Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Wireless not working

25 Aug 2012   #1
hils

Windows 7 professional 64 bit
 
 
Wireless not working

Hi, hope someone can help. I have just set up a new ASUS zenbook prime. I set up the wireless network 2 nights ago and had no problems. I then installed Microsoft Office 2010 and the problems started. I started getting errors about ATK0100 driver missing and the wireless function stopped working. I re-installed the ATK0100 driver and that stoppped that error message. I then thought that the wireless adapter may have also been affected by the Offce install so I removed then re-installed that one (Intel Centrino(R) Advanced-N 6235). I also unistalled Office but still hasn't fixed the problem. I can connect via a 4G USB wireless adapter but can't connect to my home wireless modem. I have 2 other laptops (windows7 and vista) accessing the wireless modem. When I try to connect the error is "no network access"" and "Windows was unable to connect to "SSID"". I have tried removing the wireless network and adding it again but to no avail. I have also used the troubleshooter but it can't find anything wrong either. The wireless function is on and I'm not sure what else to try? I have trawled through lots of forums and it seems like quite a few people have the same problem but I haven't yet found an answer.

Thanks.


My System SpecsSystem Spec
.
26 Aug 2012   #2
kidnoob

windows 7 ultimate 32 bit
 
 

Alright try this and tell me if it works Follow the steps
1. Click Control panel
2. Click network and internet
3. Click view network status and task
4. Look on the left side and click change adapters settings
5. Now Right click your wireless net work connection
6. Press diagnose and yeah let it do the rest (fix all your problems)
My System SpecsSystem Spec
26 Aug 2012   #3
Skylais

Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Please open device manager, and head to network adapter. Then find your adapter that is trying to connect, make sure no suspicious symbols are next to it. If none are appearing right click it and press uninstall, make sure not to check delete driver software. This could take a minute or so. Once it finishes while in device manager go to "action - Scan for hardware changes" This will re identify the adapter and install the drivers. Try connecting, back to your network, and when asked between home, public, or business make sure to chose home. Please reply with your feedback on how that goes.
My System SpecsSystem Spec
.

26 Aug 2012   #4
Skylais

Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by kidnoob View Post
Alright try this and tell me if it works Follow the steps
1. Click Control panel
2. Click network and internet
3. Click view network status and task
4. Look on the left side and click change adapters settings
5. Now Right click your wireless net work connection
6. Press diagnose and yeah let it do the rest (fix all your problems)
" I have tried removing the wireless network and adding it again but to no avail. I have also used the troubleshooter but it can't find anything wrong either"

I think he already ran the diagnosis, and removed the network saved settings and it did not fix his problem.
My System SpecsSystem Spec
26 Aug 2012   #5
kidnoob

windows 7 ultimate 32 bit
 
 

ahhh well try it any way.
My System SpecsSystem Spec
26 Aug 2012   #6
hils

Windows 7 professional 64 bit
 
 

Thanks for the prompt response guys! And he's a she if you don't mind

Right, so I did already try the diagnose but tried it again to see what would happen. It says resetting the adapter then resolving the problem. It then says to recycle the power on the router and try again. But it doesn't fix it.

I also unistalled the adapter (there were no icons beside it showing anything funny) but again no luck.

I then got very excited as I uninstalled macafee (preinstalled on the laptop) and switched off windows firewall, recycled the power on the router and it worked! I was then posting a reply to let you know it was fixed and the bugger stopped working again.

So I'm now at a complete loss again
My System SpecsSystem Spec
26 Aug 2012   #7
kidnoob

windows 7 ultimate 32 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by hils View Post
Thanks for the prompt response guys! And he's a she if you don't mind

Right, so I did already try the diagnose but tried it again to see what would happen. It says resetting the adapter then resolving the problem. It then says to recycle the power on the router and try again. But it doesn't fix it.

I also unistalled the adapter (there were no icons beside it showing anything funny) but again no luck.

I then got very excited as I uninstalled macafee (preinstalled on the laptop) and switched off windows firewall, recycled the power on the router and it worked! I was then posting a reply to let you know it was fixed and the bugger stopped working again.

So I'm now at a complete loss again
Wait did your wireless stopped working again?
My System SpecsSystem Spec
26 Aug 2012   #8
Skylais

Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

O damnit excuse my language but i have seen this all over the place recently! McAfee's latest update has screwed over tons of people.
here is their link to fix the problem. I am sorry for your troubles.
You have no Internet access and/or see error messages from McAfee on your computer

Edit: wait you uninstalled Mcafee, please follow these instructions 1st, and then do the above. sorry for such the trouble.
System Restore
My System SpecsSystem Spec
26 Aug 2012   #9
hils

Windows 7 professional 64 bit
 
 

Well, it did. And just now I turned the power off/on on the modem again, and it seems to be working again, for all of the last 10 minutes. I'll wait until tomorrow then post this matter as resolved if it stays fixed
My System SpecsSystem Spec
26 Aug 2012   #10
hils

Windows 7 professional 64 bit
 
 

Thanks for that Skylais, yes I think it is Macafee that caused the problem, hope this helps other people in the same boat.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Wireless not working




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Working with 2 wireless networks - Internet access and HDMI wireless
Hi, I have just got an EZCast home multimedia wireless sharing device. It works great from my acer laptop and from my android phone. HTC one! My problem is that it works as an access point so both my phone and my laptop need to connect as clients. when I do this I have no connection to the internet...
Network & Sharing
Acer E1-571 Wireless Drivers - Wireless Not Working
Hello :D I have a slight problem at the moment, My brothers company have just purchased a new laptop and didnt realise that they were going to have problems running it with some of their job software as it was supplied with Windows 8 on. They have purchased Windows 7 (so all the systems are...
Drivers
Internet wireless not working on my PC, but working on other computers
Hi people, I'm using Windows 7 Home Premium. My wireless connection has been working on and off for a while, but now it just refuses to work. The other computers in the wireless network are working just fine, so it must be definitely something in my laptop. I can detect the network just...
Network & Sharing
Wireless not working?
Hello! I just did a complete full system restore with an OS disc. (Win7 x64) I have a Dell Alienware M11x. I downloaded all the drivers from: http://www.dell.com/support/drivers (as told by dell tech support) Everything works fine exept the wireless. My other laptop picks it up fine, the...
Network & Sharing
Wireless stopped working, can't power on 'wireless radio
I have had this problem not being able to turn on the wireless radio for months. I have to get it turned on now. I would appreciate it if someone could help me get turn it on. I have done a number of things to try to resolve the issue. When I press <fn> F5 I can see the wireless radio is...
Network & Sharing
Does anyone have a working 64-bit wireless?
Hi all, newbie here. I have searched among the postings - very interesting - but haven't found a working answer, so hence this post. I've installed RC 1 on a separate disk on a working XP machine. I have installed the 64-bit build as I use (mainly) Photoshop and Lightroom, both 64-bit versions and...
Drivers


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:36.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App