Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Problem Getting Network Connection

10 Feb 2012   #1
bigmck

Windows 7 Home Premium 32-Bit - Build 7600 SP1
 
 
Problem Getting Network Connection

I was forced to reinstall Windows today on my desktop. I am on my laptop now sitting next to my desktop. On the desktop I get no connection to the network and obviously it is working because I am sending you this. I tried going to the Network and Sharing but it just says there is no connection. Before I had to put in my Network Name and Key. I can't even find a place for that now. Could you give me some ideas on what I might have missed. I haven't had this problem before. Thanks,


My System SpecsSystem Spec
.

10 Feb 2012   #2
bassfisher6522

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 

Hope this is what your looking for....

Problem Getting Network Connection-network.png


My System SpecsSystem Spec
10 Feb 2012   #3
bassfisher6522

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 

Are you needing the LAN Driver for the mobo for the actual internet connection?
My System SpecsSystem Spec
.


10 Feb 2012   #4
bigmck

Windows 7 Home Premium 32-Bit - Build 7600 SP1
 
 

No, that didn't do anything. My screen said I had to connect to the internet before I could do anything with Homegroup.
My System SpecsSystem Spec
10 Feb 2012   #5
bassfisher6522

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 

After the re-install of the OS did you install the LAN driver and chipset driver?
My System SpecsSystem Spec
10 Feb 2012   #6
bassfisher6522

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 

Have a gander here bigmck.....

ECS Web Site
My System SpecsSystem Spec
10 Feb 2012   #7
bigmck

Windows 7 Home Premium 32-Bit - Build 7600 SP1
 
 

I didn't install the drivers. I will give that a go. Thanks,
My System SpecsSystem Spec
10 Feb 2012   #8
bigmck

Windows 7 Home Premium 32-Bit - Build 7600 SP1
 
 

I had no luck at that. I install my Motherboard CD, but could not find the drivers on it. Last time when I installed Windows, I didn't have a problem. I don't know why now. == I am getting an Error 651. I found on the internet that is caused by a file raspppoe.sys -- It said to rename that and download a corrected file from the site. Windows would not me rename it since it is a system file. Do you know anything about that file? It is a driver in the Sys32 folder.
My System SpecsSystem Spec
11 Feb 2012   #9
bigmck

Windows 7 Home Premium 32-Bit - Build 7600 SP1
 
 

Well Gang, it is funny how things work out. Today I had a problem with my PC and worked with it. Finally I decided to just restore from Macrium. When I tried that it would not restore. It just went very slow and finally it failed. I had no operating system then. I reinstalled Windows and ran into the problem described above. It just hit me, since I have good Windows files, I will try Macrium. Sure enough it restored perfectly. I am back and running now. I thank you for your help.
My System SpecsSystem Spec
11 Feb 2012   #10
bassfisher6522

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 

Glad your up and running again...sure is odd on the re-install with no LAN connection...could be a corrupted disc.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Problem Getting Network Connection




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Problem with network connection
I have a problem connecting to the network with my tethered desktop. Here is the setup: ATT DSL300 > Modem > Netgear router Desktop tethered to router with ethernet cable 2 laptops and 1 tablet running on WiFi The laptops and the tablet connect instantly. But the desktop often needs appr....
Network & Sharing
Wireless Network connection problem
Greetings! I'm here with some difficulties in connecting to my wireless network. I've formated my computer recently with a burned CD with operating system windows 7 (from uTorrent). After that, everything went wrong... The screen resolution is weird (windows and icons too big) and I can't fix it....
Network & Sharing
Problem with wireless network connection
Hi, i have a problem connecting to my home router. When i start W7 (64bit), after a bit, the small icon that shows internet connection status shows no connection. Usualy, when it is working, when i left-click on it, i can see the list of wireless connections avaiable. But now, when i left-click...
Network & Sharing
Problem with network connection
Hi, I'm having problems connecting to any network on my desktop PC It seemed to be working fine last night but this morning it won't access any web pages and i can't get to the 192.168.0.1 page either. I've tried running the troubleshooter which doesn't fix the problem, but at the end says it's...
Network & Sharing
Weird network connection problem.
Hello all, i have a strange problem with my network adapter. Every time Windows is booted up, i see a yellow triangle in the taskbar, with the message it's connected to an "unidentified network". I thought it was my computer, so i looked at another computer. This PC didn't have the problem. When...
Network & Sharing
Problem with Wireless network Connection
Hello All, I bought a Lenovo Thinkpad T410 with Windows 7 Professional on 64bit as OS like a week ago. I set up the wireless connection to my home network and it was working fine till last night... This morning I had a problem connecting to the same wireless network.. It found the...
Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:57.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App