Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: WHYY!!! local area connection doesn't have a valid

03 Jun 2012   #1
n0mz

Windows 7 64 bit
 
 
WHYY!!! local area connection doesn't have a valid

So I had recently had Internet service installed at my house and had to return everything because of this issue. I had an emachine e528 running on Windows 7 64 bit. After installation I had changed the name of my network and the next night it all cut out. I've been searching and searching and came up with nothing to far. Is there anyone who would be willing to assist me with this repetitive issue instead of paying emachine's warranty service 150 bucks to answer this question over the phone ?


My System SpecsSystem Spec
.

03 Jun 2012   #2
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by n0mz View Post
So I had recently had Internet service installed at my house and had to return everything because of this issue. I had an emachine e528 running on Windows 7 64 bit. After installation I had changed the name of my network and the next night it all cut out. I've been searching and searching and came up with nothing to far. Is there anyone who would be willing to assist me with this repetitive issue instead of paying emachine's warranty service 150 bucks to answer this question over the phone ?
If you can post the ipconfig/all from this machine it should help me to diagnose the problem.
My System SpecsSystem Spec
03 Jun 2012   #3
n0mz

Windows 7 64 bit
 
 

Here you go

Microsoft Windows [Version 6.1.7600]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.
C:\Users\n0mz>ipconfig/all
Windows IP Configuration
Host Name . . . . . . . . . . . . : poopie
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Atheros AR5B97 Wireless Network Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 1C-65-9D-09-2A-EE
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Ethernet adapter Local Area Connection:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Atheros AR8131 PCI-E Gigabit Ethernet Con
troller (NDIS 6.20)
Physical Address. . . . . . . . . : 60-EB-69-0D-68-AE
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Tunnel adapter isatap.{F86C6BCE-A31F-43BC-95A4-1FA2F2DFBADC}:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Tunnel adapter 6TO4 Adapter:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Tunnel adapter Reusable Microsoft 6To4 Adapter:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter #2
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Tunnel adapter Local Area Connection* 11:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter #4
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Tunnel adapter isatap.{B34B2F9E-D53D-4F1C-9A68-FCFE01175683}:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Tunnel adapter Local Area Connection* 9:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter #3
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Tunnel adapter Local Area Connection* 12:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter #5
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Tunnel adapter Local Area Connection* 13:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter #6
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Tunnel adapter Local Area Connection* 14:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter #7
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Tunnel adapter Local Area Connection* 15:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter #8
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
C:\Users\n0mz>
My System SpecsSystem Spec
.


03 Jun 2012   #4
kegobeer

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

I don't see an IP address listed anywhere in your ipconfig. Do you have a router?
My System SpecsSystem Spec
03 Jun 2012   #5
ratePV

Windows 7 SP1 x64
 
 

Please be sure that in the Network and Sharing Center-Network Connections your adapter settings are configured to Automatic IP obtaining from the DHCP server?
My System SpecsSystem Spec
03 Jun 2012   #6
Ztruker

Windows 8.1 Pro X64
 
 

The E528 is a laptop. Are you trying to connect Wirelessly or are you using an Ethernet cable?

If Wireless, does the ISP modem provide Wireless connectivity? If yes, a call to them should quickly resolve the problem.
My System SpecsSystem Spec
04 Jun 2012   #7
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by n0mz View Post
Here you go

Microsoft Windows [Version 6.1.7600]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.
C:\Users\n0mz>ipconfig/all
Windows IP Configuration
Host Name . . . . . . . . . . . . : poopie
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Atheros AR5B97 Wireless Network Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 1C-65-9D-09-2A-EE
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Ethernet adapter Local Area Connection:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Atheros AR8131 PCI-E Gigabit Ethernet Con
troller (NDIS 6.20)
Physical Address. . . . . . . . . : 60-EB-69-0D-68-AE
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Tunnel adapter isatap.{F86C6BCE-A31F-43BC-95A4-1FA2F2DFBADC}:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Tunnel adapter 6TO4 Adapter:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Tunnel adapter Reusable Microsoft 6To4 Adapter:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter #2
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Tunnel adapter Local Area Connection* 11:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter #4
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Tunnel adapter isatap.{B34B2F9E-D53D-4F1C-9A68-FCFE01175683}:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Tunnel adapter Local Area Connection* 9:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter #3
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Tunnel adapter Local Area Connection* 12:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter #5
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Tunnel adapter Local Area Connection* 13:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter #6
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Tunnel adapter Local Area Connection* 14:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter #7
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Tunnel adapter Local Area Connection* 15:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter #8
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
C:\Users\n0mz>
No connection from your router is showing up here at all.

Besides that, the only real problem I notice is that you have far too many 6 to4 adaptors showing up which can sometimes cause connection problems. Too many of these usually indicates that you have a driver problem so finding a newer version of the network driver may help. If you haven't reset the router then it may be a good time to do that.

To get rid of the extra tunnel adaptors save the file below and unzip then run the file, answer yes if is asks you anything. This will remove the extra tunnel adaptors which may help you to get back online again.


Attached Files
File Type: zip 6to4remover.zip (455.4 KB, 21 views)
My System SpecsSystem Spec
Reply

 WHYY!!! local area connection doesn't have a valid




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Local Area Connection doesn't have a valid IP configuration
Hi. At home i only have a wifi internet connection and i dont have a reciever for my desktop so i was using my laptop to share the internet connection through a Lan cable But today all of a sudden my desktop cant connect to the internet anymore because "Local Area Connection doesn't have a valid...
Network & Sharing
Local Area Connection doesn't have valid IP configuration
Guys, I really need your help. I got a new laptop a couple days ago. It was for work so I brought it to the office. We have an open network in the office, you just need to plug into it with a regular cable. We've had it for years and it always worked. Not this time. When I'd first plugged it,...
Network & Sharing
Local Area Connection doesn't have a valid IP
one day about 2 weeks ago, my net stopped working just randomly. I get the error 'Local Area Connection doesn't have a valid IP' when i try to use the router, and some 'unidentified network' shows up, i cannot connect to it. I reset everything and unplugged everything but couldnt get it to...
Network & Sharing
Local area connection doesn't have a valid ip configura
I’ve been using Win 7 on my Desktop PC since October, without any connectivity issues. Yesterday morning, I browsed a few web pages before going to the gym. After returning home from the gym, I had no internet access. I went through some troubleshooting steps in attempts to resolve the matter...
Network & Sharing
Local Area Connection doesn't have a valid IP config
Hello, There have been already few threads open for this topic not only on this forum but on different ones around the world, however the problem is still not solved, thus I decided to open a new topic and solve this problem once and for all. Here is the problem: I cannot connect to my wired...
Network & Sharing
Local Area Connection doesn't have a valid IP configuration
Recently, I can't connect to the internet. when I tried to troubleshoot the problem, it gave me the following line : "Local Area Connection doesn't have a valid IP configuration" I have two PCs and when I connect the mothem/router to the second PC, everything is okay and internet is on (So I am...
Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:25.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App