Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: New Windows 7 Ultimate install, no internet connection


04 Oct 2012   #1

Windows 7 Ultimate 32bit
 
 
New Windows 7 Ultimate install, no internet connection

Hi folks,

I've installed Windows 7 Ultimate 32 bit on a friend's laptop. I can connect to a local unsecure network and I've updated drivers etc. Yet when I try to connect to my secure network I get the "unidentified network" message. She also gets it on her network. It's an Acer Aspire 5720 and the wireless card is an Atheros AR5007EG. I've also tried connecting via ethernet but still no connection.

Paul


My System SpecsSystem Spec
.

04 Oct 2012   #2

7 x64
 
 

It's a problem with the AR5000 series WiFi cards. For some odd reason they don't support WPA2 security.

Look at this Google search.

https://www.google.com/search?q=Athe...w=1280&bih=939
My System SpecsSystem Spec
04 Oct 2012   #3

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 

Have you installed the chipset driver...sometimes the chipset driver has the LAN driver in with it.
My System SpecsSystem Spec
.


04 Oct 2012   #4

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 

Well after looking at Acer's website...there seems to be no support for windows 7. It's all for vista...that might be a big problem....

Acer Europe - Service & Support, Drivers & Utilities, Downloads, Notebook, Aspire 5720
My System SpecsSystem Spec
05 Oct 2012   #5

Windows 7 Ultimate 32bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by bassfisher6522 View Post
Well after looking at Acer's website...there seems to be no support for windows 7. It's all for vista...that might be a big problem....

Acer Europe - Service & Support, Drivers & Utilities, Downloads, Notebook, Aspire 5720

I formatted and installed Vista and I'm still having the same problem. I installed the latest drivers (by connecting to an open network) but when I try to connect to my home network I get Unidentified Network local access only. This is via wifi and ethernet.

Paul
My System SpecsSystem Spec
05 Oct 2012   #6

Windows 7 Ultimate 32bit
 
 

I should also add my ISP is BT Infinity with the Homehub 2 and my friends is Sky Broadband. It can connect to a neighbour's open BT network but that's it.

Paul
My System SpecsSystem Spec
05 Oct 2012   #7

Windows 7 Ultimate 32bit
 
 

And here's the result from ipconfig/all


Microsoft Windows [Version 6.0.6002]
Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\Brennan>ipconfig/all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : Brennan-PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter

Physical Address. . . . . . . . . : 00-1F-E2-8E-EF-44
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::2cc5:ec01:3e4b:8f0e%11(Preferred)
Autoconfiguration IPv4 Address. . : 169.254.143.14(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
Default Gateway . . . . . . . . . :
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 268443618
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-18-00-B2-7C-00-1E-EC-55-E7-CB

DNS Servers . . . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1
fec0:0:0:ffff::2%1
fec0:0:0:ffff::3%1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Ethernet adapter Local Area Connection:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet
Physical Address. . . . . . . . . : 00-1E-EC-55-E7-CB
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 6:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : isatap.{1B2757E5-DEEA-4AC1-B4A6-D7264418E
EF7}
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 7:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : isatap.{5F5DC910-930F-464D-8DE2-86B7D7528
DBE}
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 11:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 02-00-54-55-4E-01
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

C:\Users\Brennan>
My System SpecsSystem Spec
05 Oct 2012   #8

Windows 7 Ultimate 32bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by chev65 View Post
The drivers in the link below are for Windows 7, follow the instructions for using WinRAR to extract them.

Laptop Drivers: Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter Windows 7 Driver and Installation
The file has been removed. I'm pretty sure it's the same driver I tried before I reverted back to Windows Vista.


Paul
My System SpecsSystem Spec
05 Oct 2012   #9

Windows 8.1 Pro RTM x64
 
 

Hi Paul,

Try Atheros & Zidas drivers

Scroll down the page until the last but one section (the one above the section headed Zidas). The driver you require is 10.0.0.75 WHQL
My System SpecsSystem Spec
05 Oct 2012   #10

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Link about this problem with the Atheros 5007eg, yes it's a driver problem so the latest one should help, any driver with WHQL rating will work with WPA2.

Atheros AR5007EG & AR5007 Problems | Tech Support Forum
My System SpecsSystem Spec
Reply

 New Windows 7 Ultimate install, no internet connection




Thread Tools



Similar help and support threads for2: New Windows 7 Ultimate install, no internet connection
Thread Forum
Solved No Internet Connection after Clean Install Network & Sharing
Wireless connection but no internet access Windows 7 Ultimate Network & Sharing
Really slow internet connection after install Network & Sharing
No Internet Connection with New Install Network & Sharing
Internet Connection Problem in New Win 7 Install Network & Sharing
Very slow internet on New 7 Ultimate Install Browsers & Mail

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:44 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33