Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: computer keeps disconnecting and reconnectin to wireless every 2secs

02 Aug 2012   #11
cataclism

windows 7 ultimate x64
 
 

i don't have any mDNSresponder.exe active in processes.. or bonjour in services...


My System SpecsSystem Spec
.

02 Aug 2012   #12
cataclism

windows 7 ultimate x64
 
 

any more ideas on what to do? i also posted the ipconfig previously. thanks!!
My System SpecsSystem Spec
02 Aug 2012   #13
F5ing

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Have you tried deleting the wireless profile and then recreating it?

What kind of security are you using for that wireless connection?
My System SpecsSystem Spec
.


02 Aug 2012   #14
cataclism

windows 7 ultimate x64
 
 

if you mean the profile on the d-link software, yes, recreated it like 5 times. I'm using WPA2 with EAS.
My System SpecsSystem Spec
02 Aug 2012   #15
cataclism

windows 7 ultimate x64
 
 

ok, i bought another adapter and internet now works; thing is, internet is not running continuously...it like stops for a few second every minute or so...this isn't so bad while browsing but when playing an online game it ruins everything. i'm suspecting the internet connection itself, but how can i test it?
My System SpecsSystem Spec
03 Aug 2012   #16
F5ing

Windows 7 Ultimate x64
 
 

If it's the connection itself then it would affect your other wireless devices as well (which I think you said function okay).

What results do you get with this:

Speedtest.net - The Global Broadband Speed Test

How far away is your computer from the access point?

You could also check this out:

Wi-Fi Inspector | Xirrus
My System SpecsSystem Spec
03 Aug 2012   #17
cataclism

windows 7 ultimate x64
 
 

Ok so it's pretty weird on speedtest. The download speed is spiking during the test, from an average of 5Mbs to ~20Mbs, sometimes 0Mbs. On one test I got 20Mbs/6Mbs, on another got 3/3. 5 minutes later something in between. Ping varies from 10 to 40...

Computer is like 6-7m away from router, signal through 2 walls.

Not really sure what I'm supposed to see from Xirrus.

Side question: The new adapter I got is Dualband, and it says it's connected to my router on channels 11 and 7, but my router is only sending on channel 11, is there a problem? Channel 6 is another wifi, that's why I'm concerned.
My System SpecsSystem Spec
03 Aug 2012   #18
F5ing

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by cataclism View Post
Ok so it's pretty weird on speedtest. The download speed is spiking during the test, from an average of 5Mbs to ~20Mbs, sometimes 0Mbs. On one test I got 20Mbs/6Mbs, on another got 3/3. 5 minutes later something in between. Ping varies from 10 to 40...

Computer is like 6-7m away from router, signal through 2 walls.

Not really sure what I'm supposed to see from Xirrus.

Side question: The new adapter I got is Dualband, and it says it's connected to my router on channels 11 and 7, but my router is only sending on channel 11, is there a problem? Channel 6 is another wifi, that's why I'm concerned.
To be honest I don't know enough to help on dual band wireless. Very little practical experience. But I'd have to say it sounds very odd to see your adapter connected via 2 channels yet your router is broadcasting only 1 channel. So I'm guessing you may have a valid concern considering how channels overlap adjacent channels (like you might actually be connected to two access points and bouncing back and forth). See this:

https://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11

Use that app I linked to. Experiment with it a little and you might be able to identify what's happening and maybe rectify the problem.

It would be helpful to know the router and adapter make/model, and what wireless protocols you're using (802.11b/g/n/ac) and broadcast mode/encryption settings.

I know a someone here that has quite a bit of experience with wireless issues. I'll contact them with a link to this thread. In the meantime get that other info and post it here for us.
My System SpecsSystem Spec
04 Aug 2012   #19
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by cataclism View Post
Ok so it's pretty weird on speedtest. The download speed is spiking during the test, from an average of 5Mbs to ~20Mbs, sometimes 0Mbs. On one test I got 20Mbs/6Mbs, on another got 3/3. 5 minutes later something in between. Ping varies from 10 to 40...

Computer is like 6-7m away from router, signal through 2 walls.

Not really sure what I'm supposed to see from Xirrus.

Side question: The new adapter I got is Dualband, and it says it's connected to my router on channels 11 and 7, but my router is only sending on channel 11, is there a problem? Channel 6 is another wifi, that's why I'm concerned.
You don't want to be using channel bonding with a weak signal as it will only make things worse. Channel bonding only works well if you have a very strong signal.

To get on single channel mode go into the routers settings and change the setting that says 20-40Mhz and change it to 20Mhz only. Use Xirrus to make sure the channel is clear.

You will also want to disable the Msoft virtual wifi miniport adaptor as it can cause connection problem on some systems. You can do that in Device Manger.

It might also help to delete the other wireless profiles "in Windows" by going to the Network and Sharing Center, then on the left choose "Manage Wireless Connections" you will see the other wireless profiles there.

This connection "might" also work better without the D-Link connection software installed.
My System SpecsSystem Spec
06 Aug 2012   #20
cataclism

windows 7 ultimate x64
 
 

Sorry for late response, I was out most of the weekend. So here it goes:

Router is Zyxel NBG-419N, using 802.11b/g/n and security mode is WPA2-PSK with encryption AES-CCMP. The router firewall is off, hoping the internet works better like that. I was using MAC filter before the router reset, but haven't reconfigured it yet.

Adapter is Netgear N900 Dual Band USB Adapter WNDA4100.

Now about chev65's reply: changed to 20Mhz only and yea, adapter says it's connected only to channel 11 now. Disabled Virtual miniport adaptor and uninstalled d-link software (which I've done before installing netgear actually). There was no other wireless profile to delete.

I was checking the log again, and I get this every ~30s:

NBG-419N local6.info upnpd[3498]: AddPortMap: IP: 192.168.1.39 Prot: UDP Port: 52063 App: Teredo

Showing to upnpd[3499] instead of 3498 every other time. What does it mean? And apparently it's not only to my computer (the 192.168.1.39 being mine), it also happens to a laptop (with 1.34).

I'll give it a try for a day with the current settings and see if it's better and reply after that. Thanks!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 computer keeps disconnecting and reconnectin to wireless every 2secs




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Wireless keeps disconnecting when I go to the other room.
Hi there. hope you're doing great. I had this problem since the day one. when I'm in the room which the modem is, everything is fine, and I have a stable wireless connection, but when I go to another room, it keeps disconnecting and the yellow triangle appears on wireless connection icon and ...
Network & Sharing
how do i stop wireless from disconnecting?
I have a belkin f5d8236-4 n router my wireless disconnects while on my laptop watching videos or just browsing online my laptop its a lenovo v570 but my wired connection doesn't disconnect my internet provider said it could be the wireless card or interference my signal bar is 5 is there a way...
Network & Sharing
Laptop keeps disconnecting from wireless
I just bought a new laptop and when I shut the lid or the computer goes into sleep/hibernate mode I get disconnected from my wireless, so when I open my computer back up i have to turn wireless capability back on and reconnect to the internet. I have tried changing the power options but nothing...
Network & Sharing
Ethernet/Wireless Disconnecting.
(Before i start, i have checked multiple threads on this site about my problem but none atm have seemed to work, im sorry if this topic arrises constantly but i have done a search but my problem still presists.) Hi, My problem has been going on roughly since i aquired the laptop but im...
Network & Sharing
Wireless Internet Keeps Disconnecting
OS: Windows 7 Home Premium 64-bit Wireless Adapter: Linksys WMP600N Wireless-N PCI Adapter with Dual-Band Router: 2Wire HomePortal 1000HW Problem: My wireless internet connection keeps dropping and not auto-reconnecting correctly (Have to go to the adapter's properties and disable then...
Network & Sharing
Wireless Network Disconnecting
Ok so my problem is pretty weird. After connecting to a wireless network after anywhere from 5 minutes to 60 minutes my ability to connect to the internet stops. The wireless connection still shows as full strength. This problem occurs at every place that I have been and used wireless. Which is...
Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 18:44.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App