Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Need help with an odd Wi-Fi issue please.

01 Jul 2012   #1
radar2670

Windows 7 Home Premium
 
 
Need help with an odd Wi-Fi issue please.

Hello everyone, I am need of some help with my WI-Fi.

The original connection I used on my laptop was called Wi-Fi. However, recently my system created Wi-Fi 2. I need to delete the Wi-Fi 2 connection because it does not connect to the net. This is not listed as a separate listing under the Network Sharing center nor is it listed under Available Network Connections. What is listed under both areas is the original WI-Fi. When I select the listing "WI-Fi" it connects to "Wi-FI 2". It is almost as if the "2" is a sub connection of the original WI-Fi.

I have searched my registry and remove any reference to WI-Fi 2. Deleted the original WI-Fi connection and neither worked. The sub connection always comes back and is the only one my system will connect to.

I need to stress that none of my equipment or any SSID's have changed. I have checked the connection properties but did not see any thing different.

I hope I explained my issue clearly enough. Any Help would be greatly apperciated.


My System SpecsSystem Spec
.

01 Jul 2012   #2
Computerpete

Windows 7 home premium 64 bit
 
 

Try renaming your wi-fi2 to something else
My System SpecsSystem Spec
01 Jul 2012   #3
radar2670

Windows 7 Home Premium
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Computerpete View Post
Try renaming your wi-fi2 to something else
Thanks for the reply. The is no way to rename the wi-fi2 connection that I know of. The "Manage Wireless Connections" does not even list Wi-Fi2.

The only time I even see the fact that I am on wi-fi2 is when I hover over the connection strength meter and it shows up in the tooltip and under the "Your Active Network" section on the main windows of the "Network and Sharing Center".
My System SpecsSystem Spec
.


Reply

 Need help with an odd Wi-Fi issue please.




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Boot issue, 0xc0000098 ci.DLL file issue
OK so I hope this can be a quick fix and thanks for your help. * Randomly computer didn't start, get something telling me that the ci.dll file is missing or corrupt and error 0xc0000098 * safe mode and last know good configuration both result in bsod * Tried a few things, disconnect all...
BSOD Help and Support
net start command line issue - 64bit issue?
I am trying (in vain) to issue a net start command "net start - "C:\Program Files (x86)\uTorrent\utorrent.exe", on the command line. The error message is "the filename, directory name or volume label syntax is incorrect". I believe the 3 details are correct, as i am looking at the utorrent.exe file...
General Discussion
HP Multi Print/Scan Issue Re Install Issue?
I have an HP M1522 NF multi function peripheral attached to a PC running Windows 7. I needed to re install the drivers and software the other day but now it will only install the printer drivers and not the scanner drivers or any of the accompaying software?
Hardware & Devices
jpeg permission issue / possible encryption issue
Hello, I am new to the forums and have looked around just about everywhere I can think of for a similar topic and thus far have been unable to locate any help. If this has been previously covered, please point me in the direction and I will read up. So as for my issue.... I was running...
General Discussion
Interesting connectivity issue, just a browser issue
Opps, maybe not so unique since I just noticed an ENTIRE forum for browsers...perhaps moving this is appropriate...if so, please do. I will be reading up in there. Its interesting because I can't find any mention of it anywhere on this site. Specifically browser connectivity is lost after a...
Network & Sharing
8800GT Driver issue? Or maybe its a bios issue.
Hi all. I'm not sure where to start with this issue, it's bit spread out but it all started while I was gaming and the game froze and then the computer crashed. The freezing happened every once in a while, but the crashing had never happened. During the restart I see...
Drivers

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:51.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App