Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Internet problem Teredo Media disconnected


22 Sep 2012   #1

Windows 7 Professional x64
 
 
Internet problem Teredo Media disconnected

All my lines are connected properly and my internet worked perfectly for the past 2 years

Just recently, often when i turn on my computer, i get the "yellow triangle !" in my internet tray icon and i have to restart my router and modems and the fact is i have to restart them for 5-6 times before my internet works again

The computer's diagnostic when my internet is broken tells me that my "DNS server is not responding"

I used ipconfig /all to compare the results and turns out the only different thing between a connected internet and a broken one is the "tunnel adapter teredo tunneling pseudo-interface" being media disconnected

Can anyone give suggestions as to what happened to my internet?


My System SpecsSystem Spec
.

22 Sep 2012   #2

win7 ultimate 32bit
 
 

1st--are lights blinking on modem and router when this happens?

if yes--try going into device manager, disable LAN adapter-wait one minute--then enable LAN adapter--if problem is solved--could be a failing lan adapter
if no--call your ISP and ask them to 'ping' your modem--if ping fails, could be bad modem (or one in need of firmware update).

2nd-and this is silly--do you power down your modem and router when computer is not in use?

if yes---then don't do that
if no--then call your ISP as noted above
My System SpecsSystem Spec
23 Sep 2012   #3

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by im4eversmart View Post
All my lines are connected properly and my internet worked perfectly for the past 2 years

Just recently, often when i turn on my computer, i get the "yellow triangle !" in my internet tray icon and i have to restart my router and modems and the fact is i have to restart them for 5-6 times before my internet works again

The computer's diagnostic when my internet is broken tells me that my "DNS server is not responding"

I used ipconfig /all to compare the results and turns out the only different thing between a connected internet and a broken one is the "tunnel adapter teredo tunneling pseudo-interface" being media disconnected

Can anyone give suggestions as to what happened to my internet?
If you can post a screen shot of that ipconfig/all it would be most helpful.
My System SpecsSystem Spec
.


Reply

 Internet problem Teredo Media disconnected




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Internet problem Teredo Media disconnected
Thread Forum
Solved media disconnected (again sorry) Network & Sharing
Solved ipconfig, media disconnected Network & Sharing
IPCONFIG says media disconnected Network & Sharing
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected Network & Sharing
Wireless Connection Media Disconnected Network & Sharing
Media Disconnected Problem Network & Sharing
Teredo : media disconnected ? Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:26 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33