Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Having trouble with my WAN and LAN Port Cables

04 Jul 2012   #1
SexyZues

Windows 7 x64
 
 
Having trouble with my WAN and LAN Port Cables

I have a Netgear router, that I am using for my Toshiba Satellite Laptop, so I can receive wireless internet. I usually use the laptop, and my dad uses the Gateway Desktop. I was using my laptop 2 days ago, and I went and looked at our router, so I could see what kind of router we had. I lifted up the router, and went I placed it back down, I think that some of the cords got unplugged like the WAN and LAN cables. Before the router cords got missed up, I had the following setup: I had one end of the WAN port cable connected to my modem, and the other end was connected in the back of my router. My router has 5 slots, and 1 of the slots is yellow, and the other 4 slots are black. I plugged the WAN port cable in the yellow slot of my router. I had the LAN port cable plugged in 1 of the 4 slots of my router, and I had the other end of the LAN cable plugged in the back of my dad's Gateway desktop. A yellow light flashes when it was plugged, which it meant that the internet was working. When I had that setup, I could grab internet signal for both the desktop and laptop. As I was saying, when I placed my router back down, I think that some of the cords got unplugged, and I checked to see everything, and everything was plugged correctly. When I try to connect to the internet on my laptop, it says I'm connected with full bars, but I cant access the internet, and right below it says No Internet Access, even though it says I'm connected. Now the only way I can use the internet, is through my dad's desktop. The setup I have right now, is that I have the WAN port cable connected to the modem, and connected to the back of my dad's desktop. Its the same thing with my laptop, I can only receive internet when I plug the WAN cable on the modem to my laptop.So what Im trying to say is, can anyone help me fix this solution? I've also tried unplugging the power cord from the modem and router, but it still doesn't make a difference.


My System SpecsSystem Spec
.

05 Jul 2012   #2
2xg
Microsoft MVP

Win7 & Win8 64bit
 
 

Welcome to Seven Forums,

Make sure that a patch network cable is connected between the Modem output port and the Routerís WAN or Internet Port. Connect a patch network cable from one of the routerís LAN (usually 4 Ports) or Ethernet Ports to a computer. Keep an eye on the Modem and Routerís lights until they are stabilized. A Power Cycle might be needed if you still can't wireless connect, please follow this Tutorial.

An update will be appreciated.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Having trouble with my WAN and LAN Port Cables




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Trouble with opening/forwarding port
I want to open port 5222. When I go to this website it tells me port 5222 is closed on my connection. I went to my router and added a custom TCP/UDP service for port 5222. I went to Windows Firewall, Advanced Security, Inbound Rules, and added a New Rule to enable port 5222 for both TCP and...
Network & Sharing
router not passing port scan after opening port
1. Is this a wired or wireless connection issue? wireless 2. Who is your Internet Service Provider (ISP)? Charter 3. What type of Broadband connection are you using? Cable 4. What is the exact Make and Model of your Modem, Router or Modem/Router Combo Netgear WNDR3800, Cisco DPC3008
Network & Sharing
Port forwarding(redirecting), NOT(!) port opening
Hi. I was tired when 50th result in google named "port forwarding" was actually question how to open port. To be specific, I would like windows 7 to do the same what this program does. Which means forward port... NOT fowarding port on my router NOT opening port(allow connections) in...
Network & Sharing
trouble with usb mouse, port problem, driver issue?
I have 4 ports on my laptop. I want to use 1 of those ports for my USB mouse. When i plug it in, i hear the windows 'duh dum' sound indicating that its detected it. But it doesnt work. There isnt any power going to it, and its as if its dead. If i plug any other device into the same usb...
Hardware & Devices
DVI port on monitor is stuck res of 640x480 VGA port works fine
I have dual monitors......my primary display monitor is a Chimei CMV223D My secondary display monitor is an Acer AL1916W. My graphics card is an HD ATI Radeon 5800. PROBLEM: My primary display monitor which usually has a display resolution of 1680x1050 is currently stuck on 640x480 and...
General Discussion
Trouble opening port
I can not open specific ports in windows 7. I have opened the ports i need in my router. I have tried shutting win 7's firewall off. Nothing seems to work. I must be missing something, any help would be appreciated. Olaf
Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:33.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App