Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Cannot access the modem (no default dns, media disconnected)

15 Apr 2012   #11
orety

Windows 7 Vista x64
 
 

resetting didn't help. well I've never done this but lets give it a try, just tell me what to do exactly - and what do you mean "working computer" - i'm using the same computer but my internet doesn't work so I'm forced to connect to unsecured network to solve the issue...


My System SpecsSystem Spec
.
16 Apr 2012   #12
orety

Windows 7 Vista x64
 
 

I already tried to connect modem to another laptop but unfortunately results were the same: unidentified network and so on...
My System SpecsSystem Spec
16 Apr 2012   #13
2xg

Win7 & Win8 64bit
 
 

There's something going on with your connection then, I'd suggest for you to contact your ISP and see what they have to say.
My System SpecsSystem Spec
.

16 Apr 2012   #14
orety

Windows 7 Vista x64
 
 

okay then, thanks anyway.
My System SpecsSystem Spec
16 Apr 2012   #15
Ztruker

Windows 10 Pro X64
 
 

Try disabling IPV6:
1. Go to the Control Panel and select Network & Sharing center.
2. Click manage network connections and disable your dial up/broadband if you use wireless. Disable wireless if you use dial up/broadband.
3. Right click your network connection and then left click properties.
4. Uncheck the Internet Protocol Version 6 (TCP/IPv6)
5. Click OK and exit.
My System SpecsSystem Spec
17 Apr 2012   #16
orety

Windows 7 Vista x64
 
 

Didn't help, still "unidentified network". Thanks anyway.
My System SpecsSystem Spec
17 Apr 2012   #17
orety

Windows 7 Vista x64
 
 

the problem might be here (from teksavvy site):
"Can I use my own modem?
Yes, you can use your own modem. The modem must support G.DMT and must be PPPoE configurable. Telus modems will not work." - What I have is Netopia 3341 and I have no idea if it supports it.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Cannot access the modem (no default dns, media disconnected)




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
media disconnected in ipconfig/all
I have had an ongoing issue with accessing websites although I show i am connected to network. i can pull up some websites, but today cannot access my webmail. I don't know if i have a router setting issue or what. i have tried to troubleshoot and am now getting this response in a command prompt...
Network & Sharing
Cant set media player access in default Programme
Hi I know this has been an on going problem as it is mentioned repeately on various forums. I have tried most of the suggestions put forward but to no avail. I have tried to open media player from the C: drive but it just shows the files but at least I know its there. I have tried switching it off...
Media Center
media disconnected (again sorry)
good morning, I have a Belkin router model F5D8636-AVL; a gigabyte motherboard with a Realtek Family RTL 8168/8111 PCI-E gigabit ethernet NIC, and a Belkin stick N300 to connect to the internet. Dual boot computer win 7 (primary) and win XP (secondary) I tried about everything I can, got...
Network & Sharing
ipconfig, media disconnected
Hi All, ............. In Windows 7 I have two sata hard drives that I usually run with either one as a image backup and disconnected. When disk one is operating I can't get on the internet. With disk one disconnected and disk two operating I can use the internet. For each of these disks I get...
Network & Sharing
IPCONFIG says media disconnected
Please someone help. Tried ipconfig but it says cannot complete any operation while WLAN media is disconnected. Tries ipconfig /release, renew. Still nothing. Any help apprecciated. Thanks!
Network & Sharing
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Does my media being disconnected pose a problem ? I have never been able to figure out how to enable it properly. Tunnel adapter isatap.tampabay.rr.com: Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected Connection-specific DNS Suffix . : tampabay.rr.com Win7 Home Prem x64...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 22:04.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App