Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Wireless Network Connection Doesn't have a valid IP Config.

20 Feb 2012   #1

Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 
Wireless Network Connection Doesn't have a valid IP Config.

So I'm having a major problem with my laptop. Been fine connecting to the internet since day 1 and now after having my laptop for about 6 months, It decides to connect, but have "Limited Access", therefore, not allowing me ANY Access. I diagnosed the problem and it told me to shut router off, all that stuff. I shut the router off, waited 10 seconds, turned it on, all that jazz and says that I "Completed" that, but now reads, "Wireless Network Connection doesn't have a valid IP configuration".

Now I clicked on "Detection Details", and not sure if this matters, but seen these "reason's" a few times, "0x00028001" "0x00000007" and "0x00000101".

my Wireless connection driver info for the laptop is, Broadcom 43224AG 802.11a/b/g/draft-n Wi-Fi Adapter, version 5.60.48.31.

I'm not sure what else you guys need to know, but here is the IP Address of my desktop computer that IS UP AND RUNNING AND IN WORKING CONDITION...

IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.100.103
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.100.254

The Ip Address for my laptop that IS NOT WORKING IS AS FOLLOWS...
Autoconfiguration IPv4 Address : 169.254.120.38
Subnet Mask . . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
Default Gateway . . . . . . . . . . : <blank?>

Thanks in advance to anyone who can help me out. Much appreciated!!

My System SpecsSystem Spec
.

20 Feb 2012   #2
2xg
Microsoft MVP

Win7 & Win8 64bit
 
 

Welcome to Seven Forums,

If you have not done this yet, please manually download the latest driver for your Broadcom Driver here. Uninstall the device from your Computer's Device Manager and manually download the latest driver. Here's a Tutorial on how to update the driver.

An udpate will be nice.
My System SpecsSystem Spec
21 Feb 2012   #3

Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

Alright so I got as far as restarting my laptop and re-installing the driver (first time was a fail, so I had to manually re-install it) and then to the update part.

I right click the driver, choose update, and it does it all automatically... no "Hardware Update Wizard" appeared, it just automatically updated it and said it is now all up to date... And it still says limited access. Is there anything more I need to do after this? 'cause it didn't work with just these instructions.

Thanks so much for your time!
My System SpecsSystem Spec
.


21 Feb 2012   #4

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 

Hi TDOT

Your default gateway should be set to the ip address of the router and you should try change your subnet mask to 255.255.255.0 as this may cause some issues. Typically you should set the option to Obtain IP Address Automatically.
99% of the time windows will find a configuration that works.

is there a reason why you have manually set your ip's?
My System SpecsSystem Spec
21 Feb 2012   #5

Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

OK, I'm currently on my laptop as we speak, I actually checked other threads from people having the same problem, so I just simply shut the router off, held reset for 5-10 seconds, and she's working great now lol. BUT, I'm posting my 'ipconfig /all' dialogue for all you to see and check out in case the problem persists. Is there anything you see here that doesn't look right?

Again, thanks for helping out! It's working!


Windows IP Configuration
Host Name . . . . . . . . . . . . : Teedot-PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Broadcast
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
DNS Suffix Search List. . . . . . : gateway.2wire.net
Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:
Connection-specific DNS Suffix . : gateway.2wire.net
Description . . . . . . . . . . . : Broadcom 43224AG 802.11a/b/g/draft-n Wi-F
i Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-26-82-B6-A9-59
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::1413:aceb:482c:dd4%16(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.100.111(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : February-21-12 12:01:08 PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : February-22-12 12:01:08 PM
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.100.254
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.100.254
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 268445314
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-13-80-3C-A6-C8-0A-A9-DF-19-B9
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.100.254
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled
Ethernet adapter Bluetooth Network Connection:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Bluetooth Device (Personal Area Network)
Physical Address. . . . . . . . . : 70-F3-95-5D-F0-15
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Ethernet adapter Local Area Connection:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . : kiosk.bbycdmz.com
Description . . . . . . . . . . . : Atheros AR8131 PCI-E Gigabit Ethernet Con
troller
Physical Address. . . . . . . . . : C8-0A-A9-DE-EF-2D
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Tunnel adapter isatap.{62021B18-4B8B-4342-AD0D-DE68EFDFB7FC}:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Tunnel adapter Local Area Connection* 12:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Tunnel adapter Local Area Connection* 11:
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0:4137:9e76:1c1c:1632:715e:ef19(Pref
erred)
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::1c1c:1632:715e:ef19%14(Preferred)
Default Gateway . . . . . . . . . : ::
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled
Tunnel adapter isatap.gateway.2wire.net:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . : gateway.2wire.net
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #4
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
My System SpecsSystem Spec
28 May 2012   #6
LTA

Windows 7 32-bit
 
 
Same problem - different solution - McAfee!

I had the same TCP/IP problem & tried all of the above solutions. Whilst preparing to reluctantly do a Windows 7 reinstallation I uninstalled McAfee and BINGO .. my internet connection problem disaappeared! I have since re-installed McAfee and all is well.
My System SpecsSystem Spec
02 Dec 2012   #7

Windows 7 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by LTA View Post
I had the same TCP/IP problem & tried all of the above solutions. Whilst preparing to reluctantly do a Windows 7 reinstallation I uninstalled McAfee and BINGO .. my internet connection problem disaappeared! I have since re-installed McAfee and all is well.
It worked for me...the only difference is that I am with Windows 8....Thank you
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Wireless Network Connection Doesn't have a valid IP Config.




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:13 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33