Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: network connection

08 Mar 2012   #1
scrambledlife

 
 
network connection

I have this problem for couple of days now,everytime I start computer my network takes longer (over a minute) and has a yellow mark on it and than comes on and reinstalled my windows and no program installed yet.I never had this problem since I build this.I have Asrock gen3 extreme4.ty


My System SpecsSystem Spec
.

08 Mar 2012   #2
DustSailor

Microsoft Windows 8.1 Pro 64-bit
 
 

Hello scrambled,

Have you installed the most current driver for your network connection from the computer's website?
My System SpecsSystem Spec
08 Mar 2012   #3
scrambledlife

 
 

yes from asrock.ty
My System SpecsSystem Spec
.


08 Mar 2012   #4
DustSailor

Microsoft Windows 8.1 Pro 64-bit
 
 

Hmm, then I am not sure how to fix this. What does it say when you try and troubleshoot it?

When you turn on your computer, it takes a minute to start the network connection? What happens when you put the computer into sleep mode and then wake it up?
My System SpecsSystem Spec
08 Mar 2012   #5
scrambledlife

 
 

It won't finish trouble shooting and it comes on (lol),maybe ethernet on board is damaged a little?It only happens @ start up.
My System SpecsSystem Spec
08 Mar 2012   #6
DustSailor

Microsoft Windows 8.1 Pro 64-bit
 
 

Well, consider using sleep mode instead of turning the computer off, as it holds the benefit of a faster startup. Other than that, you may just have to wait that minute for it to load. o.0
My System SpecsSystem Spec
08 Mar 2012   #7
scrambledlife

 
 

everything was fine no yellow marks,nothing.yesterday was red x on it till it comes on and after fresh installation today the yellow mark.Like I said since I build this never had this.I had one program was hidding in the back after disabling all with msconfig so after uninstalling them one by one I founded and install the rest and back to normal ,tyvm for ur helps.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 network connection




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
'Bluetooth connection' is shown in my Network Connection suddnly.
Hi, I really had not this 'Bluetooth connection' before. But, I really don't know that pairing my Nokia Bluetooth with my HP Laptop Bluetooth would add this Bluetooth connection or NOT. I really guess this Bluetooth Connection was listed there when I connected my Lapotp Bluetooh with Nokia...
Network & Sharing
Local Area Connection missing from network adapters, no connection
I have a Windows 7 Home Premium computer that is not connected to the internet. I have checked the drivers and they are all installed correctly and operational. When I go into the adapter settings there is no Local Area Connection adapter. I have included some screen shots of what I am seeing if...
Network & Sharing
Network Connection Shows Unknown Public Network
Hi: When I click on the wireless icon in the taskbar it shows connected to my home network and an unknown public network. However, in the network sharing center it shows both networks connected to the same SSID which I find strange. How do I get rid of the public unknown network? Also in windows...
Network & Sharing
Problems with wireless network adapter and network connection driver
Hi, So recently I have removed a nasty zeroaccess rootkit virus(es) from my laptop. My Windows Firewall, Defender and Updates would not work (still won't), my browser kept redirecting to unrelated websites, and I was just overall having a TON of irritating issues. I installed MalwareBytes and...
Network & Sharing
Lose IE9 Connection - still have Network connection
Hi All, I have a Dell 1750 laptop running a wireless connection and also have a desktop running the same in my computer room. I have Hight Speed Internet service. I'm using IE9 and started having problems with losing my browser (web page) but still maintaining my network connection (both...
Browsers & Mail
Wireless network connection lost internet connection
Hi everyone, I work in an office where we have a main desktop computer which is connected to the internet via a Time Warner modem. The modem is connected by cable to a netgear wireless router, and up until today there have been no problems connecting to the internet from the laptops that use the...
Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:09.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App