Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: ISP says computer to blame for slow internet

11 Jul 2012   #21
karlsnooks

MS Windows 7 Ultimate SP1 64-bit
 
 

kiddo,

I don't need the info, but if at some other time you want to upload the output from ipconfig /all then:

Go to an elevated command prompt.

Enter following:
ipconfig /all > %userprofile%\desktop\ipconfigstuff.txt

Enter
EXIT
to return.

You will now have a file called ipconfigstuff.txt on your Desktop.

Go To an Elevated Command Prompt


Elevated command prompt = Run CMD.EXE as administrator
WIN | type CMD.EXE | do not hit Enter |
CTRL+SHIFT+ENTER keycombo| YES

WIN is the key with the Microsoft flag on top.


My System SpecsSystem Spec
.
11 Jul 2012   #22
gregrocker

 

I concur to temporarily (at least) uninstall Norton using it's Uninstall tool since it's like a major infection. Install MSE in its place.

Work through these other steps to optimize and clean up Win7, especially establishing a Clean Boot to shrug off the freeloaders.
Clean Up Factory Bloatware
Optimize Windows 7

What is the speed difference after these changes?
My System SpecsSystem Spec
11 Jul 2012   #23
F5ing

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by F5ing View Post
In the top section the last line is "WINS proxy enabled". I usually see another line beneath it which is normally "dns suffix search list". Do you see that extra line on the other computers on your network?

It shouldn't matter, but I see your connected both wired and wirelessly. What happens if you disconnect one or the other?
Quote   Quote: Originally Posted by kiddo View Post
My sister's laptop has says WINS proxy enabled. Next to it says No.

There is a one point difference between my wireless connection and my wired connection. The wireless connection is 1 kbps slower.

I just checked my wired speed 5 times in the last 20 minutes. The first 2 times it was 1226, 3rd and 4th was 941 (depressing), and 5th was 1227.
I meant for you to check the line underneath the "WINS proxy enabled"; it would be something like "dns suffix search list". It should match what the other PC's on the network have. I didn't see the "dns suffix search list" line in the ipconfig you posted.

Another thing you could try is using msconfig to disable autostart of unecessary apps upon boot.

Also try is Safe Mode with networking.
My System SpecsSystem Spec
.

11 Jul 2012   #24
kiddo

Windows 7 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Petey7 View Post
Please update and rerun MBAM and Norton one more time to make sure all malware has been removed.
Done. Malwarebytes didn't find anything. Norton found a whole bunch of tracking cookies but that's actually nothing new for my computer. Tracking cookies are always found on my system after a Norton scan. I have no idea if this is normal. I've attached the list of cookies found.

Quote   Quote: Originally Posted by F5ing View Post
I meant for you to check the line underneath the "WINS proxy enabled"; it would be something like "dns suffix search list". It should match what the other PC's on the network have.
Whoops. Sorry for the mistake. I don't see "dns suffix search list" on either my computer and the laptop.

Quote   Quote: Originally Posted by F5ing View Post
Also try is Safe Mode with networking.
Just tried it and there was no significant different in speed (it was less than 1200).

Regarding deleting Norton: I believe that Norton only lets you download the software to 3 systems. I've used 2 already. Lets say nothing changes after I uninstall norton and then I reinstall it. Will Norton count it as a 3rd system?


Attached Files
File Type: txt nortonfullscan.txt (7.8 KB, 7 views)
My System SpecsSystem Spec
11 Jul 2012   #25
kiddo

Windows 7 64bit
 
 

I turned everything off on Norton and initially, it gave me a slower speed. Usually my speed is between 950 and 1250. With all of the norton features OFF, my speed was in the 200s, 300s, 800s and now it's back to 1000s.
My System SpecsSystem Spec
11 Jul 2012   #26
karlsnooks

MS Windows 7 Ultimate SP1 64-bit
 
 

kiddo,
Uninstall Norton 100%.

Install MSE and you will have a faster and much better running system and also much more secure.

The link for MSE is in my signature.

I repeat: Your problem is software and one of the great software problem products is Norton.

http://us.norton.com/support/kb/web_...080710133834EN
My System SpecsSystem Spec
11 Jul 2012   #27
jimbo45

Linux CENTOS 7 / various Windows OS'es and servers
 
 

Hi there
another quick test -- if you have say a USB Wireless adapter try unplugging the LAN cable and seeing what you get with the wireless USB -- you should be able to get faster than the 1000 you are getting.

This would prove that your LAN network card isn't working as it should be.

cheers
jimbo
My System SpecsSystem Spec
11 Jul 2012   #28
kiddo

Windows 7 64bit
 
 

I've used the Norton Removal tool to uninstall Norton. I then installed MSE. Next, I ran speed tests. The first speed test was the highest at 1360. Three tests later, my speed is 1227. Darn!

Quote   Quote: Originally Posted by jimbo45 View Post
another quick test -- if you have say a USB Wireless adapter try unplugging the LAN cable and seeing what you get with the wireless USB -- you should be able to get faster than the 1000 you are getting.
The above speed test were done with a wired connection. I did what you said and disconnected the cable from computer and ran the speed test again. I've ran it a few times and it keeps coming up 1227.


Attached Files
File Type: txt install.txt (12.2 KB, 9 views)
File Type: txt startup.txt (7.7 KB, 8 views)
File Type: txt scheduled tasks.txt (5.1 KB, 8 views)
My System SpecsSystem Spec
11 Jul 2012   #29
gregrocker

 

Are you disabling ethernet when using wireless, and vice versa?
My System SpecsSystem Spec
11 Jul 2012   #30
F5ing

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Post a screenshot of you network adapter properties:

Go to Control Panel\Network and Internet\Network Connections, right click on your network adapter and select properties.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 ISP says computer to blame for slow internet




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Very very slow internet on only one computer (dns issue?)
Hi, I just installed a sabrent wifi card into my desktop. I downloaded the latest drivers, it seemed to install without problems. The card picks up networks (sometimes slowly, though), and shows them as healthy connections and everything looks normal. I can connect to my network, but the...
Network & Sharing
Computer is super slow and seems to disconnect from the internet. Help
I get the BSOD whenever the computer is left on for too long or I try to update it. The internet performance is terrible and will have short periods of time of working normally but will also disconnect/be too slow, im not sure which. any help?
BSOD Help and Support
Slow internet on only 1 computer
Hello as of 5 days ago only on my computer i have been getting very slow internet. Speedtest.net by Ookla - My Results but as you can see here this says it is fine. I play games online and my ping for those will be 500-1000 ping so why does that speed test say that it is 50? I have tried ethernet...
Network & Sharing
Slow internet only on one computer of network
I have: 2 desktops, 2 laptops, 2 Samsung Tablets, 1 Kindle Tablet, 4.3" Proscan Tablet, an Android Phone and an iPhone 5s...all on my home network. All computers, tablets, phones...are updated but only on the one laptop the internet seems almost like it's cutting in and out or very very slow. I...
Network & Sharing
Slow internet connection in one computer only.
I have a couple of desktop computers connected to the same router (all of them wired) one of them started to have problems a couple of days ago, the connection was painfully slow but i noticed when i searched something in Google I got spam ads, so I found malaware and got rid of it. The...
Network & Sharing
My Computer Internet is running slow this morning
I have a little problem and my home computer is running a little slow while on the internet. Can you help me tweak my Window7. Thank you .........:eek: http://www.speedtest.net/result/671666621.png
Chillout Room


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:42.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App