Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Connected to router, but no internet access

26 May 2012   #1
spaumn

Windows 7 Home Prem 64 bit
 
 
Connected to router, but no internet access

On my laptop, which is a Windows 7 64 bit HP Pavilion g6-1b79dx, I recently lost my my internet access. I can log into my router but can't access the internet. I have tried safemode with networking and also tried using a USB wireless network adapter. I am confident that it is not my router. I have about 6 other devices connected to the wireless network with no issues. I have also tried to connect to another network with no luck. I have tried uninstalled and getting the latest drivers.

If anyone can help, I would greatly appreciate it. Thanks in advance.



Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Windows\system32>ipconfig /all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : Emily-HP
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Broadcast
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection 2:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : D0-DF-9A-48-77-0E
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Ralink RT5390 802.11b/g/n WiFi Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : D0-DF-9A-48-77-0F
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::cd2f:c565:6094:7014%16(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.14(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Saturday, May 26, 2012 8:54:30 AM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Sunday, May 27, 2012 8:54:30 AM
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 265346970
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-15-A4-4D-D0-D0-DF-9A-48-77-0F

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Ethernet adapter Local Area Connection:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe FE Family Controller
Physical Address. . . . . . . . . : 78-E3-B5-54-40-1A
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.{191BC30E-2027-49F8-8FCD-FDEF7776DF51}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

C:\Windows\system32>


My System SpecsSystem Spec
.
26 May 2012   #2
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

According to your ipconfig you should be online. I'm guessing that the either winsock or the network stack is somehow messed up. If that is the case then resetting them should fix the problem.

Save the file below, unzip then click on the .exe and let the file run until your machine reboots. Report back and let me know what happens.


Attached Files
File Type: zip IPResetALL.zip (33.6 KB, 1350 views)
My System SpecsSystem Spec
26 May 2012   #3
spaumn

Windows 7 Home Prem 64 bit
 
 

Thanks for the reply. I tried a windows 7 socket repair and still no luck. Since you said it looked like I should be connected, which I agreed with, I tried uninstalled Webroot. I rebooted and now it is working flawlessly. I am unsure as to why webroot was blocking me, I have been running it for over a year and no issues.
My System SpecsSystem Spec
.

26 May 2012   #4
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by spaumn View Post
Thanks for the reply. I tried a windows 7 socket repair and still no luck. Since you said it looked like I should be connected, which I agreed with, I tried uninstalled Webroot. I rebooted and now it is working flawlessly. I am unsure as to why webroot was blocking me, I have been running it for over a year and no issues.
The other day it was Hamachi blocking an internet connection, this weeks it's webroot, last month is was AVG. Some of these AV's will create rules out of the blue apparently that will just cut off internet access. It's pretty hard to keep up with them all.

Glad you have it working now.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Connected to router, but no internet access




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
connected to wireless router no internet
have a dell laptop, connects easily to wireless network, no internet access. ipad connects to same wireless network with internet access help me please?
Network & Sharing
Wireless router is connected, no internet access, power surge?
This has probably been asked but I couldn't find anything directly relating to my problem. Last week, I lost my internet, called my ISP, and it was a problem with the modem. They replaced the modem and since then my wireless router has not worked. I assume I had a power surge that blew both the...
Network & Sharing
Laptop losses internet access, but says "connected" to wireless router
I bought a Cisco Valet M10 wireless router a few days ago and I have been having issues where my laptop says that it is connected to network and it shows maximum strength signal, but underneath the network name it says "No internet access". I have already contacted Cisco several times and also HP,...
Network & Sharing
Connected to router but not internet
First post - Hi :) I have a problem that has been going on for a while now. My internet will be fine for hours but suddenly I will lose connection to the internet but I will still be connected to the router and can access the router page. When I diagnose the connection I get the message "DNS...
Network & Sharing
connected to router but no internet
Hello all, I can connect to a router but not the internet. Network sharing center shows the router connected but internet disconnected. When I run windows diagnostic I get the following error, "Windows can't communicate with the device or resource (primary DNS server)" I am trying to connect to...
Network & Sharing
Connected to router but cannot connect to internet
I just got a dell laptop, inspiron with windows 7, that i can use at home on my wireless network with no problem. When I got to other places, like my fathers house, I can connect to the router but do not get internect connectivity. Any ideas, thanks in advance.
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 18:39.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App