Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Local Area Connection stuck on 'Identifying'


30 Jan 2012   #1

Windows 7 Ultimate 32bit
 
 
Local Area Connection stuck on 'Identifying'

Hi guys

My internet was working fine and I had left it on overnight to download some stuff. Woke up next morning, the computer was off due to the wall socket switch being put off. After putting the computer back on , the internet will not work now. It connects but I cannot browse or do anything .The local area connection just says identifying and the IPv4 connectivity says no network access.

I don't know if this is a software or hardware problem or if some settings were somehow changed . I tried updating my network adapter drivers to no effect. Then again I don't know if I updated it with the right one. I then system restored to the night when everything was working fine and still no effect . Ant ideas ? A friend said that because the computer was just switched off by the power source perhaps the network adapter blew. Could it be the hardware? Very frustrating ....

Anyway thanks

My System SpecsSystem Spec
.

30 Jan 2012   #2

Windows 7 Ultimate SP1 32 bit/Windows 8.1 64bit
 
 

It would help the experts if you could post back telling them exactly what you have. Is the computer a laptop or desktop, what make and model is it, what make and model is the network adaptor, do you connect via Ethernet or Wireless, who is your ISP ?

Sorry for so many questions but the experts can't help you if they don't have all the necessary information, oh and Welcome to the forum.
My System SpecsSystem Spec
30 Jan 2012   #3

Windows 7 Ultimate x64 SP1, Windows 8.1 Pro x64
 
 

Have you tried resetting your router?
My System SpecsSystem Spec
.


30 Jan 2012   #4

Windows 7 Ultimate 32bit
 
 

Hi sorry for that BAD first post
Not really thinking properly and well, a bit noobish too for good measure

I'm using a desktop pc, its wired to a router that was supplied to me by my local isp. As for my adaptor, i got this; Realtek RTL8102E/RTL8103E Family PCI-E Fast Ethernet NIC (NDIS 6.20) . Hope that means something.
I have tried resetting my router to no effect. Router itself seems to be working fine. Any other advice would be quite appreciated! Glad to now be part of this forum ,hope i can contribute in some little way. Thanks
My System SpecsSystem Spec
30 Jan 2012   #5

XP SP3 XP WMC2005 VISTA SP2 7ULT SP2 8PRO WMC
 
 

go in the advanced tab and set the gateway address to your router, then in a cmd window type ipconfig /all save as txt file and post here....
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Local Area Connection stuck on 'Identifying'




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Local Area Connection stuck on 'Identifying'
Thread Forum
Local area Connection Network & Sharing
Solved Local Area Connection missing from network adapters, no connection Network & Sharing
2 questions (stuck at "shut down" and local area connection trouble General Discussion
Local area connection is not working Network & Sharing
no local area connection Network & Sharing
local area connection error Network & Sharing
Local area connection Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:01 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33