Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Can only access Google / Yahoo websites

14 Dec 2012   #31
ltvvaughn

Windows 7 Home Premium 64
 
 

Chev65,

I decided to follow your suggestion and downloaded Microsoft Security Essentials. I installed it yesterday and so far, so good. I'll post again after I see if this is going to work. Thanks for the advice!

LtV


My System SpecsSystem Spec
.
01 Apr 2013   #32
finnius

Windows 7starter/Wiindows 8/Windows RT/Windows Vista
 
 

Was just reading through this thread because I have been having the same issue. My internet connection at home has been awful for awhile, but the last week it became worse and worse until it stopped altogether. I have rebooted my combo modem/router many times, but it no longer seems to work. I realized yesterday I could get to google and execute a search, and get a list of results, but when I click on any of the results, nothing happens. I have repeated this problem on two Microsoft Surface RTs, a Sony Windows Vista laptop, a Dell Inspiron all in one running Windows 8 Pro and a Compaq netbook running Windows 7 starter. When I tried the laptop last night, I noticed by accident that I can get to any Yahoo website. From My Yahoo, I could click on any link and as long as it was an article on the Yahoo site, I could go there. I finally decided to hook my laptop up via LAN cable to my router and received the same exact results.

I thought my router was the problem or the modem portion of it, but I can get to Google and yahoo. I tried pinging sites, and got good results.

Other than Yahoo and Google, my Windows mail is coming in. It seems intermittent, but every so often I have new emails.

I cannot use my Netflix app from any TV or device, or any app on my tvs that require internet access.

So the problem seems very odd.

One last point, I am using one of the Surface's that wont work at home right now, but I am at work, connected to the Wi-Fi connection at work.

Any thoughts would be great. Have not tried Microsoft tool recommended at the end of the thread as I just red it this morning.
My System SpecsSystem Spec
01 Apr 2013   #33
ltvvaughn

Windows 7 Home Premium 64
 
 

Since I uninstalled Avast! Antivirus and installed Microsoft Security Essentials, I haven't had a single problem. I'd recommend it if you're having this problem. I still haven't figured out why it happened, but my problem is solved!

LtV
My System SpecsSystem Spec
.

01 Apr 2013   #34
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ltvvaughn View Post
Since I uninstalled Avast! Antivirus and installed Microsoft Security Essentials, I haven't had a single problem. I'd recommend it if you're having this problem. I still haven't figured out why it happened, but my problem is solved!

LtV
Hmmm imagine that.

Quote   Quote: Originally Posted by chev65 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by ltvvaughn View Post
OOPS ! ! ! The fix prescribed by Avast! didn't hold. It worked for most of one day, which is longer than I've gone between problems in the past. At least we know who the culprit is. I'll post more if Avast! can tell me what else to do.

LtV
Use their uninstall tool for this.

avast! Uninstall Utility | Download aswClear for avast! Removal

Did I mention that I literally and figuratively hate third part A/V software with a pink and purple passion.

I guess it's pretty obvious what the reason might be for this.

If you don't want problems like this then use Microsoft security essentials and scan with Malware bytes.
My System SpecsSystem Spec
02 Apr 2013   #35
nimonster

Windows 7 32 and 64 bit
 
 

Try switching your Dns to for example google DNA which is 8.8.8.8 alternate 8.8.4.4
My System SpecsSystem Spec
26 Dec 2013   #36
Edzen77

Windows 7 Home Premium, 64 bit
 
 
Restart Avast Firewall

Hi all, I had very similar symptoms to the original poster and switching off the Avast firewall and enabling it again solved the issue for me.

I'm on Avast Internet Security 2014.9.0.2008.
My System SpecsSystem Spec
26 Dec 2013   #37
UsernameIssues

W7 Pro SP1 64bit
 
 

Welcome to the Seven Forums Edzen77.

Thanks for the extra info.
My System SpecsSystem Spec
27 Oct 2014   #38
SamRic

Windows7 32-bit
 
 

I don't even have antivirus and yet I am facing the same problems. Even my smartphone doesn't open websites when on the institute's wifi. Please help. I have executed the cmd netsh commands but to no avail.
My System SpecsSystem Spec
27 Dec 2014   #39
omnidoc

Windows 7 64 bit
 
 
(Solved) Step by Step

This may not solve the problem for everyone but i have a simple solution for this that worked for me and doesn't require DLing a bunch of unfamiliar programs. Simple explanation is most sites still use IPv4. Sites like Google Youtube Facebook and many other very popular sites have already started using IPv6. If you find that you can connect to sites like these and no other sites you probably have a problem with your IPv4 settings. I'm using Win7 so I'll leave instructions for that but I'm sure you can figure out the steps on other versions.

1) CONTROL PANEL -> NETWORK AND SHARING CENTER.

2)Once on NETWORK AND SHARING CENTER page click on CHANGE ADAPTER SETTINGS (toward top left portion of page)

3)Find the connection you use on the NETWORK CONNECTIONS page (<-the page that pops up) RIGHT CLICK on your connection and choose PROPERTIES.

4)In the popup window on the NETWORKING tab you will see a list of checked boxes with script next to them. Find the one labeled INTERNET PROTOCOL VERSION 4 (TCP/IPv4)

5)Highlight the text (single left click) and click the PROPERTIES button (middle right on page)

6)On the PROPERTIES page under the GENERAL tab you will want to make sure the bubbles next to OBTAIN IP ADDRESS AUTOMATICALLY and OBTAIN DNS SERVER ADDRESS AUTOMATICALLY are both checked. (the top bubble for ip and top bubble for dns should both have a dot)

7)Push OK/APPLY on all windows as you back out of these options and repeat these steps for all connections on the NETWORK CONNECTIONS page.

8)Restart computer/router/browser as necessary but this should fix the problem instantly.
My System SpecsSystem Spec
08 Apr 2015   #40
Zworba

Windows 7 x64
 
 
Can search google, facebook works yahoo works but nothing els does

For people still having this issue in 2015 like me and none of the answers on the Internet work try this.

Windows 7 x64


ltvvaughn i admire your persistence and because of that i registered here and had to post my solution after trying almost everything.

Tried:

dns flushing
checking out the hosts file
remove avg
ran registry cleaner like ccleaner
did winsock reset

press start> type Windows firewall with advanced security
pick diagnose/repair and click network adapter. It will start checking and will tell you that is has changed some invalid IP settings.

Now try to surf. I hope i helped some other people because this cause allot of headache to me.

edit1:

Problem is back, i will post my next steps.

Uninstalling DWA-160a wireless driver, reinstalling again.

Instead of letting it automatically configure the router settings i picked manually just to make sure. When it showed me available networks wiifree network was highlighted (probably because it has the best connectivity). Hopefully this was the problem i will reboot.

The last step fixed the problem. Hopefully it helps yours aswell!

Edit2

Another day of headache but now i really found the problem, uninstall ROG gamefirst program. It most have stayed in "gaming mode only" setting. Glad its finally fixed!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Can only access Google / Yahoo websites




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Google toolbar won't show in pinned websites
Hi all - new to Windows 7 and coming up to speed. I have downloaded Google toolbar for use in IE and having a problem. When I launch IE by opening the actual IE icon, I can see the Google toolbar. Further, while this instance of IE is open, I can right click on IE toolbar area to see what...
Browsers & Mail
how to move yahoo contacts to google
Hello all I am trying to move my yahoo contacts to google and everytime I try to export my contacts from yahoo, it wants me to open up excel and it only shows one contact, how can I get it to show the rest of my contacts so I can import this file to google thank you for any help
Browsers & Mail
I can't open some websites like Google Facebook Youtube Yahoo Hotmail
Hello! I have a big problem here.I can open any web page except google youtube facebook yahoo and hotmail..I tried to turn off windows firewall and my antivirus Microsoft Security Essentials but it didn't work..I tried to restore default internet settings but it still cannot open this...
Browsers & Mail
Google exploring Yahoo buy?
Source A Guy
Chillout Room
Google Chrome Lag on certain websites
I have the latest version of Chrome installed on my Win 7, 32 bit. On websites like Facebook, Google, Google Image I have been experiencing heavy lags after a few seconds of browsing. Scrolling, typing, moving to other pages... all of these get slow! I've tried reducing the number of...
Browsers & Mail
Malware delivered by Yahoo, Fox, Google ads
More at: Malware delivered by Yahoo, Fox, Google ads | InSecurity Complex - CNET News
System Security


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:39.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App