Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: Internet connection not working even when plugged directly into port

30 Nov 2011   #1

windows 7 64bit
 
 
Internet connection not working even when plugged directly into port

Hi there,

My computer (windows 7 64bit desktop) at the office seems to be not able to connect to internet sometimes even though the cable is plugged directly into the internet port on the wall. Sometimes it works one day and then the next day when I come into office again, and it won't work.

Every time i need to do the ipconfig release and renew then it starts to work again.
I also heard that my coworker experienced the problem too when using windows 7, but the older computers running on xp never had an issue.

Does someone know is this some kind of problem that only windows 7 have?

Thanks for your help!

My System SpecsSystem Spec
.

30 Nov 2011   #2

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Hi there That guy, as it is in an office environment, does your company have any type of IT-administration?
If so i would advice you to talk him/her about the issues, as they may have more information about the issue. Like if they use different DNS configurations on the windows xp ones or always assigns the ip automatically?
Hope this helps.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Internet connection not working even when plugged directly into port





Thread Tools



Similar help and support threads for2: Internet connection not working even when plugged directly into port
Thread Forum
ethernet cable plugged in drops internet connection Network & Sharing
Computer will not recognize universal USB when plugged into USB port. Hardware & Devices
Problem with microphone when plugged to PC front port, Win 7 & Realtek Sound & Audio
Solved usb devices plugged in one port only lights up.. Hardware & Devices
Primary HDD plugged in SATA slave port Hardware & Devices
Internet connection not working Network & Sharing
What can be plugged into the PCI-E x1 port? Hardware & Devices

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:03 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33