Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Can't connect to wifi properly

04 Jul 2012   #1
UndeadZamiel

Windows 7 Home Premium x64
 
 
Can't connect to wifi properly

Every time I try and connect to a wifi connection on my laptop it says it's unable to identify the network (just calls the connection Unidentified) and I can't get any internet access through it. I've tested this on three different connections all with the same result.

Here's my ipconfig

Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\Zamiel>ipconfig /all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : Zamiel-HP
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Broadcast
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

PPP adapter Verizon Wireless - VZAccess:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Verizon Wireless - VZAccess
Physical Address. . . . . . . . . :
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 75.214.41.219(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.255
Default Gateway . . . . . . . . . : 0.0.0.0
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 66.174.71.33
66.174.95.44
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8188CE 802.11b/g/n WiFi Adapte
r
Physical Address. . . . . . . . . : AC-81-12-B0-13-58
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Ethernet adapter Local Area Connection:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe FE Family Controller
Physical Address. . . . . . . . . : 10-1F-74-C8-A5-D0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.Guest:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter 6TO4 Adapter:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.{2412DF10-A5EB-4A56-8293-8259D948F726}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes


My System SpecsSystem Spec
.
04 Jul 2012   #2
DMHolt57

 
 

Your default gateway address is missing for the ipv4 in the advanced button....
My System SpecsSystem Spec
04 Jul 2012   #3
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

According to your ipconfig you have DHCP disabled and you aren't showing a connection to the default gateway which is the routers LAN address. If your going to use a static ip you should enter all the information but the default gateway seems to be missing.

You might try entering the routers default gateway manually into the IPv4 properties as per the link below which shows a similar default gateway of 0.0.0.0 .

Windows 7 Unidentified Network, Limited Access, No Internet Connection Problem Resolved
My System SpecsSystem Spec
.

04 Jul 2012   #4
UndeadZamiel

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Thanks I seemed to have resolved the issue. I went into the IPv4 properties and changed it to obtain an IP address automatically.
My System SpecsSystem Spec
04 Jul 2012   #5
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by UndeadZamiel View Post
Thanks I seemed to have resolved the issue. I went into the IPv4 properties and changed it to obtain an IP address automatically.
Unless there is a specific reason for using static IP's it's much easier to use DHCP instead.

It looks like there is only a connection to a modem in this network because I don't see any typical LAN address's that a router would normally be using.
My System SpecsSystem Spec
04 Jul 2012   #6
UndeadZamiel

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by chev65 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by UndeadZamiel View Post
Thanks I seemed to have resolved the issue. I went into the IPv4 properties and changed it to obtain an IP address automatically.
Unless there is a specific reason for using static IP's it's much easier to use DHCP instead.

It looks like there is only a connection to a modem in this network because I don't see any typical LAN address's that a router would normally be using.
I was using a data plan modem that I can just plug into the USB port at the time I did the ipconfig. Now that I'm connected to a wifi network DHCP is showing up and I have a Gateway address. Not sure how my settings changed in the past couple days but I at least have an idea of what to look for if it ever happens again.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Can't connect to wifi properly




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
No wifi icon at a loss to connect by wifi
Hi i recently upgraded from vista to Windows 7. The wifi icon that detects wifi is missing.... Using speccy it says that wifi has not been enabled....how do i enable it? Any Ideas? I have visited the Packard Bell website to update drivers but the only info I have on the model is Notebook ZH7...
Network & Sharing
Wifi Card not working properly.
Hi all. My wife and I have the same laptops, Acer 5346. With the same distance away from the router my card strength has 2 bars and my wife's 5 bars. (5 meters away) I have swapped the cards around and uninstalled my anti-virus. I have unchecked the power saver on the cards too. I have...
Network & Sharing
huawei (tata photon max wifi) ec 315 not installing properly
hi..i am trying to install huawei (tata photon max wifi) ec 315 in my laptop but its not installing properly ..it has plug n play option that after plug in the device it should open a home page automatically....but after i plug in my usb it showing huawei mobile driver is missing ( same thing also...
Network & Sharing
PC can no longer connect properly to the internet?
My GF told me her computer's firefox wasn't working, so I looked at it and found that Internet Explorer and a few other internet programs also weren't working. It doesn't return any sort of server not found error on the browsers, if I click a link it just seems to do absolutely nothing, it doesn't...
Network & Sharing
New router and cannot connect properly
I got a new router and it has full bar connection, but it always have trouble connecting. Right now I'm on a different person's connection because of it. But I'd like to connect to my own connection.
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:52.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App