Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Browsers work but all other programs dont.

16 Feb 2012   #11
BMJ1990

windows 7 home premium 32bit
 
 

i dont even see those services. is that how they would show up in the manager?


My System SpecsSystem Spec
.
16 Feb 2012   #12
Ztruker

Windows 10 Pro X64
 
 

I also noticed you are using these for DNS servers:

24.196.64.53 - vip01ftbgwi.ftbg.wi.charter.com
68.113.206.10 - 68-113-206-1.static.ftwo.tx.charter.com
24.178.162.3 - vip01spbgsc.spbg.sc.charter.com

Did you set them up that way? What if you change the DNS server, 192.168.0.1, to point to your router as it normally would? Does that make any difference?
My System SpecsSystem Spec
16 Feb 2012   #13
BMJ1990

windows 7 home premium 32bit
 
 

i dont even see those services in the manager. is that what they will show up as?
My System SpecsSystem Spec
.

16 Feb 2012   #14
Fred Garvin

Windows
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by BMJ1990 View Post
i dont even see those services in the manager. is that what they will show up as?
Sorry, that's my mistake. The 3 services are listed as:
Base Filtering Engine - should be started & automatic
Windows Firewall - should be
started & automatic
Internet Connection Sharing - should be listed, doesn't need to be started.
My System SpecsSystem Spec
16 Feb 2012   #15
BMJ1990

windows 7 home premium 32bit
 
 

the only one i have is ICS. the other 3 are gone. it wont let me start ICS because it says its set to be deleted or does not exsist.
My System SpecsSystem Spec
16 Feb 2012   #16
Fred Garvin

Windows
 
 

BMJ, are you sure your computer is viruses free or has someone on the forum helped you remove them? I can probably get Windows Firewall up and running again, but it makes no sense to go thru it if you're still infected.
My System SpecsSystem Spec
16 Feb 2012   #17
Ztruker

Windows 10 Pro X64
 
 

There is definitely something wrong with your system. Base Filtering Engine and Windows Firewall should definitely be there.

Quite possible you have some kind of malware infection.

I suggest posting on one of the sites that have some good malware removal folks, like:

whatthetech.com
geekstogo.com
spybot.info

You could try running Malware Bytes Anti Malware (free version) and see if it finds anything. Also do a scan with your installed anti-virus software. Id no help then go with one of the above sites. They are all busy so it may take a day or two before they can get to you.
My System SpecsSystem Spec
16 Feb 2012   #18
BMJ1990

windows 7 home premium 32bit
 
 

Ive used AVG and it came up with some stuff from torrents that were false positives. but i removed them anyways. and i ran a registry cleaner from cnet and that had 260 some odd errors that i cleared up. so as far as what programs i have theyre telling me that im clean.

@ztrucker i started a topic on the geekstogo and im waiting for them to get to mine. started the thread when you had first posted it.
My System SpecsSystem Spec
16 Feb 2012   #19
Fred Garvin

Windows
 
 

See if they find anything else malicious on your computer and once you're sure you're clean, post back here and we'll work on the firewall stuff. Also, it's a good idea to stay away from registry cleaners, they'll do more harm than good.
My System SpecsSystem Spec
17 Feb 2012   #20
Ztruker

Windows 10 Pro X64
 
 

Would you post a link to the G2G forum thread please. I can't find it there. Did you use the same userid?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Browsers work but all other programs dont.




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Win 7 Ult x64 Start doesnt work Icons dont work
Attempted a restore in Safe Mode. System came back up with all icons as normal. Issue start button doesn't work, icons open file but there is not text or data...there is what appears to be wire frames where the information should be. All files still on drive but cannot access. Safe mode does...
General Discussion
Browsers dont work after windows 7 updates
I've just done a fresh install of windows 7. And IE worked at that point. Then, I did the Windows update, downloaded, and installed about a hundred updates. After that, IE stopped working, and gave the following error message. The device or resource is not set up to accept connections on...
Browsers & Mail
Web browsers do not work, but skype and teamspeak work
Hello there! So this problem started yesterday afternoon. I didn't download anything, but suddenly I was unable to browse the web. I tried all the web browsers I have but no websites would load. But skype and teamspeak still work. Any help? Thanks.
Network & Sharing
portable programs dont work in windows 7
While its great (build 7100 x64) but till now "most" portable programs work but some don't work in windows 7, they work fine on Vista though. Any clue how to make them work or whats stopping them from working?
General Discussion
New install, no different than my first, but some programs dont work..
Guys, Dont mean to post more than one thread at a time, but in partnership with my Tversity thread in media sharing, I recently had to completely install windows after having an immovable virus (didnt even know one existed!). I formatted the drive completely, fresh install of Home premium...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 15:54.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App