browsers...perhaps moving this is appropriate...if so, please do. I will be reading up in there. Its interesting because I can't find any mention of it anywhere on this site. Specifically browser connectivity is lost after a...
Network & Sharing
8800GT Driver issue? Or maybe its a bios issue.
Hi all. I'm not sure where to start with this issue, it's bit spread out but it all started while I was gaming and the game froze and then the computer crashed. The freezing happened every once in a while, but the crashing had never happened. During the restart I see...
Drivers

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:22.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App