Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: gateway not available please help

05 Mar 2012   #11
UsernameIssues

W7 Pro SP1 64bit
 
 

Use Alt + Print Scrn to get a screenshot of the active window :-)

It appears that you do have an IPv6 assigned to the Wireless LAN Adapter
It is right above the IPv4 address of 192.168.25.3

You seem to have a problem that comes and goes. Have you lost your connection to the internet today?

Open a cmd prompt window and type:
ping 192.168.25.1 -t
As long as you are getting good returns in that window, you are connected to your router or modem. Move that window off to the side or minimize it - just keep it running.

Open another cmd prompt window and type:
ping google.com -t
As long as you are getting good returns in that window, you are most likely connected to the internet. Move that window off to the side too or minimize it - just keep it running.

Now use your computer the way that you normally would. If you lose your connection, check the two windows to see if you have lost the connection to the router or just to the internet. I know that there is info like that in the network and sharing center, I've just found it to be wrong at times.


My System SpecsSystem Spec
.
05 Mar 2012   #12
ianbrylle29

windoows 7 ultimate 64bit
 
 

thank a bunch i will try it immediately. yes I am experiencing on and off internet connection but still I am doing the best I can to follow your instructions thanks a lot sir. I will reply instantly after your instructions. ^_^
My System SpecsSystem Spec
05 Mar 2012   #13
ianbrylle29

windoows 7 ultimate 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by UsernameIssues View Post
Use Alt + Print Scrn to get a screenshot of the active window :-)

It appears that you do have an IPv6 assigned to the Wireless LAN Adapter
It is right above the IPv4 address of 192.168.25.3

You seem to have a problem that comes and goes. Have you lost your connection to the internet today?

Open a cmd prompt window and type:
ping 192.168.25.1 -t
As long as you are getting good returns in that window, you are connected to your router or modem. Move that window off to the side or minimize it - just keep it running.

Open another cmd prompt window and type:
ping google.com -t
As long as you are getting good returns in that window, you are most likely connected to the internet. Move that window off to the side too or minimize it - just keep it running.

Now use your computer the way that you normally would. If you lose your connection, check the two windows to see if you have lost the connection to the router or just to the internet. I know that there is info like that in the network and sharing center, I've just found it to be wrong at times.

yes sir it runs but it suddenly stops and i need to reconnect again sighs!.
thanks a lot i really appreciate your help sir. but my other problem is that my ASATAP and ETEROS adapter isn't in my device manager is it ok?
My System SpecsSystem Spec
.

05 Mar 2012   #14
ianbrylle29

windoows 7 ultimate 64bit
 
 

this happens when the internet is timed out.


Attached Images
gateway not available please help-2.png 
My System SpecsSystem Spec
05 Mar 2012   #15
UsernameIssues

W7 Pro SP1 64bit
 
 

I can only say that I do not see a ISATAP and ETEROS adapter in device manager on the two W7 computers that I checked.

When the ping to google times out - did the ping to the router time out at the same time?

I'm attempting to figure out if you are losing your connection to the router or the world.
My System SpecsSystem Spec
05 Mar 2012   #16
ianbrylle29

windoows 7 ultimate 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by UsernameIssues View Post
I can only say that I do not see a ISATAP and ETEROS adapter in device manager on the two W7 computers that I checked.

When the ping to google times out - did the ping to the router time out at the same time?

I'm attempting to figure out if you are losing your connection to the router or the world.
yes sir, they timed out at the same time. like exact time.
My System SpecsSystem Spec
05 Mar 2012   #17
UsernameIssues

W7 Pro SP1 64bit
 
 

Can you please post a screenshot of the wireless adapter in the device manager - expanded like this:

gateway not available please help-nic.jpg


My System SpecsSystem Spec
05 Mar 2012   #18
ianbrylle29

windoows 7 ultimate 64bit
 
 

this is the network adapters


Attached Thumbnails
gateway not available please help-2.png  
My System SpecsSystem Spec
05 Mar 2012   #19
UsernameIssues

W7 Pro SP1 64bit
 
 

Have you tried connecting to the router using a LAN cable (a wired connection)?

Do the ping windows time out a lot and at the same time when using a wire instead of wireless?
My System SpecsSystem Spec
05 Mar 2012   #20
ianbrylle29

windoows 7 ultimate 64bit
 
 

i haven't tried connecting it to a wired connection most of the time my laptop is connected using wireless so I don't know the difference yet between them.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 gateway not available please help




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
BSOD Recurrence On Gateway Gateway NV53 -- Will Only Boot In Safe Mode
Windows 7 Home Premium (x64) Service Pack 1 (build 7601) Hello: At the beginning of Sept 2012 I posted a BSOD thread here that was eventually resolved. The situation then, as now, was/is that I received an error about Windows Desktop Manager then went to BSOD. I received some great...
BSOD Help and Support
My default gateway is 0.0.0.0 how do i change my default gateway
to forward a port i typed my default gateway in the browser then i got this pageIP Address Lookup - Home page at the top right corner there was a login field wherei tried to login without having an account i tried .I tried five times and each time i failed.after five times the webpage banned me for...
Network & Sharing
The default gateway is not available. Please Help
I have Windows 7 Ultimate 64-Bit. My internet connection randomly disconnects every 5 or so minutes. I don't know how to fix it. I have to run troubleshooting to get it to work again. The message I get is "The default gateway is not availible". I have a "Realtek PCIe GBE Family Controller"...
Network & Sharing
Default Gateway Not Available
Hi there, I just did a clean install of Win7 from WinXP 4-5 days ago. In 2+ years of owning this computer I've never had internet problems, but now I've been having this disconnecting issue that's the same as other people's with different setups. I have a Realtek PCIe GBE NIC. I saw a few posts...
Network & Sharing
Gateway 560GE
Any body running Windows 7 on a Gateway 560GE computer looking at installing W7 Home Basic on this system with 2 gig of ram hopefully 32bit version of 7.
General Discussion
Gateway GT5056
When ever I install windows 7 or even vista on this machine the display acts all funny and flickers uncontrollably. Its fine when running xp but Id really like to run 7 on this thing without having a seizure. Its a gateway gt5056 w/ onboard nvidea 6100, any suggestions?
Drivers


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:16.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App