Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Internet problem?


24 Nov 2011   #1

Windows 8.1 PRO
 
 

Hi guys my laptop has an internet connectivity but i cant access ie, mozilla, messenger etc. i dont know whats the problem coz last night its still working and now its not..

Thanks,
Kupalski

My other laptop and computer can access internet through wired and wireless.. Its just this laptop that has a problem and i think its not an internet problem.

My System SpecsSystem Spec
.

24 Nov 2011   #2

MS Windows 7 Home Premium SP1 64-bit (Family Pack Lic.) Upgrade
 
 

Hello Kupalski!

So you have one laptop that works fine, and the troubled one does not let you get on the internet through ie, mozilla, etc do I understand you correctly.

You mentioned that it does have "internet connectivity" but you can't get on the internet. can you clarify so I fully understand the problem

Mike
My System SpecsSystem Spec
24 Nov 2011   #3

Windows 8.1 PRO
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by rubyrubyroo View Post
Hello Kupalski!

So you have one laptop that works fine, and the troubled one does not let you get on the internet through ie, mozilla, etc do I understand you correctly.

You mentioned that it does have "internet connectivity" but you can't get on the internet. can you clarify so I fully understand the problem

Mike
Yeah it does have an internet connectivity but cant access to any websites ie, mozilla, messenger etc.. I uninstalled my av but still doesnt work. Tried to off the firewall but still doesnt work. I tried to put my laptop on wired but still doesnt work. Any ideas whats going on?

Thanks,
Kupalski
My System SpecsSystem Spec
.


24 Nov 2011   #4

MS Windows 7 Home Premium SP1 64-bit (Family Pack Lic.) Upgrade
 
 

I assume you are using a router to connect the two computers to the internet. And if they are both wired the LEDs representing each laptop is blinking as well as the internet light (and wireless led..etc)

and you mean when you open the browser you get the error message that this page cannot be opened/found.
My System SpecsSystem Spec
24 Nov 2011   #5

Windows 8.1 PRO
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by rubyrubyroo View Post
I assume you are using a router to connect the two computers to the internet. And if they are both wired the LEDs representing each laptop is blinking as well as the internet light (and wireless led..etc)

and you mean when you open the browser you get the error message that this page cannot be opened/found.

Yes sir everytime i open any browser i got that error that this page cannont br found. Any ideas whats wrong?

And i dont think its an internet problem.. Maybe its my laptop problem?
My System SpecsSystem Spec
24 Nov 2011   #6
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate 32bit SP1
 
 

My System SpecsSystem Spec
24 Nov 2011   #7

Windows 8.1 PRO
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Jacee View Post

its not just IE that dont work.. i tried all the browser like mozilla, google chrome and etc and still dont work.
My System SpecsSystem Spec
24 Nov 2011   #8

MS Windows 7 Home Premium SP1 64-bit (Family Pack Lic.) Upgrade
 
 

check the network map (click on the notification area icon for the network and sharing ctr. then at the top right click view network map, see if there is a map of your two laptops connected to the router and then to the globe without any red x's
My System SpecsSystem Spec
24 Nov 2011   #9

Windows 8.1 PRO
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by rubyrubyroo View Post
check the network map (click on the notification area icon for the network and sharing ctr. then at the top right click view network map, see if there is a map of your two laptops connected to the router and then to the globe without any red x's
it says

Windows cannot create the network map. Responses from other devices on the network are delayed or there is an incompatible router on the network.

Click here for more information
My System SpecsSystem Spec
24 Nov 2011   #10

MS Windows 7 Home Premium SP1 64-bit (Family Pack Lic.) Upgrade
 
 

you probably just need to reset the router....im sure theres a tutorial on it here, but it's pretty simple..Heres my recommendation:

unplug router and modem including the cord between the router and the modem.
wait for 1 minute
replug modem power
once all lights are blinking (1-2 min) properly reconnect the modem to the router
finally plug the router back in and wait for all the lights to reestablish the normal pattern

If it were me I'd restart the computer while I was doing these steps as well. Don't ask why about the computer restart. Just trust me.

Then let me know if it has improved at all.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Internet problem?




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:36 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33