Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: weird net surfing issue

17 Aug 2009   #1
xniax1

Windows 7600 Ultimate 64 AIO Activated
 
 
weird net surfing issue

once in awhile my internet won't allow me to connect to certain pages. youtube,google,deviantart and southparkstudios are the only 4 things i can get to load in my browsers.

I have used Mozilla and IE. Also when this happens, I can't connect to xbox live or any IM programs of any sort. I've been using an old D-Link router and thought that might be the issue. So I got a linksys and that didn't help.

When this does happen, usually I can get things back and running by restarting my router and modem. Is anyone familiar with this issue? I've tried looking it up but I don't know of a way to put it for google to understand.

Thank You!


My System SpecsSystem Spec
17 Aug 2009   #2
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by xniax1 View Post
once in awhile my internet won't allow me to connect to certain pages. youtube,google,deviantart and southparkstudios are the only 4 things i can get to load in my browsers.

I have used Mozilla and IE. Also when this happens, I can't connect to xbox live or any IM programs of any sort. I've been using an old D-Link router and thought that might be the issue. So I got a linksys and that didn't help.

When this does happen, usually I can get things back and running by restarting my router and modem. Is anyone familiar with this issue? I've tried looking it up but I don't know of a way to put it for google to understand.

Thank You!
XNiax

Sound like a DNS issue either in router config or with ISp. What your network setup like?

Ken
My System SpecsSystem Spec
17 Aug 2009   #3
Tews

64-bit Windows 8.1 Pro
 
 

xniaX1

Please fill out yer system specs so we know what we're dealing with, ok??

For now, bypass your router completely and use a wired connection and see if you still have problems, and we'll go from there...
My System SpecsSystem Spec
17 Aug 2009   #4
SquonkSC

Win7 Build 7600 x86
 
 

And try this in the command prompt:

ipconfig /flushdns (press enter)

Sorry guys.
My System SpecsSystem Spec
17 Aug 2009   #5
xniax1

Windows 7600 Ultimate 64 AIO Activated
 
 

It's a wired network. I have a pc in the living room,a pc in my room along with my 360.

I did try to run directly from the modem and still have issues.

Right now I am running off the network through the modem and everything is smooth again. I called Charter (my ISP) and they had me renew my modems IP through the cmd.

but why does this happen? Bad modem? They are telling me its my router and that I should buy their $50 router that "works". I'm not falling for that.

thank you all very much for the reply.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 weird net surfing issue




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Having a REALLY weird mouse issue.
Alright this is going to be a bit long, so bear with me here. I have a logitech g-300 gaming mouse, it was working fine, now? right clicking barely works, and left click tends to double click no matter what I do, left click and dragging is pretty much impossible, but this is not the main issue I...
Hardware & Devices
Weird HDD space issue…
I have two 1TB storage drives in a Lian Li EX-503 setup as individual disks. One is a old WD 1TB Black and one is a newer (2012) Hitachi. These drives are not in RAID1 but I have them both synced with FreeFileSync. The weird thing is the WD has 1.05GB less space than the Hitachi and both drives...
Hardware & Devices
Weird issue with my clock....
I noticed the clock on my computer was wrong earlier, so I entered the settings and made sure everything was ok. About 4-5 hours later it is reading 28 minutes fast (time was 12:21, but read 12:49 on my computer). Anyway..this is what I got when trying to update the time: ...
General Discussion
Weird issue?
Hey guys, I just recently reformatted my computer. For some reason the load ups performance of it is ridiculously slow. And I mean SERIOUSLY slow. My specs are: i7 910 processor 6 gb ddr3 ram 2 500 7400 rpm hard drives. gtx 460 graphic card
Performance & Maintenance
Weird Issue(Could Not Find)
So, on my old(er) laptop(Sony Vaio VGN-FW140D with Windows 7), Windows is having a weird issue. Everytime I try to modify a file(move, copy, rename or delete), Windows will say Could Not Find This Item This is no longer located in . But then I hit try again and it works, every time. Does...
General Discussion
Weird Issue
Not sure if this is right place to post this however all my icon associations for Microsoft Office have suddenly reverted to a generic icon (see pic) They still load in their various programs i.e. word, excel etc but it is really annoying that the icons are not what they should be. This appeared to...
Software

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 23:21.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App