Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: I cannot access my internet after recent gpu and psu installation


07 Sep 2012   #1

windows 7 Home Premium 64-bit
 
 
I cannot access my internet after recent gpu and psu installation

Hello and i have had this problem for a couple of days, where i recently ordered a hd 6670 graphics and a 585w psu. After installing them everything was working great and then i realized i had no internet connection once i hit the desktop. ( No network access with the yellow triangle)
I have tried many troubleshooting options as
1. Trying to disable Bonjour which i dont have
2. Resetting the router
3. Doing all the flush's ect in cmd
4. Uninstalling/reinstalling network adapter

And other minor stuff.

I dont know if its a motherboard issue or just a connection issue but I have had problem like this in the past but it usually doesnt last longer than an hour and im suspicous something may have gone wrong in the installation of the gpu and cpu as it was a little rough at some parts. And if anyone is wondering I run windows 7 home premium edtion 64 bit wih Realtek Pcie gbe family controller as my network adapter.

If anyone could help this incredibly frustrating issue, id be very pleased

edit: forgot to mention I did have internet connection for a small period of time which it said I was connected to the internet but I could not load anything, and that in the trouble shooter it says
"Local Area Connection" doesn't have a Valid IP configuration.

-Marshall


My System SpecsSystem Spec
.

09 Sep 2012   #2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Welcome to Seven Forums abigheadache. I see instances of this ("Local Area Connection" doesn't have a Valid IP configuration) when IPv6 is enabled. Seeing if it is and disabling it is worth trying, although the fact you were changing hardware makes me think it may be an issue with the NIC itself. Hopefully you haven't damaged something.

This MS page will allow you to use the Fixit to disable IPv6 (and another to enable it again if it doesn't help).

How to disable IP version 6 or its specific components in Windows

A Guy
My System SpecsSystem Spec
Reply

 I cannot access my internet after recent gpu and psu installation




Thread Tools



Similar help and support threads for2: I cannot access my internet after recent gpu and psu installation
Thread Forum
Frequent internet access dropping - "Limited Internet Access" Network & Sharing
Frequent internet access dropping - "Limited Internet Access" Network & Sharing
Internet Access = Can't browse / No Internet Access = Nice Browsing ?? Network & Sharing
*help* one of your recent process made my internet drop Network & Sharing
Can't access CorelDRAW Recent Documents General Discussion
new windows installation but no internet access Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:36 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33