Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows doesnt work With different IPv4 Gateway


09 Mar 2012   #1

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 
Windows doesnt work With different IPv4 Gateway

Hi i have Windows 7 ultimate 64bit and XP Pro 32bit, and here is my issue: i have a huge network and i have to set my IPs
IPv4:
IP Adress 10.100.150.200
Subnet M: 255.255.128.0
Gateway: 10.100.20.1

DNS: 10.100.0.3

This settings work on all XP OS but doesnt work with all Windows 7. It works for 5-10 min then it says no connection. After set IP it works then doesnt work. If i ping 10.100.20.1 -t it pings as much as i want until i stop and if i restart ping it doesnt work, while first ping i can access to internet after stopping the ping no internet also, That win 7s works with normal ip configurations like: ip:192.168.0.10 gateway: 192.168.0.1

So any1 have any idea what it could be? Does windows 7 have problem with different gateway problem? or is it a bug?

Thanks for any reply..

My System SpecsSystem Spec
.

10 Mar 2012   #2

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by emiks View Post
Hi i have Windows 7 ultimate 64bit and XP Pro 32bit, and here is my issue: i have a huge network and i have to set my IPs
IPv4:
IP Adress 10.100.150.200
Subnet M: 255.255.128.0
Gateway: 10.100.20.1

DNS: 10.100.0.3

This settings work on all XP OS but doesnt work with all Windows 7. It works for 5-10 min then it says no connection. After set IP it works then doesnt work. If i ping 10.100.20.1 -t it pings as much as i want until i stop and if i restart ping it doesnt work, while first ping i can access to internet after stopping the ping no internet also, That win 7s works with normal ip configurations like: ip:192.168.0.10 gateway: 192.168.0.1

So any1 have any idea what it could be? Does windows 7 have problem with different gateway problem? or is it a bug?

Thanks for any reply..
You haven't mentioned the type of router you are using for this connection but it may help to update the router's firmware to the newest version if possible.
My System SpecsSystem Spec
13 Mar 2012   #3

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 

First thanks for your reply,
If it is problem with Routers why then XP and all other devices (Ubuntu, Linux, Smart phones, Samsung Tabs) work perfectly instead of Windows 7? Aren't they using same network packaging system?
and about updating firmware is kinda hard for me because i have about 30-40 routers switches.. and i dont think its about firmware problem because all devices work perfectly according to Windows 7.
My System SpecsSystem Spec
.


13 Mar 2012   #4

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by emiks View Post
First thanks for your reply,
If it is problem with Routers why then XP and all other devices (Ubuntu, Linux, Smart phones, Samsung Tabs) work perfectly instead of Windows 7? Aren't they using same network packaging system?
and about updating firmware is kinda hard for me because i have about 30-40 routers switches.. and i dont think its about firmware problem because all devices work perfectly according to Windows 7.
You should only have one router for one network, the number of switches does not matter.

If you can post a screen shot of your ipconfig/all from the Windows 7 machine it would be most helpful.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows doesnt work With different IPv4 Gateway




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Windows doesnt work With different IPv4 Gateway
Thread Forum
prolific driver doesnt work on Windows 8 Drivers
Settings changed? No IPv4 internet access & "Default Gateway N/A" Network & Sharing
warrock doesnt work on Windows 7 Gaming
stubbs the zombie doesnt work on windows 7 Gaming
Mic doesnt work Sound & Audio
keyboard doesnt work after upgrade windows 7 Installation & Setup
Windows 7 backup doesnt work Backup and Restore

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:38 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33