Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Just installed Windows 7 Home OEM, now no wireless

04 Aug 2012   #1
wisedave

Windows 7 64 bit Home Premium
 
 
Just installed Windows 7 Home OEM, now no wireless

Hello,

We just installed Windows 7 Home OEM on a computer that's about 7 years old (a P4 processor). In order to hook up to the internet, we are trying to use a Linksys Wireless Network Adaptor (WUSB54G). It's connected via USB.

We have installed the driver for the adapter but still can't get on the internet. It doesn't even see our wireless router.

Did we miss a step somewhere? Is there some other driver that we need to download and install?

The motherboard is a MS-6747 v1.X M-ATX mainboard. The MS-6747 is based on Intel® 865PE & Intel ICH5/ICH5R chipsets if that helps.

Thanks for the help!

-Dave


My System SpecsSystem Spec
.

04 Aug 2012   #2
rraod

MS Windows 7 Ultimate 64-bit SP1
 
 

In order for the wireless adapter to see the router, both needs to have similar settings except different IP addresses. Please verify your settings.
My System SpecsSystem Spec
04 Aug 2012   #3
gregrocker
Microsoft MVP

 
 

There are three versions for that USB adapter shown on the Driver downloads page: Linksys WUSB54G

Look on the adapter to see what version you have. Then download and install it. If unsure, try all three in sequence. Watch Device manager to see if the driver actually loads for the device.

If this fails make sure you are searching for the correct model number's driver, or trace the exact hardware make/model using Hardware Identification
My System SpecsSystem Spec
.


04 Aug 2012   #4
knut

win7 home premium 64bit
 
 

maybe som problem with the usb-driver,try another one!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Just installed Windows 7 Home OEM, now no wireless




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Looking for updates for FrontPage 2003 installed on Windows 7 Home Pre
I have just installed my old FP2003 on my HP Laptop running Windows 7 64 bit Home Premium.. I imported and published an old web site and everything seems to be working OK so far. I bought the FP2003 disk in 2005 and used it until 2009. I now am wondering if there have been any upgrades to the...
Microsoft Office
Help! installed windows 7 32 bit sony vaio and wireless not working
Ok I have just installed windows 7 32 bit operating system and now my wireless is not working! I have a sony vaio VPCF132FX i7 processor, It use to have windows 7 home premium but the hard drive had to be re formatted and then I installed windows 7 ultimate 32 bit and there is no drivers...
Drivers
Can Virtual XP be installed on Windows 7, 64 bit, HOME PREMIUM?
If I'm reading the tutoral correctly, I can't install Virtual XP on Home Premium, is that right?
Drivers
wireless adapter problem? for windows 7 home premium 64 bit
Hi all, I recently bought a new laptop and its been working fine with connecting to the internet but today when I turned it on, it can't connect to my own wireless router, I also have my other laptop on and it connects just fine, so I'm thinking to be some sort of problem from the computer itself.....
Network & Sharing
just installed Windows 7 Home Premium on my HP mini 110
just installed Windows 7 Home Premium on my HP mini 110 and i have office and everything on it it came with starter im just wondering what can i do to get the most out of my netbook its been upgraded to 2 Gb of ram i plan to use it for school so my question i guess is how can i increase the...
Software
Re-Installed windows 7 home premium, now RECOVERY(C:) drive is full.
Hi! my laptop recently erased all of its windows 7 files, I took it too geeksquad and they explained to me that I needed to get the operating system disk and I could install it and everything would be okay. I installed everything properly I thought, but when i tried to install all of my updates...
Drivers

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:26.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App