Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Very slow internet

18 Sep 2009   #1
simonsiknasty

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 
Very slow internet

Hey guys / girls,
I just installed Windows 7 and I think I am in love
However.
My internet is slow; very slow. I average 10kbps (but sometimes as low as 2.6kbps) downloading on Firefox, and webpages take a long time to load - some not even loading at all?

I have tried disabling IvP6 and QOS to no avail.
Also have the latest drivers for my MOBO, except for the sound card driver, because it can never complete due to my internet connection

All is appreciated.


My System SpecsSystem Spec
.
18 Sep 2009   #2
Dinesh

Windows® 8 Pro (64-bit)
 
 

did you check it with your internet provider?
also, restart in safe mode with n/w and check your internet speed.
My System SpecsSystem Spec
18 Sep 2009   #3
Barman58

Windows 10 Pro x64 x2 Windows 10 Enterprise x64, Ubuntu
 
 

One thing to check if you have an older router in your system, (designed in the XP era), is to check if the manufacturer has a firmware update to improve vista compatibility. I have known this to improve connection speeds
My System SpecsSystem Spec
.

18 Sep 2009   #4
Antman

 

Did I not read, in this very forum, that there was a very low level connection between the sound card and the NIC?

If I read, and recall, correctly, then applying the sound card driver might correct the throughput issue.
My System SpecsSystem Spec
19 Sep 2009   #5
simonsiknasty

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 

Hey everyone. Sorry I wasn't on last night after I posted.
I am going to try and download the Realtek HD Audio driver today and see if that will make a difference. It will at least make putting up with slow internet much more bearable with music to keep my mind off it.

Quote:
restart in safe mode with n/w and check your internet speed
I will try that if the audio driver fails.

Quote:
check if the manufacturer has a firmware update to improve vista compatibility
Where would I find such an update?
My System SpecsSystem Spec
19 Sep 2009   #6
SquonkSC

Win7 Build 7600 x86
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by simonsiknasty View Post
Hey everyone. Sorry I wasn't on last night after I posted.
I am going to try and download the Realtek HD Audio driver today and see if that will make a difference. It will at least make putting up with slow internet much more bearable with music to keep my mind off it.

Quote:
restart in safe mode with n/w and check your internet speed
I will try that if the audio driver fails.

Quote:
check if the manufacturer has a firmware update to improve vista compatibility
Where would I find such an update?
On the website of the manufacturer.
My System SpecsSystem Spec
19 Sep 2009   #7
simonsiknasty

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 

Quote:
On the website of the manufacturer.
Haha fair enough :P Will find / download one after the Realtek driver (hopefully) completes.
My System SpecsSystem Spec
21 Sep 2009   #8
simonsiknasty

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 

Hey everyone,
The internet seems to have sped up a tad. It might have been going slowly due to Windows Update alongside my reduced internet speed because of reaching my data limit.
Will post updates if it turns out the problem is infact not rectified.
My System SpecsSystem Spec
22 Sep 2009   #9
m4kin

Windows 7
 
 

here I have the same problem, my internet just went slow, when installed seven and in the XP Computer is normal
My System SpecsSystem Spec
22 Sep 2009   #10
brummyfan

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by m4kin View Post
here I have the same problem, my internet just went slow, when installed seven and in the XP Computer is normal
Assuming that you are using IE8, you could try this:

Speeding Up Internet Explorer 8 | WindowsFixUp
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Very slow internet




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Desktop WIFI Internet Issue - Connected, but Slow/Dropped Internet
I've been battling this particular issue for a couple of weeks now without much success. I have a custom built desktop where my WIFI connection will deteriorate to the point where internet (and gaming over Steam, etc...) will be either painfully slow or unable to load pages at all. Windows claims...
Network & Sharing
Constantly slow and disconnecting from internet (no internet access)
Ok this has been happening for a few weeks now with the connection either being slow or just displaying a yellow triangle saying limited access and no internet access. Getting pretty desperate and running out of ideas now so need to ask here. Basically we switched ISPs after about a month of no...
Network & Sharing
slow internet log on
been having this problem for past few days. seems to take forever for me to get on internet. web pages don't want to load up took about 3 minutes for me to get this site to load up. My isp is aol and don't know why except been using it for years. aol welcome screen don't like to load up as with...
Network & Sharing
Slow browser, slow internet, random audio ads: virus?
So yeah, I've these problems for the past couple days. My browsers (Opera and Firefox) used to load pages quickly, but now they're painfully slow. Opera lags and freezes often; Firefox doesn't, but it still takes a very long time to load pages. I'm also getting these occasional "invisible ads,"...
System Security
My internet is so slow
I think I have written about this a while ago, but cannot find it. My internet is so slow. I have Windows 7. That little round circle keeps going around and around. I ran malwarebytes and had over 700 problems and fixed them and now it seems slower. I went to msconfig and only checked 2...
Network & Sharing
Slow with Internet
I've recently installed 7 on my System and is working fine. Speed is OK. But the problem is with Internet. I've observed that as the connected time increases, my System gets slow. I have to reboot the System to get the normal speed. Is there a fix for this? I'm using AVG Free Edition.
Performance & Maintenance


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:19.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App