Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Modem/router function properly, but no internet


21 Jul 2012   #1

Windows 7 Home Premium 32bit
 
 
Modem/router function properly, but no internet

My modem (Siemens SpeedStream 4100) and router (Linksys WRT120) both function properly, but my desktop computer (HP-Pavillion Elite m9077c) won't connect to the internet. I never had a problem connecting up until a month ago, but since then, nothing. I know the modem and router function properly because all the wireless devices in our house (e.g., laptops, Wii, xbox) can still connect, and I can plug an ethernet cable into the router and the laptop and it connects. The device manager on the desktops says that the network adapter (Intel 82566DC-2 Gigabit) and the wireless adaptor (USB wireless 802.11 b/g) are functioning properly.

I tried several things to try to resolve this, such as, disabling the Windows firewall, but no luck. At this point, I think I need to work through this systematically, and that's where I need your help. Whatever information you need from me, let me know, and I'll provide it.

Below is a screen shot of my ipconfig/all.

Thanks in advance.

Mike



Attached Thumbnails
Modem/router function properly, but no internet-capture.png  
My System SpecsSystem Spec
.

22 Jul 2012   #2

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

According to your ipconfig the wireless connection should be online and should be working.

If you want the wireless to work instead you will need to unplug the Ethernet cable because Windows can't use two connections at once and will tend to choose the wired connection if both are being used.

You may also need to go into the routers setting and make sure the wireless settings have the correct security and encryption. You should also go into the wireless profile for this connection in Windows and make sure the settings match the ones being used in your router.
My System SpecsSystem Spec
22 Jul 2012   #3

Windows 7 Home Premium 32bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by chev65 View Post
According to your ipconfig the wireless connection should be online and should be working.

If you want the wireless to work instead you will need to unplug the Ethernet cable because Windows can't use two connections at once and will tend to choose the wired connection if both are being used.

You may also need to go into the routers setting and make sure the wireless settings have the correct security and encryption. You should also go into the wireless profile for this connection in Windows and make sure the settings match the ones being used in your router.
Thanks for the response. I uplugged the Ethernet cable, but the wireless connection still is not working. What should I do to make sure the wireless settings have the correct security and encryption? Also, how do I make sure that the wireless profile matches the one used by the router?

Lastly, any thoughts why the wired connection doesn't work?
My System SpecsSystem Spec
.


Reply

 Modem/router function properly, but no internet




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:42 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33