Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: Some internet pages not loading in any browser

26 Aug 2012   #1

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 
Some internet pages not loading in any browser

Hi everyone

This problem has just appeared on my Windows 7 Home Premium 64 bit system and I am searching for some advice.

Some web pages now do not load at all, either saying 'cannot connect' or staying in 'loading' state forever, some pages load with only text and no pictures (e.g. Facebook), and some are loading as normal (e.g. google, youtube, the Seven forums). I primarily use Chrome, but am having the same problem when I try Firefox or IE.

I have the same problem on my home wired connection, and on the wireless connection in my work, so it seems to be a PC problem?

I have found several thread on these forums with similar problems, and have worked through their solutions, but nothing has worked for me.

So far I have tried:
1. Flushing DNS
2. Clearing internet history/cache
3. Running anti-virus check - no problems found
4. System Restore to few days prior to problem appearing
5. Run 'Troubleshooter' for internet connection - no problems found

I hope some of you may be able to offer some suggestion!? - if you need any more system info let me know and I will upload asap.

Thanks so much for any help
sevendoc

My System SpecsSystem Spec
26 Aug 2012   #2

windows 7 pro 64 bit
 
 

Try the following:

A) User google DNS server: 8.8.8.8 --> Network and Sharing Center/ change adapter settings/ double click on your adapter / tcp/IP v4 and set DNS primarey as 8.8.8.8
secondary as 4.2.2.1

B) Remove any proxy setting you might have on your browser

C) run a Comofix, it fix most registry problems in windows, that spywere or other software that play around ComboFix Download

Good luck.
My System SpecsSystem Spec
26 Aug 2012   #3

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Yair Tendler View Post
Try the following:

A) User google DNS server: 8.8.8.8 --> Network and Sharing Center/ change adapter settings/ double click on your adapter / tcp/IP v4 and set DNS primarey as 8.8.8.8
secondary as 4.2.2.1
Thanks so much Yair Tendler! That first suggestion worked for me! Everything seems to be back to normal now. I'll report back if anything changes. Just out of interest, what does that setting change?

Anyway thanks again, your a legend!!
My System SpecsSystem Spec
.


26 Aug 2012   #4

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by sevendoc View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Yair Tendler View Post
Try the following:

A) User google DNS server: 8.8.8.8 --> Network and Sharing Center/ change adapter settings/ double click on your adapter / tcp/IP v4 and set DNS primarey as 8.8.8.8
secondary as 4.2.2.1
Thanks so much Yair Tendler! That first suggestion worked for me! Everything seems to be back to normal now. I'll report back if anything changes. Just out of interest, what does that setting change?

Anyway thanks again, your a legend!!
That is just a different DNS server than your ISP was using, though I prefer to set up the DNS servers in the routers settings which means that any machine connecting to your router would be using the DNS server that the router has been set to use. No need to go into the IPv4 settings when you set up the DNS servers in the router.

I should point out that the secondary DNS address for Google's DNS is incorrect. It's supposed to be 8.8.8.8 and 8.8.4.4, the links below explain what DNS servers do.

https://developers.google.com/speed/public-dns/

https://developers.google.com/speed/...dns/docs/using
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Some internet pages not loading in any browser





Thread Tools



Similar help and support threads for2: Some internet pages not loading in any browser
Thread Forum
Computer is connected to the internet, but is not loading web pages. Network & Sharing
Solved Some web pages not loading Browsers & Mail
Internet Browser problems/ some pages not loading Browsers & Mail
Solved All browser slow/not loading pages Network & Sharing
What can I do for no-loading pages Browsers & Mail
Firefox pages not loading Browsers & Mail
Why is my browser not loading videos, pictures and pages anymore? Browsers & Mail

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:24 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33