Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Unidentified Network through Ethernet

23 Oct 2012   #11
edmundkong36

Windows 7 Ultimate x64
 
 

I'm not too sure actually so here is an updated version of the ipconfig.

I managed to get both unidentified and connected.

And yes I am using drivers from that page.

Thanks




Attached Thumbnails
Unidentified Network through Ethernet-capture.png  
Attached Files
File Type: txt Unidentified network ipconfig.txt (2.8 KB, 2 views)
File Type: txt Connected ipconfig.txt (3.0 KB, 3 views)
My System SpecsSystem Spec
.
23 Oct 2012   #12
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by edmundkong36 View Post
I'm not too sure actually so here is an updated version of the ipconfig.

I managed to get both unidentified and connected.

And yes I am using drivers from that page.

Thanks
So now the problem is fixed I presume, lets hope the problem doesn't come back again.

Getting rid of Bonjour should have fixed the problem, if not did you do anything else to fix the problem?
My System SpecsSystem Spec
23 Oct 2012   #13
edmundkong36

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Oh the problem isnt fixed. Its just like before. Its still on unidentified but very rarely it does manage to connect to a home network and I get internet. But most of the time its either unidentified or no network at all.

The connection goes after roughly ten minutes too
My System SpecsSystem Spec
.

23 Oct 2012   #14
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by edmundkong36 View Post
Oh the problem isnt fixed. Its just like before. Its still on unidentified but very rarely it does manage to connect to a home network and I get internet. But most of the time its either unidentified or no network at all.

The connection goes after roughly ten minutes too
The Intel drivers are just generic ones from what the site says, have you gone to the Asus site to get the specific drivers for your board?

The Asus site shows this driver for your board> Intel(R) Gigabit Ethernet Driver V15.6.0.0 for Windows XP/Vista/7 32bit & 64bit.(WHQL)

You might want to obtain the other board specific drivers while you are there.

Have you been to Windows update center?
My System SpecsSystem Spec
24 Oct 2012   #15
Vexelior

Windows 7 Ultimate
 
 

I would try resetting the Router and see if that works. That happens to my PC sometimes too.
My System SpecsSystem Spec
24 Oct 2012   #16
edmundkong36

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by chev65 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by edmundkong36 View Post
Oh the problem isnt fixed. Its just like before. Its still on unidentified but very rarely it does manage to connect to a home network and I get internet. But most of the time its either unidentified or no network at all.

The connection goes after roughly ten minutes too
The Intel drivers are just generic ones from what the site says, have you gone to the Asus site to get the specific drivers for your board?

The Asus site shows this driver for your board> Intel(R) Gigabit Ethernet Driver V15.6.0.0 for Windows XP/Vista/7 32bit & 64bit.(WHQL)

You might want to obtain the other board specific drivers while you are there.

Have you been to Windows update center?
Hello, I downloaded the drivers from Asus, tried to install them but it said that I have a newer version of Intel PROSet for Windows Device Manager installed on the computer. I could only install the drivers if I uninstall PROSet. Where can I uninstall that? But what if my drivers are up to date?

No updates at Windows update center.

Sometimes, pages don't load even though connected to the internet (on the laptop). This was exactly like when I was using my D-Link router for my computer through ethernet:
Quote   Quote: Originally Posted by edmundkong36 View Post
if you have read my other thread you would know that I also have a D-Link router. I tried that and it connects both through ethernet and wifi. It gives me good download speeds. But when I try browse the web, its really unstable and slow. I have to try a couple of times/minutes before I get on any website e.g. google
I pinged google.com in cmd. No idea what I'm doing but if you think this might be related or another problem I have that information saved if you want it.

Thanks
My System SpecsSystem Spec
24 Oct 2012   #17
edmundkong36

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Vexelior View Post
I would try resetting the Router and see if that works. That happens to my PC sometimes too.
That has been done many times. The matter is far worse because I have been through three new routers with problems so I doubt its the router settings as I have checked that thoroughly. Something to do with the network I think. I hope not my computer
My System SpecsSystem Spec
25 Oct 2012   #18
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by edmundkong36 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by chev65 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by edmundkong36 View Post
Oh the problem isnt fixed. Its just like before. Its still on unidentified but very rarely it does manage to connect to a home network and I get internet. But most of the time its either unidentified or no network at all.

The connection goes after roughly ten minutes too
The Intel drivers are just generic ones from what the site says, have you gone to the Asus site to get the specific drivers for your board?

The Asus site shows this driver for your board> Intel(R) Gigabit Ethernet Driver V15.6.0.0 for Windows XP/Vista/7 32bit & 64bit.(WHQL)

You might want to obtain the other board specific drivers while you are there.

Have you been to Windows update center?
Hello, I downloaded the drivers from Asus, tried to install them but it said that I have a newer version of Intel PROSet for Windows Device Manager installed on the computer. I could only install the drivers if I uninstall PROSet. Where can I uninstall that? But what if my drivers are up to date?

No updates at Windows update center.

Sometimes, pages don't load even though connected to the internet (on the laptop). This was exactly like when I was using my D-Link router for my computer through ethernet:
Quote   Quote: Originally Posted by edmundkong36 View Post
if you have read my other thread you would know that I also have a D-Link router. I tried that and it connects both through ethernet and wifi. It gives me good download speeds. But when I try browse the web, its really unstable and slow. I have to try a couple of times/minutes before I get on any website e.g. google
I pinged google.com in cmd. No idea what I'm doing but if you think this might be related or another problem I have that information saved if you want it.

Thanks
You will need to go to the control panel then too add/remove programs then uninstall the Intel proset software and install the Asus version which is made specifically for your board.
My System SpecsSystem Spec
25 Oct 2012   #19
edmundkong36

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Intel proset couldnt be found in program & features. So I couldnt uninstall.
My System SpecsSystem Spec
26 Oct 2012   #20
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by edmundkong36 View Post
Intel proset couldnt be found in program & features. So I couldnt uninstall.
Try uninstalling from Device Manager.

You need to get the Asus drivers installed as they appear to be completely different than the generic Intel drivers.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Unidentified Network through Ethernet




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Unidentified Network after changing Ethernet Cable
I have a problem with my internet that makes absolutely no sense to me. I recently bought a new ethernet cable because my old was...well...kinda old and it had some wires popping out. I plugged in the new cable and all of a sudden it won't give me internet access. Instead it just says stuff like...
Network & Sharing
Unidentified Network, No Internet Access on Ethernet Connection
I just returned home from college, and am unable to connect my computer (Windows 7 Home Premium 64-bit, custom build) to the home network via ethernet. My computer attempts to identify the network for a while, then gives me the yellow error triangle that usually indicates the modem (Toshiba...
Network & Sharing
Windows 7 Unidentified Network using ethernet
Help! My ethernet cable was working fine until now. This is what I get:http://i40.tinypic.com/2bct51.png This is in the properties dialog: http://i42.tinypic.com/2hriefq.png http://i41.tinypic.com/25z2ih3.png Can anyone help me? I think I have tried just about everything. This is ipconfig: ...
Network & Sharing
USB Ethernet adaptor set as unidentified network, no internet access
Hi guys I have tried fixes from all over the Internet and nothing seems to have worked. It seems there is an error in the gateway settings, but I cannot figure out where I'm going wrong. Any help or suggestions would be much appreciated. I ran out of Ethernet connections on my wireless...
Network & Sharing
Ethernet Unidentified Network Issues
I ran into a big problem 2 days ago when I had issues with windows updates on my W7 OS. I was getting some updates out of the way after updating my graphics card drivers for the beta test weekend for SW:TOR. I let it all run through as normal, however, during step 3 of 3 the computer restarted and...
Network & Sharing
Unidentified Network (No Internet Access) Ethernet > Xbox
I've just about had enough of this now. I've been searching for nearly two days for a solution. Okay, so, here it is. I basically need a step by step instruction guide here as I haven't got a clue how to fix this. Anyway, about two months ago I had some money problems and was forced to...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 17:19.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App