Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Internet really slow on one laptop, runs fine on another

06 Nov 2012   #11
Kaktussoft

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

But you can access some sites .. correct? If so it is definetely a router problem (although orther computers work fine). It look like there's a filter on router something like "laptop with MAC address has lees bandwith" or "has no access to site". I know .... very unlikely if they did install it recently and you didn't change settings on router ...did you?


My System SpecsSystem Spec
.
06 Nov 2012   #12
Kaktussoft

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by MichaelScarn View Post
Just remembered that when I first connected to the network I was able to load a 1:00 YouTube video. But I never could do it again
Maybe something happened to laptop(?)
Prove it's still fast if connected to another wireless router!
My System SpecsSystem Spec
06 Nov 2012   #13
MichaelScarn

Windows 7 Home Premium x64
 
 

I can access some sites like Google or Facebook but not always, most of the times they won't even load.

I haven't changed anything on the router except for the wifi channel, it was set to "Auto" by default and I changed it to other numbers but I didn't worked so it changed it back to "Auto".
My System SpecsSystem Spec
.

06 Nov 2012   #14
MichaelScarn

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Kaktussoft View Post
Quote   Quote: Originally Posted by MichaelScarn View Post
Just remembered that when I first connected to the network I was able to load a 1:00 YouTube video. But I never could do it again
Maybe something happened to laptop(?)
Prove it's still fast if connected to another wireless router!
No, nothing happened to laptop haha. Actually I am right now connected to the internet in my laptop through my cellphone (tethering).
My System SpecsSystem Spec
06 Nov 2012   #15
MichaelScarn

Windows 7 Home Premium x64
 
 

It's working now! It was a lot easier than I thought, all I had to do is access the router settings and changing the wireless mode from "up to 150 mbps" to "g & b". Somehow I thought I have done it in the first place but apparently I didn't

Thanks a lot Kaktussoft and I am sorry to have bothered you!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Internet really slow on one laptop, runs fine on another




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Running slow with network connection enabled, runs fine in Safe mode
I have a computer that would not see the hard drive a few days ago. Got a new hard drive and did a clean install of windows and restored the rest of the files with Carbonite. A few days later the computer would not boot into windows again. So this time i reformatted the new drive and stuck it into...
Performance & Maintenance
New laptops wireless inexplicably slow, everyother computer runs fine.
I purchased a new laptop, and have been having numerous issues with windows 7, including the wireless internet being insanely slow. I've tried other wireless adapters to no avail, and every other computer in the house, be it wireless, or not runs perfectly, with the speed tests all running about...
Network & Sharing
Slow Wireless Speeds - Laptop is fine, Desktop is SLOW
Hello all, First off, I have been searching these forums for several days and have seen a number of people reporting slow wireless connections in Windows 7. Which was comforting, knowing I was not alone - but unfortunately I've yet to find the answer in any of the older posts, so I am hoping...
Network & Sharing
Computer runs really slow in normal mode, but runs fine in safe mode
I recently re-formatted my Sony VAIO since it was starting to run super slow. Now that I re-installed Windows 7 on it through recovery disks, it worked fined for about a day but then the problem came back. The computer is slow at bootup and runs super slow while freezing so many times. I am running...
BSOD Help and Support
Laptop runs slow after a while
I have a Dell Studio laptop with corei3 processor 3 GB ram ATI Radeon 4570.Recently I have a problem that whenever I play games it works smooth for about 20 minutes that it works really slow it has been only 3 months that I have purchased the laptop and this problem was not happening about a month...
Performance & Maintenance
installs fine, runs fine, reboots..not fine
hey guys so i finally decided to install win7 x86 - everything went well - put all the standard stuff on there etc - i rebooted many times because of installations and updates on my last reboot it just got stock in the bios screen (verifying dmi pool data..success! etc) so i rebooted, same...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 22:03.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App