Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: NAS shows as "Media Server" and "Other Device"


27 Jun 2012   #1

Windows 7 32bit Professional
 
 
NAS shows as "Media Server" and "Other Device"

Hi All,

Thanks in advance for any help.

I purchased and installed an Iomega 34766 NAS yesterday. I have three machines that run Windows 7 (2 - Ulitmate 32bit & 64bit; 1 - Professional 32bit) and a Windows xp machine.

I am having trouble getting the Windows 7 Professional 32bit machine to show the NAS as a computer under the network folder. It will show the NAS as a Media Device and Other device. I can access the device as a media device, but when I click other device, it opens a IE browser and errors out. I have not been able to map the device in windows explorer either. This NAS has a print server built in and it will not show the printer either.

My other two Windows 7 Ultimate 32 & 64 bit (Desktop-Windows & HTPC) machines work just fine and the NAS shows under the computer and media device and does not show as other device. The printer pluged in the NAS works like a charm.

The primary computer that I need to work is the windows 7 professional version (LPC-PC) thats not working.

I posted a screen shot of what I am looking at from the computer that does not work and one of the machines that is working.

As a side note, LPC-PC is my laptop and it is the machine that is not working. Desktop-Windows and HTPC are the two machines that it is working just fine on.

I am able to connect to LPC-PC from Desktop-Windows; however I can not connect to Desktop-Windows from LPC-PC.

When I first started messing with LPC-PC it was not even showing period in the network folder. I had to start some services and change them to automatic, so that my network discovery would stay turned on when I clicked save.

Thanks again for any help.



Attached Thumbnails
NAS shows as "Media Server" and "Other Device"-not-working.png   NAS shows as "Media Server" and "Other Device"-working.png   NAS shows as "Media Server" and "Other Device"-attempt-connect-desktop-windows-lpc-pc.png  
My System SpecsSystem Spec
.

27 Jun 2012   #2

Windows 7 32bit Professional
 
 

Well I solved my own problem and feel a little silly. I just happened to check my msconfig.exe and I had it set to selective startup with the first option for services unchecked.

Everything is now up and running. My NAS is showing and I can connect to all my computers.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 NAS shows as "Media Server" and "Other Device"




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:17 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33