Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: gateway not available please help

05 Mar 2012   #1

windoows 7 ultimate 64bit
 
 
gateway not available please help

i have problems regarding my internet connection. here is the thing. I can connect to the wifi internet but the problem is that in shows limited access.

i tried to diagnose the problem but there is a warning that shows GATEWAY NOT AVAILABLE

please help guy.

I put a picture regarding my concern thanks



Attached Thumbnails
gateway not available please help-1.png  
My System SpecsSystem Spec
.

05 Mar 2012   #2

W7 Pro SP1 64bit
 
 

Is this problem on the same computer that you posted about in this thread and in this thread?
My System SpecsSystem Spec
05 Mar 2012   #3

windoows 7 ultimate 64bit
 
 

yes. im really sorry for putting the same issue. i was just so stressed regarding my situation right now.
My System SpecsSystem Spec
.


05 Mar 2012   #4

W7 Pro SP1 64bit
 
 

I was just attempting to put the parts together. So, is everything working now?
My System SpecsSystem Spec
05 Mar 2012   #5

windoows 7 ultimate 64bit
 
 

no not yet. there are times that i can connect and there are times that i can't. connected but no internet access or limited access.
My System SpecsSystem Spec
05 Mar 2012   #6

W7 Pro SP1 64bit
 
 

Are the "yellow marks" gone from the device manager now?
My System SpecsSystem Spec
05 Mar 2012   #7

windoows 7 ultimate 64bit
 
 

actually the devices are also gone. I mean the ASATAP and the TEREDO TUNNELING ADAPTER.

is it ok that its gone?.

I followed this instruction that i found in another forum.

"Here's what worked for me. It's in the windows knowledge base. Sorry i didn't get the number.

In the start menu search bar type in REGEDIT to open the registry editor. Navigate through the following: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CURRENTCONTROLSET\SERVICES\TCPIP6\PARAMETERS. In the right pane, right click Disabled Componets and select edit. Set the DWord value to 0. Restart your computer and the teredo tunneling adapter will now start.

Iwas trying to join my exsisting homegroup and was getting a IPv6 not enabled message. I had a yellow exclamation mark in the device manager and under devices and printers in the start menu my computer icon had a yellow exclamation mark also. It all went away and I was able to join my homegroup without a problem.

Good luck to all. Try this. Its easy and it works."
My System SpecsSystem Spec
05 Mar 2012   #8

windoows 7 ultimate 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ianbrylle29 View Post
actually the devices are also gone. I mean the ASATAP and the TEREDO TUNNELING ADAPTER.

is it ok that its gone?.

I followed this instruction that i found in another forum.

"Here's what worked for me. It's in the windows knowledge base. Sorry i didn't get the number.

In the start menu search bar type in REGEDIT to open the registry editor. Navigate through the following: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CURRENTCONTROLSET\SERVICES\TCPIP6\PARAMETERS. In the right pane, right click Disabled Componets and select edit. Set the DWord value to 0. Restart your computer and the teredo tunneling adapter will now start.

Iwas trying to join my exsisting homegroup and was getting a IPv6 not enabled message. I had a yellow exclamation mark in the device manager and under devices and printers in the start menu my computer icon had a yellow exclamation mark also. It all went away and I was able to join my homegroup without a problem.

Good luck to all. Try this. Its easy and it works."
so the result is my ASATAP and TEREDO TUNNELING ADAPTER are gone.
My System SpecsSystem Spec
05 Mar 2012   #9

W7 Pro SP1 64bit
 
 

I checked two W7pro computers and neither had the items that you mentioned in the device manager - so I'm not sure where they came from on your system... but I've not researched much beyond that.

Open a command prompt window and type

ipconfig

and see if you have an IPv6 address

Name:  IP6.JPG
Views: 11
Size:  48.8 KB


My System SpecsSystem Spec
05 Mar 2012   #10

windoows 7 ultimate 64bit
 
 

there was no IPv6 address on my config and I also noticed that some drivers are disconnected.

this picture might help you notice the problem. THANKS!


Attached Thumbnails
gateway not available please help-1.png  
My System SpecsSystem Spec
Reply

 gateway not available please help




Thread Tools



Similar help and support threads for2: gateway not available please help
Thread Forum
BSOD Recurrence On Gateway Gateway NV53 -- Will Only Boot In Safe Mode BSOD Help and Support
My default gateway is 0.0.0.0 how do i change my default gateway Network & Sharing
The Default Gateway is not available!!! Network & Sharing
The Default Gateway is Not available Network & Sharing
Gateway 560GE General Discussion
Default Gateway not doing anything Network & Sharing
Double Gateway. Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:35 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33