Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: WLAN AutoConfig switches off and on after boot.


20 Jul 2012   #1

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 
WLAN AutoConfig switches off and on after boot.

Hi,

I have a rather strange problem.
PC boots normally, though somehow slowly – you can really hear the HD is working hard! Wireless is connected as it should, as one of the last tasks in the entire start up process. Good signal with 4-5 pins in the internet access icon down in the right corner of the lower menu bar, and no problems with connection to the internet.
However, after 1 minute or so, I can hear the HD start working intensively again, and then it disconnects the internet access, shown by a red cross over the internet access icon. Just before that, the screen flashes a bit, and the color of the lower menu bar becomes slightly more pale, as if some booting is still going on. Going into the Services.msc, the WLAN Auto Config says that it is started, but opening it in “General”, it says Stop. When I click on Start, it reconnects and works fine again.

If I do nothing, after yet another 2-3 minutes it tries to reconnect, and eventually after 5-8 minutes after reboot it is reconnected, and work fine again.
I off course use Antivirus program (Microsoft Essentials) and have installed all the latest Windows 7 updates, including SP1.

Why this odd behavior? A virus?

Best Regards,
Anders

My System SpecsSystem Spec
.

21 Jul 2012   #2

W7 Pro SP1 64bit
 
 

What do the Windows Event logs say? There should be an entry for every time the service stopped and started.
My System SpecsSystem Spec
22 Jul 2012   #3

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

It was a Superfetch issue. Somewhere else I was adviced to delete all files in the Prefetch folder, which seems do to the trick.
It now works again.
Now, I would like to know, why this actually seems to fix this issue.

Thankyou,
Anders
My System SpecsSystem Spec
.


22 Jul 2012   #4

W7 Pro SP1 64bit
 
 

The only place I know to look is in the Windows Event logs. Maybe you will find an entry that gives up both a clue.
My System SpecsSystem Spec
23 Jul 2012   #5

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

I have looked in in the Windows Log book - but it apears to me rather unclear how to maneuver in this Windows Log book.

Best Regards,
Anders
My System SpecsSystem Spec
Reply

 WLAN AutoConfig switches off and on after boot.




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:47 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33