Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: A Problem With My Linksys Router.


08 Oct 2012   #1

W7 Ultimate x64
 
 
A Problem With My Linksys Router.

For several months now, Windows won't install updates, programs won't register online, and now Windows won't register, saying "there is no modem insatlled". Yet magically, all lights are flashing and I can surf the web. I highly suspect the issue is with my modem. Linksys tells me it's a Windows issue and MS tells me it's a router issue. So here I am asking Windows users at large. What oin earth could be causing this issue? Any suggestion would be welcomed. Cheers all.

My System SpecsSystem Spec
.

08 Oct 2012   #2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ult. x64 Windows 8.1 x64
 
 

Hi,

During these problems, could you still access the internet? What firewall are you using?

Regards,
Golden
My System SpecsSystem Spec
08 Oct 2012   #3

W7 Ultimate x64
 
 

Hi Golden, that's what MS asked. I'm using trend micro, but this problem also happened when i turned TM off. I just don't get it.

the issue's clearly in either wiondows or the router.
My System SpecsSystem Spec
.


08 Oct 2012   #4

W7 Ultimate x64
 
 

HI all, I've just gotten the error code: 0x80072EFE. It's to do with a connection issue.
My System SpecsSystem Spec
08 Oct 2012   #5

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ult. x64 Windows 8.1 x64
 
 

Is the router fairly new? Can you pinpoint when this issue started?
My System SpecsSystem Spec
08 Oct 2012   #6

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ult. x64 Windows 8.1 x64
 
 

I've just had a thought.......please check your computers date & time. Is it accurate?
My System SpecsSystem Spec
08 Oct 2012   #7

W7 Ultimate x64
 
 

it started several months ago when i reinstalled Windows. I've reinstalled it several times. The updates install ok at the PC shop, but as soon I connect here - nothing. Even my lap top has the same issue when it's connected to the router. But Linsys says, Noooo, it's definately not the router because I can surf the web.
My System SpecsSystem Spec
08 Oct 2012   #8

W7 Ultimate x64
 
 

yep, date and time is fine. no worries there.
My System SpecsSystem Spec
08 Oct 2012   #9

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ult. x64 Windows 8.1 x64
 
 

OK. Have you tried disabling Trend Micro? Please try turning it OFF, and turning on Windows Firewall.
My System SpecsSystem Spec
08 Oct 2012   #10

W7 Ultimate x64
 
 

yep, no joy, but I'll do it again now.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 A Problem With My Linksys Router.




Thread Tools



Similar help and support threads for2: A Problem With My Linksys Router.
Thread Forum
DNS settings on a Linksys router Network & Sharing
Solved Odd problem with Linksys WUSB 100 in connection with linksys WRT110 Network & Sharing
Solved Linksys Router BEFSR81 Hardware & Devices
Linksys Router Protection Network & Sharing
Linksys router problems Network & Sharing
Linksys BEFSR81 router or Win 7 problem? Network & Sharing
windows 7 and Linksys router Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:25 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33