Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Cannot connect to the net

23 Jun 2012   #11
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by 2xg View Post
Here's a tutorial on how to run and post the ipconfig /all.

Also, can you try a different computer, Tablet or Smart phone and see if you can connect to the Telstra Modem?
Ah again messages crossing 2xg I just ran a Google on how to do the ipconfig took a pic of it - means very little to me but I might just try that suggestion on my spare laptop.

Sorry wrong again this is /all




Attached Thumbnails
Cannot connect to the net-ipconfig.png   Cannot connect to the net-ipconfig2.png  
My System SpecsSystem Spec
.
23 Jun 2012   #12
2xg

Win7 & Win8 64bit
 
 

Thanks for your effort. The WLAN is showing a 'Media Disconnected' and the LAN setting looks good.

If you have a spare laptop or desktop, can you plug in the USB wireless adapter and see if you're able to install it fine and connect?

Edit: Can I verify something? Is the Telstra Modem your device or your friend's? Is it a Gateway with Wi-Fi capable? Other wireless devices in your network able to connect to it?

Edit 2: I've found this manual for you on how to setup Telstra. According from this pdf manual provided by Bigbond, as Telstra is unable to provide router support, but the configuration should be similar. Please give it a try, it might help.
My System SpecsSystem Spec
23 Jun 2012   #13
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ICit2lol View Post
Quote   Quote: Originally Posted by 2xg View Post
Here's a tutorial on how to run and post the ipconfig /all.

Also, can you try a different computer, Tablet or Smart phone and see if you can connect to the Telstra Modem?
Ah again messages crossing 2xg I just ran a Google on how to do the ipconfig took a pic of it - means very little to me but I might just try that suggestion on my spare laptop.

Sorry wrong again this is /all
Are we talking about the first ipconfig or the second one? Posting from two different machines tends to confuse things. Looks like the second one has the DWA-125.

You should unplug the Ethernet cable from that machine before trying to connect wirelessly as Windows 7 has a hard time connecting though both connections at the same time and tends to choose the wired connection when available.

The manual that 2XG posted should help with the wireless set up.
My System SpecsSystem Spec
.

24 Jun 2012   #14
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Sorry for late reply been "off sick"

Yep the second larger readout I couldn't find a way of removing the original pic.

Now the Ethernet cable is removed but the dongle I have since found out I had been putting in the wrong security code what I thought was a small o was in fact a 0 (zero) - not a very clear thing to read as the digits are small and the letters Caps.

Now the icon at bottom right of the screen is telling me the wireless device is connected and I can download Windows updates but it will not do a Google search.

The provider has asked me to try this device in another laptop which I will later - have got to dash to work right now if it works on my laptop then I have to go back to the machine and sort it out.
My System SpecsSystem Spec
25 Jun 2012   #15
2xg

Win7 & Win8 64bit
 
 

As previously suggested in Post# 12, yes definitely consider to install the USB DLink adapter to another computer. We'll find out if it's faulty or there's some configuration missing on the router. Also, try another laptop or Smart phone to connect to your Telstar Modem.

ICit2lol - If we are confusing you please don't hesitate to ask and raise your hand.
Networking can be a little complicated. I would also suggest for you to re-read our previous suggestions just to make sure that you're not overlooking our Posts/Suggestions. We would like to help you resolved your issue.
My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2012   #16
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Hey so sorry for extremely late reply but back to work and trying to catch up.

Have got the adaptor working and the wireless device is showing it is connected as does the network in control panel but no connection and will not even connect with my ADSL cable either now.

Microsoft are also telling me this is not a genuine version to add to the woes. It is a genuine version as I put in a new HDD new RAM and changed the processor and did a general clean up and installed the OEM 7 and all was well until the new owner tried to get onto the net with th wireless thing.

Well now M$ have chipped in I really am up the creek without you know what. I might have to start from scratch by wiping the drive reseating the RAM and CPU and doing a reinstall all over again.

The machine was originally an old XP install that I was using before renewing all that stuff and installing 7 and had no problems.

I just hope I don't have to bin this machine on account of some technicality with M$

Quite frankly it is getting very depressing.
My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2012   #17
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ICit2lol View Post
Hey so sorry for extremely late reply but back to work and trying to catch up.

Have got the adaptor working and the wireless device is showing it is connected as does the network in control panel but no connection and will not even connect with my ADSL cable either now.

Microsoft are also telling me this is not a genuine version to add to the woes. It is a genuine version as I put in a new HDD new RAM and changed the processor and did a general clean up and installed the OEM 7 and all was well until the new owner tried to get onto the net with th wireless thing.

Well now M$ have chipped in I really am up the creek without you know what. I might have to start from scratch by wiping the drive reseating the RAM and CPU and doing a reinstall all over again.

The machine was originally an old XP install that I was using before renewing all that stuff and installing 7 and had no problems.

I just hope I don't have to bin this machine on account of some technicality with M$

Quite frankly it is getting very depressing.

It sounds like that machine has problems other than just networking. Often times performing a clean install is the best and fastest way to fix these sorts of problems.

The reason it's showing up as not genuine is probably because of the hardware changes you made to the system. You can usually straighten out those types of problems by calling Microsoft.

If the problem is with the network stack or DNS the file below can fix that although it sounds like there are more problems involved here. Save the file, unzip and let it run until your machine reboots itself.


Attached Files
File Type: zip IPResetALL.zip (33.6 KB, 3 views)
My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2012   #18
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Yeah I think you are right chev I am not sure what has happened to it since I gave it to the friend as the wallpaper had been changed to some lowry psychedelic patterns and therein has some other settings been interfered with probably not intentionally but none the less has spun the thing round.

It is really concerning that my own ADSL will not even hook up as I could have sorted drivers or suchlike if I could get onto the net.

So am going to do a restore to an earlier point as I have spoken to her and she said a friend who knew about computers had tried to set the network up??

Then if that doesn't work a fresh install and all those updates and apps I think and see what it brings if it persists then maybe the mobo has eaten the biscuit!
My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2012   #19
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Well have got it going via a system restore and reinstall the pick up dongle software.

Have spoken to the friend as to what was done in the network settings - she didn't know but whatever that friend of hers did really threw a spanner into the cogs.

Anyway ahhve now rebooted a few times and it auto connects so iI have told the friend that this friend of hers is NOT to touch the settings and preferably the machine full stop.

Many thanks to all who helped me I so do appreciate the time and patience - I sincerely mean that and makes belonging to this forum the exetremely pleasant (and addictive) experience it always is
My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2012   #20
2xg

Win7 & Win8 64bit
 
 

Excellent news, glad to hear that all is sorted.
You did really great on troubleshooting the networking issue.

You're Welcome!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Cannot connect to the net




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
still looses connect/doesn't connect - win 7 wireless home network
She keeps loosing connection, then has to wait until it decides it can connect again. She would wait about five minutes and then click on something and would gain access. http://www.sevenforums.com/network-sharing/324598-win-7-hp-computer-keeps-dropping-connect-won-t-reconnect.html the ...
Network & Sharing
Connect TV to PC with a direct connect Cat5 Cable
I have a large screen TV that I need to run PowerPoint presentations on, and maybe video. The IT department set up Cat5 from the PC to the TV, but I cannot get anything from the PC to display. I am trying this on two different computers. One is XP Pro, and the other is Win7 Pro. I would prefer...
Graphic Cards
Can't connect to internet "Windows was unable to connect to this netwo
Hello guys, I have just finished my very first computer build and am rather happy with most things. Unfortunately I am having problems connecting to the internet. I have a temporary dongle in place and because it's my only option for about a month I kinda need it to work. When I first...
Network & Sharing
not able 2 connect to internet through broadband connect
i have bsnl broadband connection.whenever i tried to connect it through my win 7 it gives me error 651 with pppoe.. I am on a wired connection through a modem,..modem is workng well with win xp..but not with win 7.
Network & Sharing
No apps connect to MY internet, but connect fine on my neighbours net?
I am trying to use limewire, couterstrike, bitcomet etc, but nothing apart from firefox/I.E. and windows live messenger can connect to MY internet. everything workd perfectly on my neighbours internet, when accessed from my own laptop. Please help me. Thanks.
Network & Sharing
cannot upload, connect to sites, connect to itunes, etc
HI :D So yeah, im new to this forum and hopefully somebody could help me solve this annoying problem. About a week ago, i went onto itunes and it said i couldnt connect to the store, saying that my network connection timed out. Well its been like this since then, and later i noticed, i also...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:43.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App