Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: LAN not connected

22 Sep 2009   #1
inane

Win 7
 
 
LAN not connected

Hi guys, so happy to find this forum. I have looked for this exact issue but so far haven't been able to come up with a working solution.

I installed Win 7 a month ago. Final beta build. Install went smoothly. No issues until a week ago. LAN is no longer connected. I tried the usual fixes ( uninstalled and rebooted, unchecked auto detect ). It says install failed after re-boot. I also tried command prompt ip reset but don't know how to run this as administrator.

My lappie is also running the same build ( HP ) with no issues at all. The 3rd. machine on the network is running XP Pro. My ISP knows nothing about Win 7 so won't troubleshoot.

I'd appreciate any help you all can offer.


My System SpecsSystem Spec
.
22 Sep 2009   #2
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by inane View Post
Hi guys, so happy to find this forum. I have looked for this exact issue but so far haven't been able to come up with a working solution.

I installed Win 7 a month ago. Final beta build. Install went smoothly. No issues until a week ago. LAN is no longer connected. I tried the usual fixes ( uninstalled and rebooted, unchecked auto detect ). It says install failed after re-boot. I also tried command prompt ip reset but don't know how to run this as administrator.

My lappie is also running the same build ( HP ) with no issues at all. The 3rd. machine on the network is running XP Pro. My ISP knows nothing about Win 7 so won't troubleshoot.

I'd appreciate any help you all can offer.
Hi and welcome to sevenforums.

More than likely its a driver issue. can you go into device manager (type device manager in search) and look for your network adapters. there should be two wired and wifi. Is the wifi there? does it have a yellow triangle over it?

let me know what the results are

Ken
My System SpecsSystem Spec
22 Sep 2009   #3
Antman

 

Unplug your LAN cord. Plug it back in.

Test.

Simple, works sometimes - long history.
My System SpecsSystem Spec
.

22 Sep 2009   #4
inane

Win 7
 
 
re: LAN not connected

*More than likely its a driver issue. can you go into device manager (type device manager in search) and look for your network adapters. there should be two wired and wifi. Is the wifi there? does it have a yellow triangle over it?*



Thanks for the welcome. DM shows that only my wifi is connected. When I go to properties of my 1394, is shows not connected. I've tried uninstalling and rebooting, no luck. DM tells me that installation failed.
My System SpecsSystem Spec
22 Sep 2009   #5
Antman

 

1394 is firewire. Do you have a firewire network connection?
My System SpecsSystem Spec
22 Sep 2009   #6
inane

Win 7
 
 

DM shows only the wireless adapter ( Marvell Yukon 8056 ), nothing else. Properties of Marvell show "this device is working properly". No yellow mark on this adapter.

Other devices show Ethernet Controller with a yellow ? as well as SM Bus Controller with a yellow ? .

When I look at network connections, nothing shows there but the disconnected 1394.
My System SpecsSystem Spec
22 Sep 2009   #7
Zidane24

Windows 7 Home Premium x64 - Mac OS X 10.6.4 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by inane View Post
DM shows only the wireless adapter ( Marvell Yukon 8056 ), nothing else. Properties of Marvell show "this device is working properly". No yellow mark on this adapter.

Other devices show Ethernet Controller with a yellow ? as well as SM Bus Controller with a yellow ? .

When I look at network connections, nothing shows there but the disconnected 1394.
Looks like that you have no driver installed for your ethernet card

Can you tell us the model of your MOBO (Asus if I read correctly) and the manufacture/model of your ethernet card

I will find you a driver and link it here
My System SpecsSystem Spec
22 Sep 2009   #8
Antman

 

You seriously need a driver update (SM Bus). All other drivers depend on this. Then, of course, you need to update the NIC driver.
My System SpecsSystem Spec
22 Sep 2009   #9
Zidane24

Windows 7 Home Premium x64 - Mac OS X 10.6.4 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Antman View Post
You seriously need a driver update (SM Bus). All other drivers depend on this. Then, of course, you need to update the NIC driver.
I completely read over the SM BUS controller...

...anyways Antman is right...that comes first. We can then move on to the ethernet controller
My System SpecsSystem Spec
22 Sep 2009   #10
Antman

 

I got your back, Darth Z.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 LAN not connected




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
The Network icon shows Not Connected, but I'm connected
Hi to all The Network icon shows Not Connected, but I'm connected and can brows the internet. my prblem solved but after restart my computer this problem come back. I'm confused:confused: because I tried many ways to sole it! I disconnected my pc from modem, waited about 30 seconds and...
Network & Sharing
VPN not getting connected. Can anyone help me?
VPN getting connected on all other computers except one with win 7. (Something to do with security settings). Its very important so please review my problem and help me. Thank you.
Network & Sharing
Connected to Wireless network, but windows says Not connected
OK, so i am connected to my wireless network, but windows says that i am not connected
Network & Sharing
network system tray icon shows not connected but I am connected
So, this is not a major issue but kind of annoying. Recently I have noticed that the system tray icon for the wireless network always has that little red X and if I open the Network and Sharing Center it says "You are not currently connected to any networks." When I click "See Full Map" it shows...
Network & Sharing
VPN Connected but no network access; TCP/IP Not connected
I'm having problems getting a VPN to work which seems to be a common problem but I cannot find a solution Basic hardware: XP and 2 win7 Ultimate computers (A&B). B is the VPN server. Router: Thomson SpeedTouch TG585v7Xp . Port Forward tester confirms port 1723 is open Internet access via...
Network & Sharing
Not Connected!!
My Windows 7 on my Gateway Lap Top NV78 , The icon will say Not Connected!! but I'm on line all the time. Tried an delete my Norton 360 an still had the big red "X" on the connection icon? I use to be able to watch movies from my lap top to my TV not any more since this happen? P.S It also...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 16:26.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App