Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Another Wireless issue I can't resolve :/

12 Aug 2009   #1

win7
 
 
Another Wireless issue I can't resolve :/

I'm hoping somebody here can help me. This is driving me nuts, i'm about to go insane!!!!!!

I recently got a HP Mini 110, last night i installed windows 7 RC 32 bit on it. Everything worked great last night, zero problems. Today I brought it to work with me, i'm thinking about making it my new "personal" computer at work. we have a dedicated seperate DSL with wireless on it, and it's giving me so much trouble, I've been fighting with it all day.

General description of issue. Router says connected, and have been assigned a DHCP IP address. PC see's router, Router see's PC in DHCP address, but can't get to internet. tried running the "diagnose connection" and Trouble shoot wizard several times with no help. still get same problem. One thing of note that may help in diagnostics. Hovering over name of SSID shows it's a secure WEP network, but when i tell it to connect, it never asks for a key. I set up the network manually and the above problem is what i get.

I have 80% signal, i'm roughly 15-20 feet away from the route with two sheetrock walls only in between it and myself. connected via LAN and works no problem, made sure drivers were up to date etc. Made sure WEP key is correct, rebooted, i've tried a dozen "fixes" found on different sites with no problems.

Does Windows 7 support 64bit WEP Encryption? is there anything special I need to do to make it work? Any idea what could be causing the problem? I know the router works, cause I know two peple no more than 30 feet from me who are on it and using it right now with zero problems although one is on XP and one is on the EEEpc linux.

I've been at it since 8:30am and it's now 2pm (breaks to do other stuff in between) and nothing....please help!!!!!!

My System SpecsSystem Spec
.

12 Aug 2009   #2

 

You might try
cmd - run as admin ->
1. ipconfig /all ... Show detailed information
make note of this.
2. ipconfig /renew ... renew all adapters
then recheck ip[config /all did it reset for Work.
when I change routers locally I have to /renew the ip so my laptop will conect to the new router.

also some times when i switch OS's I have to renew for Windows 7 but never for Vista.
My System SpecsSystem Spec
12 Aug 2009   #3

windows7 7100
 
 

I cant resolve my issue also! If i restart the computer connects for about 2 mins, and everythings fine, but then it just stops. After that i cant connect it just ask for the password, says "It should not take this long to connect to the internet or w/e" and then just ask's for the password again 30 seconds later. Any ideas?!
My System SpecsSystem Spec
.


13 Aug 2009   #4

win7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Snuffy View Post
You might try
cmd - run as admin ->
1. ipconfig /all ... Show detailed information
make note of this.
2. ipconfig /renew ... renew all adapters
then recheck ip[config /all did it reset for Work.
when I change routers locally I have to /renew the ip so my laptop will conect to the new router.

also some times when i switch OS's I have to renew for Windows 7 but never for Vista.
I tried doing release renew, all the basic trouble shooting was all done. it has pulled different addresses, there's been a few times where it's worked. I think i've given it up to be the office. I get it to work much better outside of this office, bu it just dies in here. Perhaps wiring / electrical interference, perhaps too many wireless signals in / around here I don't know.

It still works great at home, and in other places exept work.....
My System SpecsSystem Spec
13 Aug 2009   #5

 
 

Whats the model of your work router? It may need a firmware update.
My System SpecsSystem Spec
13 Aug 2009   #6

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by tehmonkeh View Post
I tried doing release renew, all the basic trouble shooting was all done. it has pulled different addresses, there's been a few times where it's worked. I think i've given it up to be the office. I get it to work much better outside of this office, bu it just dies in here. Perhaps wiring / electrical interference, perhaps too many wireless signals in / around here I don't know.

It still works great at home, and in other places exept work.....

Hi and welcome to seven forums

The fact that it works for a short time and thene stops makes me think its something to do with either sleep/hibernate (wake on lan) or power setting. Does it work without uid and password?

Ken
My System SpecsSystem Spec
13 Aug 2009   #7

 

Quote   Quote: Originally Posted by zigzag3143 View Post
Hi and welcome to seven forums

The fact that it works for a short time and thene stops makes me think its something to do with either sleep/hibernate (wake on lan) or power setting. Does it work without uid and password?

Ken
Like Ken says, You might also check to insure the adapter is not set to disconnect to save power, (suks) , make sure you have cookies enabled for work.
Quote:
Perhaps wiring / electrical interference, perhaps too many wireless signals in / around here I don't know.
I doubt it has to do with too many signals. You might also check with company tech, to have him add "your MAC address". make sure the adapter (save power) is not allowed.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Another Wireless issue I can't resolve :/




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Another Wireless issue I can't resolve :/
Thread Forum
Solved windows cannot resolve your wireless connectivity issues Network & Sharing
How do I resolve my issue with display driver on my Acer Aspire 5050? Drivers
Odd W7 Wireless issue.. Network & Sharing
Issue that I need help to resolve General Discussion
wireless issue Network & Sharing
Wireless issue Network & Sharing
Same Old Wireless Issue! Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:03 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33