Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: IPCONFIG says media disconnected

14 Jan 2012   #1

windows 7 ultimate 32 bit
 
 
IPCONFIG says media disconnected

Please someone help. Tried ipconfig but it says cannot complete any operation while WLAN media is disconnected. Tries ipconfig /release, renew. Still nothing. Any help apprecciated. Thanks!

My System SpecsSystem Spec
.

14 Jan 2012   #2

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by maddyken View Post
Please someone help. Tried ipconfig but it says cannot complete any operation while WLAN media is disconnected. Tries ipconfig /release, renew. Still nothing. Any help apprecciated. Thanks!
What were you trying to do by using ipconfig?
My System SpecsSystem Spec
16 Jan 2012   #3

windows 7 ultimate 32 bit
 
 
set up wireless networl for this laptop

When I try to setup a wireless connection the wizard doesn't show anything. ipconfig said media disconnected for connection 1 and 2. Now is says:

Host Name . . . . . . . . . . . . : iGeek-PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
Wireless LAN adapter Wireless Network Connection :
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 06-17-C4-E7-79-F3
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Atheros AR5B93 Wireless Network Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-17-C4-E7-79-F3
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::c8aa:72e4:df1c:bec%11(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.109(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Monday, January 16, 2012 3:02:08 PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Tuesday, January 17, 2012 3:02:07 PM
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 184555460
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-16-15-52-AE-00-17-C4-E7-79-F3
I still son't know what to do.
My System SpecsSystem Spec
.


16 Jan 2012   #4

Windows 8 Core X64
 
 

It looks like you have a good ip address though: IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.109(Preferred)

What happens if you ping 192.168.1.1 which should be your router address.

My router address is 192.168.2.1 and this is what I get:

Quote:
>ping 192.168.2.1

Pinging 192.168.2.1 with 32 bytes of data:
Reply from 192.168.2.1: bytes=32 time=1ms TTL=64
Reply from 192.168.2.1: bytes=32 time=1ms TTL=64
Reply from 192.168.2.1: bytes=32 time=1ms TTL=64
Reply from 192.168.2.1: bytes=32 time=1ms TTL=64

Ping statistics for 192.168.2.1:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 1ms, Maximum = 1ms, Average = 1ms
Several possible fixes listed here: Media State Disconnected
Google has a lot more here: media state media disconnected
My System SpecsSystem Spec
Reply

 IPCONFIG says media disconnected




Thread Tools



Similar help and support threads for2: IPCONFIG says media disconnected
Thread Forum
Solved media disconnected (again sorry) Network & Sharing
Internet problem Teredo Media disconnected Network & Sharing
Solved ipconfig, media disconnected Network & Sharing
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected Network & Sharing
Wireless Connection Media Disconnected Network & Sharing
Media Disconnected Problem Network & Sharing
Teredo : media disconnected ? Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:10 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33