Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Connected to wifi, shows no problems on the signals, unstable access

24 Jul 2012   #1
anth1991

windows 7 Home Premium 64bit
 
 
Connected to wifi, shows no problems on the signals, unstable access

I've been working on this for three days already, I am using win 7 64bits with a TP-link router.

I've just moved in to a new house, with a router set up by my landlord, for the first day, I couldn't connected to the wifi, but somehow I worked that out, and could now connected to the internet (Occasionally, still couldn't get connected sometimes). Anyway, since there's no problem connecting to the wireless network, I realize it is very very unstable, it's running really slow, and might lost access to internet even when the signals show everything's fine. I tried different methods, ipconfig /release and renew, uninstalling my driver, all kinds of stuff, but the problem still exist.

What can I do?


My System SpecsSystem Spec
.
24 Jul 2012   #2
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by anth1991 View Post
I've been working on this for three days already, I am using win 7 64bits with a TP-link router.

I've just moved in to a new house, with a router set up by my landlord, for the first day, I couldn't connected to the wifi, but somehow I worked that out, and could now connected to the internet (Occasionally, still couldn't get connected sometimes). Anyway, since there's no problem connecting to the wireless network, I realize it is very very unstable, it's running really slow, and might lost access to internet even when the signals show everything's fine. I tried different methods, ipconfig /release and renew, uninstalling my driver, all kinds of stuff, but the problem still exist.

What can I do?
Have you tried changing the channel that the wireless is using? The type of security and encryption being used can also make a difference.

Xirrus wifi inspector can help you find a clear channel in your area, if you are confused by what it says then just post a screen shot of the read out here.
Wi-Fi Inspector | Xirrus
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Connected to wifi, shows no problems on the signals, unstable access




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Laptop is connected to wifi but still shows yellow star and grey bars?
Laptop is connected to wifi but still shows yellow star and grey bars? Title says it all. I've reinstall the drivers, changed the settings in the registry editor that someone on another forum suggested, delete all the wifi accounts and rebooted the computer. No errors in device manager, the...
Network & Sharing
have red x wifi.....network shows adapter not connected
Hi All, Did a windows update and now wifi not working. Just a red x and networking center shows adapter not connected. I tried doing a restore and no luck. Then tried updating driver and restarting no luck. Tried deleting all network adapters and search for hardware and nothing. I know adapter...
Network & Sharing
Internet Taskbar Icon shows Ethernet unplugged when connected via wifi
As stated in the title, the Network icon on the taskbar in the bottom right, always shows the disconnected Ethernet, even while I am connected to wifi. I've also tried connecting it via the Ethernet port, and it still shows the disconnected Ethernet icon. Also, not sure if this is related or not,...
Network & Sharing
Ralink RT61 WiFi Lan card, windows 7 not receiving any wifi signals
Hello, I have recently bought a new pci wifi lan card (Ralink rt61 turbo) and have plugged in and installed drivers. Initially the drivers the company I bought it from told me to install didn't work, but after some googling found the correct drivers and downloaded from Ralinks website. However...
Hardware & Devices
Wifi shows connected with full signal but unable to surf the internet
As shown here: http://i151.photobucket.com/albums/s149/Cloudywolf18/Untitled.png I connected to HTC Aria Wifi Hotspot and on the task bar it shows full signal. On the network and sharing center, there was a 'RED CROSS' although it said Access Type : Internet. After I connected to the...
Network & Sharing
Wifi connected but shows no internet access
Wifi connected but after like 5 - 15 mins, it shows no internet access (yellow !) at random. Sometimes it can happen every 1 min and freuqency great increases when im streaming a video/uploading/downloading or playing an online game. I tried all the solutions such /run winsock reset & preferred...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 21:53.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App