Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: Wont connect to internet. Limited or no connectivity

28 May 2012   #1

windows 7 professional x64
 
 
Wont connect to internet. Limited or no connectivity

Well I need some help with my hp pavillion p6280t windows 7 professional 64bit. Last week it worked fine and today it wont connect the internet(shows yellow triangle) . Reset the router and still nothing so unplugged the cord and tried it in my laptop and works fine. So went into device manager checked network connectors and they show as enabled and working with no problems. Next I downloaded a hp update for the network onto a flash drive and tried that and still nothing. Im using a verizon router/modem. Everything else has internet and works fine. My ipv4 and 6 say no network access.

My System SpecsSystem Spec
28 May 2012   #2

windows 7 64bit sp1
 
 

May be a system restore may sort it out for you
My System SpecsSystem Spec
28 May 2012   #3

windows 7 professional x64
 
 

Well I had to get my mother board replaced a few months ago before my warranty was up and for some reason it never created a restore point.
My System SpecsSystem Spec
.


29 May 2012   #4

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by mitt02 View Post
Well I had to get my mother board replaced a few months ago before my warranty was up and for some reason it never created a restore point.
If you can post a screen shot of your ipconfig/all from the machine with the problem it would be helpful.
My System SpecsSystem Spec
31 May 2012   #5

x64 Windows 7 Home
 
 

I was going to say the same as above. You should try this..
1. Two keys to the left of spacebar is the windows logo hold the windows key and "R" at the same time. When the run menu comes up type in "CMD" once it loads do the following.
2. Type in "ipconfig /release press enter.
3. There after type "ipconfig /renew" press enter.
If your still getting the same message try to powercycle the network (Router/Modem or Gateway) for 5 minutes and plug the modem in then the router or just plug back in your gateway device. Should take care of the issue. If not after the 5 minute powercycle try steps 1-3 again. If your still having issues in CMD type in "ipconfig /all" and list the information here as well as your networking hardware.

Hope this helps.
My System SpecsSystem Spec
31 May 2012   #6

windows 7 professional x64
 
 

Well right now im on vacation but ive tried it all. Renewing the ip, static ip address,Resetting the modem,different network card. My computer recognizes that its getting internet(so that tells me that my network card is working just fine) It was just sending out packets and not receiving them but after I did the static ip now its receiving them but not sending them. I have no clue how in one day my computer could go from working to this.
My System SpecsSystem Spec
31 May 2012   #7

x64 Windows 7 Home
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by mitt02 View Post
Well right now im on vacation but ive tried it all. Renewing the ip, static ip address,Resetting the modem,different network card. My computer recognizes that its getting internet(so that tells me that my network card is working just fine) It was just sending out packets and not receiving them but after I did the static ip now its receiving them but not sending them. I have no clue how in one day my computer could go from working to this.

With that said are you running wired or wireless? The networking card that you had changed out was it new or from another computer? Have you tried a factory restore of your routing device? How many devices are connected on your home network? Best bet would be to disable or uninstall the drivers that support your network connections let the computer detect and update them.. If that didnt work out you should find your hardware drivers online and reinstall them.
My System SpecsSystem Spec
31 May 2012   #8

windows 7 professional x64
 
 

Im running a wired connection
It was a new card. Tried 2 actually. a wireless one and another Ethernet one.
I've reset my router a bunch of times
On my network im running 2 wireless laptops,tv,wii and ps3, 2 wired connections are my desktop(the one im trying to fix) and our office computer.
I've tried updating my drivers and it hasnt helped.
My System SpecsSystem Spec
01 Jun 2012   #9

x64 Windows 7 Home
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by chev65 View Post
If you can post a screen shot of your ipconfig/all from the machine with the problem it would be helpful.
^^^
My System SpecsSystem Spec
13 Jun 2012   #10

windows 7 professional x64
 
 

Well had someone tell me to uninstall my mcafee and sure enough it worked.(knock on wood) so now I have internet!!!! Thanks for all your help guys!!!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Wont connect to internet. Limited or no connectivity





Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:55 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33