Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: DNS Issue, Many Webpages Not Loading

07 Oct 2012   #1

Windows 7 64bit Home Premium
 
 
DNS Issue, Many Webpages Not Loading

Hi everyone,

Not quite sure what's going on here. Last night when I tried to get online, it wouldn't connect at all, and in the network and sharing centre it said that the DNS coudn't be found, or something along those lines. Now today, around 50% of the time when I try to access pages, it doesn't work usually getting an error message about how the DNS server couldn't be found, and the rest of the time it's very slow and very rarely without errors. It doesn't matter what browser I use.

I've tried changing my DNS various times and it has no effect. It also makes no difference whether I'm connected wired or by WiFi. Disabling the Microsoft Virtual WiFi doesn't do anything either. My ISP is Linkem, and Italian 4g provider and I use a Huawei BM2023W.

Here are the results of my ipconfig /all.

Code:
   Host Name . . . . . . . . . . . . : EnzosPC
   Primary Dns Suffix  . . . . . . . :
   Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
   IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
   WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) WiFi Link 1000 BGN
   Physical Address. . . . . . . . . : 74-E5-0B-75-D0-C6
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Ethernet adapter Local Area Connection:

   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe GBE Family Controller
   Physical Address. . . . . . . . . : 84-8F-69-BD-81-EE
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
   IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.33(Preferred)
   Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
   Lease Obtained. . . . . . . . . . : 07 October 2012 19:25:02
   Lease Expires . . . . . . . . . . : 08 October 2012 19:25:01
   Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
   DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
   DNS Servers . . . . . . . . . . . : 8.8.4.4
                                       8.8.8.8
   NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Tunnel adapter isatap.{A3F23AF2-30E1-4F08-AC5F-5568C2BCAAE3}:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #6
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 27:

   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
   IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0:4137:9e76:14b5:e9:3f57:fede(Pr
red)
   Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::14b5:e9:3f57:fede%37(Preferred)
   Default Gateway . . . . . . . . . : ::
   NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

Tunnel adapter isatap.{F7AD4013-10E5-478E-93D6-4C2399D78536}:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #8
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

C:\Windows\system32>
Thanks a lot if you take the time to read this and I'd really appreciate some help here.

My System SpecsSystem Spec
.

07 Oct 2012   #2

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

I'm no expert but sometimes just doing this will help and won't hurt.
reboot your modem, router and PC.
My System SpecsSystem Spec
07 Oct 2012   #3

Windows 7 64bit Home Premium
 
 

Thanks for the response Layback. I should've added in the original post that I've also tried that a few times now. I've just spoken to a friend who uses the exact same internet service as me and lives one street away and she's not having any issues with her service.
My System SpecsSystem Spec
.


07 Oct 2012   #4

7 x64
 
 

Since you are using a Cell 4G provider I suspect the problem is on there end and or with the 4G connection. Everything in your IPConfig looks fine.

You could try some other DNS servers like 4.4.4.2 and 4.4.4.3 as the ones supplied by your ISP may be Down hung in some way.
You would make that change on the routers setup pages.

It also could be your ISP is just overloaded and the 4G connection you are connected to is down. Where your friend one street away may be closer to the tower or connecting to another Cell tower.
My System SpecsSystem Spec
07 Oct 2012   #5

Windows 7 64bit Home Premium
 
 

Thanks edwar.

I've just noticed everything works fine when I go into incognito mode in Google Chrome. That seems really odd to me. I've tried disabling all my extensions but it's not that.

Edit: it seems an extension was indeed the issue. Can anyone think of why? I only had two installed, Adblock and Divx web player. Strange that one of these was slowing down my whole connection and preventing me from loading web pages across several browsers!
My System SpecsSystem Spec
07 Oct 2012   #6

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

My guess would be Divx web player.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 DNS Issue, Many Webpages Not Loading





Thread Tools



Similar help and support threads for2: DNS Issue, Many Webpages Not Loading
Thread Forum
Slow loading of webpages Network & Sharing
Crashing issue at loading screens? Hardware & Devices
Weird issue with web pages not loading correctly.... Browsers & Mail
Solved Slow loading on some webpages Network & Sharing
Solved Slow loading webpages Browsers & Mail
Hp wireless support assistant loading issue. Software
BSOD During Game Loading. Memory Dump Issue With Log. BSOD Help and Support

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:03 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33