Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: really odd problem, have internet, but no browser


20 Jun 2012   #1

7 64
 
 
really odd problem, have internet, but no browser

i can ping yahoo via cmd, i can ping google via cmd, i can tracert both in the cmd window.

skype works, but browsing does not, FF, IE neither work. i've flushed dns, attempted to reset ip address, reset modem, wireless router, etc, 3 of 4 machines work, one does not. and its the new one

toshiba 755 laptop.

pc says i have internet connection but cant browse anywhere, skype does work.

any help appreciated before 2000 CDT

My System SpecsSystem Spec
.

20 Jun 2012   #2

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Have you tried connecting via Ethernet?? That might just help me understand a little better.
My System SpecsSystem Spec
20 Jun 2012   #3

7 64
 
 

yup with the same results, like i said, all indications are that i have internet on that machine, but the browser will not connect. either via wireless or direct connect to modem. i have three laptops on the table, two work, this one does not and it just started doing this, it was working fine this morning, and just flat stopped.
My System SpecsSystem Spec
.


20 Jun 2012   #4

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Use another computer to transfer chrome or similar to your troublesome PC, and see what happens..
My System SpecsSystem Spec
20 Jun 2012   #5

7 64
 
 

installed flock, get same reponse "cannot establish connection" but if i go to cmd window and type ping mail.yahoo.com or any other site, i get response. skype works (no dns) but dns seems to be ok, restarted winsock, no love.

cannot release says something about media not attached.
My System SpecsSystem Spec
20 Jun 2012   #6

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Such strange behaviour. I have never had anyone bring me a PC with a problem quite like this, it's very unique.
My System SpecsSystem Spec
20 Jun 2012   #7

7 64
 
 

Ok, now this is just downright wierd.

i cannot go to Google

i can however go to https://www.google.com

i can get to https://mozilla.org etc

if its a secure site i can go there, but not a regular website apparently.
My System SpecsSystem Spec
20 Jun 2012   #8

Windows 7 Ultimate x64
 
 

That may suggest a problem with your firewall, or antivirus being 'overprotective'
My System SpecsSystem Spec
20 Jun 2012   #9

7 64
 
 

firewall is off completly, antivirus is avast and i'm checkin into that, was working fine this morning
My System SpecsSystem Spec
20 Jun 2012   #10

7 64
 
 

avast needed to be updated, apparently it was the cause of the issue. i updated it and now it works fine.

thanks for the help from the backside of the pond.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 really odd problem, have internet, but no browser




Thread Tools



Similar help and support threads for2: really odd problem, have internet, but no browser
Thread Forum
Best Internet Browser Browsers & Mail
Which internet browser do you use? Chillout Room
Which one is the Best Internet Browser? Chillout Room
What does your internet browser look like? Customization
internet browser: problem Browsers & Mail
Best Internet Browser So Far Browsers & Mail
Solved Web browser uses internet, everything else doesn't... Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:56 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33